Jump to content

Njuz (nije njuz)


Recommended Posts

"Već u toku sutrašnjeg dana donećemo odluku da ona nikada više ne može da bude ni "Kombank" niti "Štark", ali ni "Koka-kola", "Hjundai", "Be-em-ve", "Mercedes" niti da nosi ime bilo kog drugog sponzora i kompanije. Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, jer bi nekome moglo da padne na pamet da sutra "Beogradskoj tvrđavi" promeni naziv u "Koka-kola tvrđava" ili Beogradskom pobedniku u "Hjundai pobednik", a sve to samo kako bi se prihodovalo nekoliko desetina ili stotina hiljada evra više. Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu", naveo je Šapić.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Srbija voz promenio ime u Srbijavoz

Preduzeće za prevoz putnika u železničkom saobraćaju Srbija voz zvanično je promenilo poslovno ime u - Srbijavoz.

Preciznije, ime glasi Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika Srbijavoz Beograd. Kako su saopštili iz ove kompanije, ta promena stupila je na snagu od 10. novembra.

Nekoliko dana pre ovog zvaničnog saopštenja, Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza na svom instagram nalogu istakao je da je ovo izmenom Statuta kompanije učinjeno kako bi se otklonila nepravilnost zbog koje je do sada kompanija nosila ime Srbija voz a.d.

"Time smo se prilagodili duhu srpskog jezika i dobroj poslovnoj praksi", naglasio je Bulajić u objavi.

Srbijavoz kao zasebna železnička kompanija postoji od 2015. kada je reorganizacijom železničkih delatnosti stvoreno nekoliko posebnih preduzeća, kao što su i Infrastruktura železnice Srbije i Srbija kargo.

 

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/srbija-voz-promenio-ime-u-srbijavoz-2432771

  • Haha (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Радници из Србије који су били ангажовани на постављању уређаја за наплату паркирања у Вуковару удаљени су са градилишта због тога што су носили амблеме са заставом Србије, преноси портал Индекс. Из градске управе су потврдили да су радници удаљени због "непримерених амблема".

"Подизвођачи који су држављани Републике Србије с непримјереним обиљежјима удаљени су с градилишта. Остаје закључити како није сигурно ради ли се о случајности или активности сигурносно обавјештајног апарата", наводи се у одговору градске управе Вуковара.

 

this hrvati 🙂

Link to comment
Share on other sites

Poštanska štedionica postavila je bankomat u selu Karavukovo u Opštini Odžaci, a otvaranje bankomata proslavljeno je uz muziku.
 

Kako se može videti na fotografijama koje je objavila Poštanska štedionica na Instagramu, na "otvaranju" je svirao Garavi sokak, a bili su prisutni i opštinski zvaničnici, kao i nekoliko desetina meštana.
 

na stranu što je ljudima sigurno trebao bankomat, ali nastup garavog sokaka :))

 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...