Dule_smor Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Sta mislite sta ce biti od ovoga?http://blizzardwatch.com/2015/11/04/blizzard-updating-warcraft-iii-diablo-ii-and-starcraft-in-hd/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Ova ekipa već duže vreme radi ozbiljno na WC3 u Sc2 engineuhttps://www.facebook.com/Warcraft.AA/?fref=ts Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 bice isto sto i sa herojima u HD-unikada nije bila poenta u grafici. sem za ove sto se loze da imaju dobre konfiguracije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 bice isto sto i sa herojima u HD-unikada nije bila poenta u grafici. sem za ove sto se loze da imaju dobre konfiguracijeTi sa herojima su još napravili i toliko loš posao za taj HD remake da je to neviđeno.U svakom slučaju pored ovoga što kaže Kili, nije to ni taj period više, pa sad te i sam Blizzard bombarduje svojim novim igrama pa samo kada bi njih hteo da igraš ne bi mogao sve, a kamoli ostale. Možda će i biti ok za mali udar nostalgije, ako ih ponude za neke male pare, ili eventualno ih odigraju ovi što su razočarani sc2 i d3, pa kao da odigraju "one bolje verzije" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Nigde oni gore ne kažu da rade HD rimejkVerovatno će samo da prerade endžin da ne koristi DirectDraw, pošto ima problema na Windowsima posle Viste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 WC3 kupujem odma' sada odma' i ponovo krecemo sa nocima provedenim na ladderu :D Dao Bog zdravalja onome ko je odlucio da radi ovo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 WC3 kupujem odma' sada odma' i ponovo krecemo sa nocima provedenim na ladderu :D Dao Bog zdravalja onome ko je odlucio da radi ovo :) ali nema ništa od ovoga, ne znam da li si lepo pročitao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Bice, mora! Nemoj da mi rusis sneska :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ness Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Ja sam pre par meseci sa ortakom skinuo wc3tft i razocarao sam se jer igra uopste nije tecna. U smislu kada se salju negde jedinice,svakih par sekundi zabodu u mestu pa nastave da hodaju. Nekada mi to nije smetalo jer verovatno nisam znao za bolje,sada mi je to totalno ubilo zelju za igrom i posle 2 partije sam obrisao wc3.Sada kada su vec ubacili WC3 skinove u sc2 bas ocekujem da ce blizard izbaciti neki ranked ladder,verujem da im to ne bi bilo tako tesko a sigurno bi privukli masu ljudi koji su gotivili wc3, ja licno se ne bih skidao samo zbog sc2 engine-a gde je sve tecno (ako je to uopste do engine-a, u svakom slucaju razumeli smo se:) ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Kakvo zabadanje jedinica u mestu, o čemu pričaš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ness Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 (edited) Mrzi me da trazim neki bolji primer,evo ti da shvatis o cemu pricam https://www.youtube.com/watch?v=1Mx3-SMsAIo gledaj praznog grunt-a od 0:25,na 0:27 ce bez razloga da zastane... Po tom principu zabadaju jedinice kada ih saljes negde Edited November 11, 2015 by Urosh92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Uopšte se ne sećam da se to dešavalo, a igrao sam igru na izlasku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyllion Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 eh wc3 je bila sick igra... steta sto su od ovog sc2 napravili macro focused djubrence Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Mislis BW je bio previse kompleksan za vecinu igraca,pa su morali da naprave limunadu u vidu wc3.Steta sto je iz istog razloga blizzard i od sc2 napravio limunadu,mada kad se sve sabere i sc2 je ispao ok. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ness Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Uopšte se ne sećam da se to dešavalo, a igrao sam igru na izlaskuNe secam se ni ja a igrao sam na izlasku i to dugi niz godina,kao sto rekoh verovatno nisam znao za bolje pa mozda to nisam ni zapazao, ili su mozda nekim patchom ili tako necim u medjuvremenu sjebali igru...To kada sam se vratio sa ortakom da igramo wc3 bas sam zapazio da se to desava i to stalno, cak i kada odradjujes najobicniji mikro tipa stavis 2 grunt-a da trce nazad odjednom pocnu da bodu...Samo zbog toga bih gotivio da na sc2 odrade ranked matchmaker za wc3 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 (edited) Mislis BW je bio previse kompleksan za vecinu igraca,pa su morali da naprave limunadu u vidu wc3.Steta sto je iz istog razloga blizzard i od sc2 napravio limunadu,mada kad se sve sabere i sc2 je ispao ok.Wc3 je fokusiran na mikro pojedinačnih jedinica i sa jakim elementima rpga, maltene kao da igraš neki party rpg. Ne bih ovu priču da okrećem milion puta, ali wc3 je daleko od limunade, jednostavno je drugačiji tip rtsa od sc, i taj stav olololo sc pro gosu skil, a wc3 je bušan kurac je samo običan elitizam. Ovo naravno govorim kao neko ko je igrao obe igre kad im je vreme bilo. Edited November 13, 2015 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Mislis BW je bio previse kompleksan za vecinu igraca,pa su morali da naprave limunadu u vidu wc3.Steta sto je iz istog razloga blizzard i od sc2 napravio limunadu,mada kad se sve sabere i sc2 je ispao ok.Wc3 je fokusiran na mikro pojedinačnih jedinica i sa jakim elementima rpga, maltene kao da igraš neki party rpg. Ne bih ovu priču da okrećem milion puta, ali wc3 je daleko od limunade, jednostavno je drugačiji tip rtsa od sc, i taj stav olololo sc pro gosu skil, a wc3 je bušan kurac je samo običan elitizam. Ovo naravno govorim kao neko ko je igrao obe igre kad im je vreme bilo.uvek je najlakše kad neko kaže da je wc3 boza poslati ga da odigra sa nekim ko je igrao na turnirima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Mislis BW je bio previse kompleksan za vecinu igraca,pa su morali da naprave limunadu u vidu wc3.Steta sto je iz istog razloga blizzard i od sc2 napravio limunadu,mada kad se sve sabere i sc2 je ispao ok.Wc3 je fokusiran na mikro pojedinačnih jedinica i sa jakim elementima rpga, maltene kao da igraš neki party rpg. Ne bih ovu priču da okrećem milion puta, ali wc3 je daleko od limunade, jednostavno je drugačiji tip rtsa od sc, i taj stav olololo sc pro gosu skil, a wc3 je bušan kurac je samo običan elitizam. Ovo naravno govorim kao neko ko je igrao obe igre kad im je vreme bilo.Wc3 je fenomenalana igra,ali ako uporedis aspekte igre sa bw-om,onda jeste limunada.Ko kaze da je wc3 busan kurton taj je smesan.Ali od njega smesniji je onaj koji kaze da je sc2 macro sranjce.Jednostavno bw je kompleksnij od wc3.Igrao sam i ja obe igre.Bio sam prelos,ali sam pratio scenu,sto nasu,a pogotovo stranu.Uporedi o cemu moras da vodis racuna u bw,a o cemu u wc3.Zanemari tehnicku limitiranost bw-a,tipa nisi mogao da obelezavas gradjevine,broj jedinica pod control grupama i sl.Wc3 sam si rekao micro heavy sa elementima rpg-a.Vecina partija su bile low eco partije,1 ekspanzija i to je to.Ne kazem da su sve partije bile takve,ali vecina jeste.Znaci sto se tice macro aspecta bw>wc3 i to bas.Kad pricamo o napadanju,branjenju i tu je bw>wc3.Jeste wc3 vise zahtevan po pitanju microvanja,ali kad pogledas sta se desava tokom fight-a,opet bw>wc3.U wc3 jedinice su tesko ginule i to su uglavnom bile one sitne,footmeni ili archerke.Naravno kad dodje do glavnih fightova sve zivo gine,ali takvih je bilo svega nekoliko i vec nakon prvog ili drugog,pobednik je bio manje vise jasan.U bw vojska je resurs koji trejdujes sa protivnikom.U bw nisi mogao da vilenis po mapi sa vojskom,a ako protivnik mi bane u bazu,nikakv problem teleport je tu.Slicno je bilo ako naletis protivnika koji jaci u tom trenutku.Base haras u bw>wc3 takodje.Najveca steta koju si mogao da napravis jeste da ubije nekog seljaka,unistis neku sitnu gradjevinu i nateras protivnika da se portuje.U bw su se konstanto napadale i branile i ekspanzije i main... A jeste sad, to bi zapravo značilo da prizna da je pogrešio...Ovo je vec novost.Tebi je poznat koncept pogreske.Vidim da univerzum ''ja sam uvek u pravu'' polako napreduje. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Gubi se Blizzard, usrali su Starcross i Daiblo pa sad igraju na nostalgiju. Bojkot, ja velim stari pasulju, nek propadnu, pa će valjda neko bolji popuniti rupu. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 sajko prestani da se opijas! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Mislis BW je bio previse kompleksan za vecinu igraca,pa su morali da naprave limunadu u vidu wc3.Steta sto je iz istog razloga blizzard i od sc2 napravio limunadu,mada kad se sve sabere i sc2 je ispao ok.Wc3 je fokusiran na mikro pojedinačnih jedinica i sa jakim elementima rpga, maltene kao da igraš neki party rpg. Ne bih ovu priču da okrećem milion puta, ali wc3 je daleko od limunade, jednostavno je drugačiji tip rtsa od sc, i taj stav olololo sc pro gosu skil, a wc3 je bušan kurac je samo običan elitizam. Ovo naravno govorim kao neko ko je igrao obe igre kad im je vreme bilo.I sad zamisli wc3 sa recimo 100 jedinica i da svaku od njih, ako stignes pored svog makro menadzmenta, mozes da mikrujes kao sto si onih 20ak u wc3. Pa onda dodaj na to da jedinice imaju mnogo manje helta i da je mikro zajebaniji. Sta dalje? Dakle hipoteticka perfektno odigrana sc2 partija je fazon 5 puta zajebanija za odigrati od wc3 partije jer wc3 ima limit koji mozes da dostignes u mehanici igre, a koji je kod starcrafta nedostizan. Dakle starcraft tehnicki pruza vise mogucnosti skilovanijem igracu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Da, ali sc mikro je "makro mikro", da ga tako nazovem, mikro na krupnom planu upravo zato što jedinice imaju malo healtha i što su brojke masovne, pa svaka pojedinačna jedinica nije toliko bitna koliko celokupna slika borbe i mikrovanje na grupnom nivou, pozicioniranje, multitasking i da ne nabrajam sad. U WarCraft 3 i u potpunom lejtgejm ful fajtu ti gledaš da maksimalno mikruješ svaku pojedinačnu jedinicu jer svaka jedinica znači. Mikruješ heroje, abilitje, povlačiš kastere, izvlačiš slabe jedinice sa fronta, blokiraš protiviničke da ne pobegnu sa malo healtha, fokusiraš, pozicioniraš, okružuješ. Ja ne sporim da je mehanički sc2 intenzivniji, ali micro fokus u wc3 ume da bude čak i veći, upravo zato što je svaka jedinca značajna i ima svoju svrhu do kraja.Kad se setim human mirrora sa Spellbreaker+Priest kompozicijom, gde midgame fajt traje pola sata jer ništa ne može da umre, i borba je za svakog jebenog Spellbreakera. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Kad bi samo malo bolje pročitao šta sam napisao shvatio bi da nisi morao da napišeš to što si napisao. Ne pričamo o tome kako se igra igra već kakve mogućnosti pruža. Dakle to što čovek ne može da stigne da odigra i taj mikro u scu na nivou wc3 nije nedostatak sc-a već čoveka i kad bi se sad pojavio neki ludak koji bi pored makra u sc2 stizao i da sačuva svaku jedinicu u makro partiji (imaš i mikro sc2 partije gde isto ništa ne sme da pogine te tu vidimo da imaš sve neophodne elemente za mikro kao u wcu) kao u wc3 on bi sabio univerzum, a ako bi mu dao da igra wc3 ne bi odskakao toliko jer je vrhunac u wc3 dostižniji. Ovo sve kažem kao neko ko je obožavao i igrao relativno ozbiljno obe igre. Bejah ako se dobro sećam 17lvl sa više od 70% winrejta u wc3 i 5-6 mesto u Diamond grupi kad je ona bila najača. 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 ololo bubuljicavi tinejdzer Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts