Zwerko Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Nova Skoda Superb, zajebase Pasata :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 glupiraju se sa dizajnom fabia lici na staru oktaviu, sad je to isti pasat, rapid je isto oktavia prethodni superb tj ovaj sadasnji izgleda tacno kako treba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted February 18, 2015 Popular Post Report Share Posted February 18, 2015 Ajmo malo ženevskih noviteta: Lotus Evora 400 - Lotus je živ! i spremio je najsnažniji i najbrži model u istoriji 3,5 V6 400 KS 300 km/h 4,1 sek/100 km/h ---- Honda HR-V - evropska verzija već viđenog kompaktnog krosover modela (nek mi neko objasni ventilacione otvore ispred suvozača…?) 1,5 16v i-VTEC 130 KS 1,6 i-DTEC 120 KS dizel ------ Hyundai Tucson - sad se ne zna dal je lepši Sportidž ili ovaj! 1,6 16v 135 KS 1,6 16v T-GDI 174 KS 1,7 CRDi 115 KS 2,0 CRDi 136 KS 2,0 CRDi 184 KS -------- Kia Sportspace Concept - jbt sta je ovo sunce ti jebem? ------- restilizovani Citroen DS5 -------- AM Vanquish Volante - prelepo 6,0 V12 576 KS -------- restilizovana Toyota Avensis - kažu da će (konačno) dobiti i nove motore! -------- Mercedes-Benz S600 Pullman Maybach - dugačak naziv za dugačko vozilo, cena za baznu verziju je 500k evra. 6,0 V12 bi-turbo 530 KS 7 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Audi Prologue Avant Concept e-tron 3,0 TDI plus elektro 455 KS 750 Nm ----- Honda Jazz 1,3 16v 102 KS ----- Mercedes-Benz G500 4x4 na kvadrat rasprodat je onaj model sa 6 tockova pa sad imamo novi sa istim klirensom i offroad sistemom, ali manji sa 4 tocka 4,0 V8 422 KS Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Kia Sportspace Concept - jbt sta je ovo sunce ti jebem? VW Široko iskopiran od strane bednog korejskog proizvođača Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 uzasno izgledaju ti koncepti spljostenih karoserija sa velikim dupetom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 ne znam, ja bi to vozio rado elem, novi R8 V10 610 KS 330 km/h Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 јбј Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi_ Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Kakav radikalan zaokret u dizajnu u odnosu na prvi model :D Vise deluje kao restajling nego kao nov model, sto naravno ne znaci da ga ne bi vrlo rado posedovao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Audi je poznat po raznovrsnom dizajnu. Da ne pominjemo sto su u okviru iste serije skoro identicni. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 ne znam, ja bi to vozio rado Kiu bi vozio rado? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Audi je poznat po raznovrsnom dizajnu. … SLIKE RAZNE ... Da ne pominjemo sto su u okviru iste serije skoro identicni. Mohi, stvarno nije u redu, uzeo si slike prethodnih generacija modela. Audi je shvatio grešku i sada imamo novu raznovrsnu gamu modela: Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 dizajniraš manje modele koji se prodaju u većim količinama tako da neukom posmatraču izgledaju identično kao veliki i skupi modeli koji se prodaju daleko manje, i onda prodaš dosta više tih manjih jelte money Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 To bi mozda bi slucaj da audi pravi revolucionarni dizajn svakom novom serijom, a posto to ne radi jedini zakljucak je da nece ili da numeju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 pa u svakoj generaciji prodaju više A4 zato što liči na A8, problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Pa za to ima vise objasnjenja, jedno je da se uvek jeftinijeg modela proda vise nevezano za dizajn, a moja poenta je bila da to sto od generacije do generacije jako malo menjaju dizajn ukazuje da mozda imaju problem sa promenom dizajna (zato sto nece ili ne mogu da ga promene bitnije a da zadrze kupce) i da to nije namerno da bi se batica za 20k lozio kao da ima auto od 60k. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 naravno da se proda više primeraka jeftinijeg proizvoda, i naravno da on u slučaju auto industrije čini lavovski deo prihoda. ja mislim da im je sličnost između jeftinijih i skupljih modela deo strategije za dalje povećanje prodaje jeftinijih. sigurno ne drže isti dizajn 20 godina jer ne umeju da promene, o tome svedoče koncepti i neki periferni proizvodni modeli (lamboi npr.). taj sličan ili isti dizajn je definitivno svesna odluka koja im se uklapa u neke projekcije, strategije, planove, šta već... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Pod ne umeju mozes da svrstas i opciju da nisu sigurni da mogu da izvuku dovoljno dobar novi dizajn da prosecan audijevac bude zadovoljan, a ovo im je sigurica. I ne mozes da poredis lambo i slicne sa regularnim kolima, nisu ista kategorija i kontam da dizajn ne kosta isto ni za dizajnirati ni za proizvoditi. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Koliko zapravo košta dizajn najbolje pokazuju kroz brend Seata, auto mehanički lošiji od Golfa prodaju skuplje od Golfa na svim tržištima (Leon). Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 mislim da je german thing .. isto ovako mozes golfove da poredjas. dal se plase da nesto promene ili su u fazonu, ovo je vec optimalno, samo da promenimo xy i dobicemo 3% vise blabla.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Pa nije bas tako ... Ni mecka ni bmw nisu u tom fazonu, a i vw se poprilicno razlikuje. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 bmw je imao tu fazu pre 10+ godina doduše. ja vam samo pričam da VAG i svaki drugi proizvođač ima jako ozbiljnu i temeljnu računicu zašto dizajnira kola tako kako ih dizajnira, sigurno nije u pitanju odluka na nivou malog perice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 http://www.bmw.si/si/sl/insights/technology/efficientdynamics/phase_2/140g_fleet/index.html ako ovo nije slicno koliko i kod audija jbg, slepac sam. za mecku se mogu sloziti da ima neke raznolikosti. kod vw-a imaju raskorak generacijski, pa ne upada u oci , posto ne zahvati celu gamu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Passat dobio nagradu za automobil godine u Evropi, evo Lucky i ja na ceremoniji... i to ubedljivo, 100 glasova ispred C4 Cactusa Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 http://www.bmw.si/si/sl/insights/technology/efficientdynamics/phase_2/140g_fleet/index.html ako ovo nije slicno koliko i kod audija jbg, slepac sam. za mecku se mogu sloziti da ima neke raznolikosti. kod vw-a imaju raskorak generacijski, pa ne upada u oci , posto ne zahvati celu gamu. Mogao si manje slike da gledas .... Drugacija maska, drugaciji farovi, drugacija hauba, a opet sve u bmw fazonu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts