Dule_smor Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Jebote koja prica, kao iz nekog sf-a, do skora je ovako nesto smatrano za nemoguce, srusena jos jedna dogma u medicini.http://www.iflscience.com/health-and-medicine/parasitic-worms-cancer-cells-caused-tumors-hiv-positive-man 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 realno, zombi scenario je sve bliže!iskreno nisam znao da je tako nešto nemoguće jer mi zapravo nikad tako nešto nije ni palo napamet kao scenario. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 5, 2015 Author Report Share Posted November 5, 2015 Pa to je jedan od postulata onkologije, rak nije "zarazan", tj celije raka uzete sa jedne individue ne mogu da "uspeju" u organizmu druge individue iste vrste (razni eksperimenti sa misevima i pacovima su mnogo puta radjeni)...ovo ne samo da je druga individua nego i potpuno druga vrsta i to jos beskicmenjak kao sto je pantljicara, potpuno ludilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 doktori ne znaju gde je levo, sta je ovde novo tacno? 2 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Cekaj, a jel bese ona fora da celije raka mogu da se prebace prilikom transplantacije organa? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 jeste, mogu zato sto se posle transplantacije piju imunosupresivi da ne bi doslo do odbacivanja organa....iz istog razloga (imunosuporesija, ali zbog HIV/AIDS-a) je kod ovog uspeo rak da prodje....aids sam po sebi ne ubija, nego te ljude ubiju neke smesne infekcije od kojih osobe sa citavim imunim sistemom ni ne oboljevaju....da nije imao hiv, celije raka drugog organizma ne bi mogle da se namnoze i ubiju coveka...al da zvuci ko sf, zvuci =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 5, 2015 Author Report Share Posted November 5, 2015 koliko ja znam to je jako redak slucaj da se celije raka prebace sa druge osobe kod imunosuprimiranih pacijenata...moguca je graft vs host reakcija kod transplantacije kostne srzi kada je imunitet toliko oslabljen da transplantirana kosta srz imunoloski napada celije domacina...ali to su uvek imunokompatibilni pacijenti, cesto rodjaci sa velikim genetskim podudaranjem...a ovo ne da nije to nego je potpuno druga jebena vrsta, i dalje ne mogu da verujem da je tako nesto moguce ma koliko bio suprimiran imuni sistem...uostalom ovo je prvi opisani slucaj u istoriji medicine, i to ne novijoj po vucicu:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts