Pesma-mrtve-dece Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Upravo odgledao, sve preporuke. Konacno jedan odlican naucno fantasticni film. Od celog dizajna, glume, muzike, postavke, price, dijaloga... sve se lepo uklapa. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Ладно се филм, са буџетом од 165 милиона, скоро па отплатио већ први викенд. Вала и заслужено, најзад. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 pro infografik, svaka cast onom ko je na osnovu jednog gledanja napravio ovo za prvi vikend =o) inače, najčešće se brzo otplate upravo mali filmovi, pre svega horori koji koštaju 2-5 miliona da se naprave tipa insidius ili the conjuring a odvale 30-50 miliona, onda adam sandelr style cheapass komedije koje koštaju 20-30 a zarade 30-40 kao i retardirane stvari za tinejdzherke tipa tvajlajt koje su inicijalno koštale ~20 a uzimale oko 50, mada sad svako juri novu young adult knjigu koja ce da postane fenomen pa filmovi koštaju osetno više...tipa maze runner je koštao 35 uzeo 10x više = njih bole uvo samo tako što je film problematičan do bola =o) sve što košta preko 100 mill ima ogroman dodatni trošak promocije, faktor odnosa cene filma i cene reklame je 0,7-1,5 za ove od 100njak do preko 2,5 kad se pređe 250 (pominjao sam više puta, spajdermen 2 sa zarađenin 700 miliona još nije otplatio uloženo) tako da će interstellar, koji je koštao 165 i za vikend uzeo globalno oko 130 da bude pozitivan tek kad pređe oko 300 miliona, što će sigurno da se desi za nedelju-dve jer je filmčina i oni koji su ga gledali nastavljaju da šire dobar vajb, da ne kažem ko braća ameri "possitive word of mouth" =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Eto, jel bolje da troše pare na ovaki SF, ili na tristapetstamilioniti ribut Tora, Hulka i ostale žgadije Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Или 500 милки на Destiny :) Баш због ове игре сам мислио да је реклама укључена у тај приказани трошак "производње" филма/игре/штагод. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 TO sto si stavio u spojler, uopste ni na koji način ne spojluje radnju filma ili bilo šta takvo :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Али су спојлери у моди! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 spojelri su u modi a igor oce sve da procita unapred i spojluje si film kako bi nakon gledanja mogao da kaze "film je glup" "sve je shizofrena fantazija glavnog lika i film je odlican" "zapravo film je los i nismo trebali da ga gledamo" i onda kad za x meseci pogleda film jos 4-5 puta kod kuce onda dolazimo do finalne ocene "vrhunski je film" ;oP moj stav je da spoileri u ovakvom slucaju pokazuju da se nekome toliko svideo film da ne želi da nekom drugom potencijalnom gledaocu bilo šta pokvari užitak prvog gledanja @ cena filmova i igara - to je uvek kombo javno otkrivene sume i procena ljudi iz industrije, tj ako je uspeh onda svi kazu otvoreno koliko je kostalo i koliko su u plusu, kad je fail svi pokusavaju da minimizuju gubitke...u igrackoj industriji se teze krije production value, za sada.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Sad sam prilično siguran da si mi spojlovao film sa jednim od ovih navoda :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 svi navodi su realne igorove izjave, ne za ovaj film (zato i nije u spoilerima), nego za watchmene ali i prometheus, pa ti vidi koliko je situacija ozbiljna! ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Nije tačno to za watchmene, brzo mi se stabilizovalo mišljenje :) A prometheus, jeste, nakon godinu dana mi se mnogo svideo film, Ne znači da je dobar (naprotiv!), nego da je meni vizualno/atmosfericno lep i da je fasbener jedan odlican glumac, i da se meni sviđa film. Dakle sad samo još da vidim kako da se rešim petra (dobar dan, molio bih vas za paketić dramamina) i da jurnem u bioskop жо- Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Zovi ako ideš tunajt, oću i ja. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) film je odlican promisljeno sam odgledao samo prvi neki teaser trejler i izbegavao sve vezano za film, pa mozda i zbog toga nisam znao ni glumacku ekipu osim da je tu metju mekonehi i da je k.nolan tu film me je totalno oduvao, kao da je trajao sat vremena svemu tome je doprineo i bioskop u uscu, jbt kakvo ozvucenje tresla mi se dzigerica nisam izasao pod ovakvim utiskom iz bioskopa jos od lotr-a meni je ovo mozda i najbolji nolanov film do sada Edited November 10, 2014 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) Nesto nije u redu samnom i sa Sinijem onda :( Edited November 10, 2014 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Ne znamo za Sinija Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 ukusi ukusi film sam gledao u petak, i evo i danas kapiram kako mi se gleda opet tj mozda samo zelim opet taj osecaj ushicenja u toku gledanja filma (ne pod obavezno ovog filma) p.s. neki car je gadjao neke tinejdzere koji cu prvih pola sata filma pricali kao da su na kafu izasli, onom najvecom kutijom kokica sa sve kokicama :) naravno posle par verbalnih upozorenja klinci se stisali i napustili salu posle nekih 40ak min filma drugi tinejdzeri su povadili mobilne u 3 min filma, i napustili film posle nekih sat vremena :( ukupno na projekciji je bilo 20 ljudi od toga je 10 sacekalo kraj filma : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 (edited) Nesto nije u redu samnom i sa Sinijem onda :( Ма све је у реду, само што сте очекивали Gravity ефекте, Star Trek истраживање свемира и Star Wars акцију, а добили драму са елементима SFа. :) Edited November 10, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Da bi bila drama treba da ima ljudske likove a ne karikature i ljudske dialoge a ne 99% ekspozicije. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 10, 2014 Author Report Share Posted November 10, 2014 Нисам мислио ништа негативно са прошлим постом. :) Тешко да има који филм да се свима свиђа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 kriziram jako da odem opet u bioskop i pogledam film ponovo, od petka do sada mi ne izlazi iz glave plus ste mi ubacili buvu u glavu za Usce i kvalitet projekcije tamo. gledao sam u delta citiju i bilo mi je fenomenalno pa me mami sada da pogledam i u uscu Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Pa to je valjda isto, osim ako nije neka segamega sala u pitanju Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 prve 4 sale u uscu imaju bolji projektor nego 2 najbolja u delti (sale 5 i 6), tj sale 1-4 u uscu su jedini 4k projektori u zemlji atm, also sale 1 i 2 u uscu imaju vece platno od ostalih tako da je "najbolji osecaj za filing" usce sala 1 ili 2 noviji filmovi visokog profila koji se prikazuju u prve 4 sale idu u 4k (pogledati najbolje na sajtu cineplexa da ima 4k markicu), sve ostalo ide 2k i dalje (mada, ruku na srce, ako sedite u poslednjim redovima nece vam velika razlika biti izmedju 2k i 4k, jer iako je platno 18metara, prosecno ljudsko oko ne vidi razliku u rezoluciji kada je predaleko (a to je vec od 10og reda navise) tako da se juri sredina nekog petog-sestog reda recimo kada platno puni celo vidno polje/minimalno izlazi iz njega also usce nakon ovog renoviranja u aprilu ima malo bolji audio sistem nego delta (i mnogo bolji nego sto je kolosej u uscu imao pre) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Ako su oba Cinplexxa, zar ne treba da imaju u dlaku iste karakteristike? Da ne pričamo što deru po pitanju cene podjednako, bez obzira dal gledaš Interstellar u udarnom terminu u najboljoj sali, ili neki žnj crtani u matine terminu. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 jeste ista austrijska firma al ovaj u uscu je noviji/novije renoviran (i delta je renovirani ster) pa je i oprema novija....a i ona nije svuda ista...manja platna, slabije lampe...sve se gleda kad se stedi =o) a na stranu da su cene iste - nisu jeftinije je u delti malo...a jos jeftinije u kragujevcu gde je isto cineplex... also jeftinije su matine projekcije za par desetina dinara, a vikend je opet najskuplji...+ dodatno za 3d, + dodatno za filmove preko 2 ( ili beshe 2 ipo sata) najpovoljnije je naravno utorkom, evo c/p akcija sa sajta Svaki utorak u bioskopu Cineplexx je dan za film po sniženoj ceni! Cene ulaznica su: -U bioskopu Cineplexx Ušće: 340 dinara za 2D projekcije, 470 za 3D - U bioskopu Cineplexx Delta City: 320 dinara za 2D projekcije, 450 za 3D - U Kragujevcu: 200 dinara za 2D projekcije, 320 za 3D cisto za orijentaciju, subotom u 9 navece u uscu ovo 2d od 340 je 510.... sve u svemu u uscu 3d film vikendom oko 6 koji traje preko 2 ipo sata kostace preko 600 kinti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts