mncu Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 To pitanje je zapravo izuzetno prosto, samo se treba secati pravila :) Mada iskren da budem nisam siguran koliko je pitanje vezano za logaritme i trigonometriju relevantno kao opsta kultura, mada u kontesktu ovog saha i slicno nije bas ni daleko. ova matematicka pitanja jesu relevantna za opstu kulturu jer kad upisujes faks podrazumeva se da si pre toga zavrsio osnovnu i srednhu skolu gde si video to, pa je i skroz legitimno da te to i pitaju. nisi otisao da upises faks posle 18 godina zivota na planini sa stadom ovaca npr. i, tog razloga jeste ok da ti daju to pitanje. ali evo npr ja nisam bila sigurna za ovo geometrijsko, ali to je opet moj problem sto sam to zaboravila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 koliko poglavlja pregovora za EU? yaoming.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 14 :( Al ako nista znao sam da je sinus na kvadrat plus kosinus na kvadrat = 1, a znam i kolko je log(e) 1 :) You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Da nije nula? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 glupi bokser lol Vaš rezultat je: 19 Vi ste elita! Najuspešniji kandidati na testu opšte informisanosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu ove godine su imali od 18 do 23 tačna odgovora. When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Samo nek je random Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 ladno čitate blic Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
srednjoskolac Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 23 Kolega Mohi 29, u jednom pitanju je nasao nelogicnost, zalio se i nadam se da ce mu dodeliti taj poen. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 ova matematicka pitanja jesu relevantna za opstu kulturu jer kad upisujes faks podrazumeva se da si pre toga zavrsio osnovnu i srednhu skolu gde si video to, pa je i skroz legitimno da te to i pitaju. nisi otisao da upises faks posle 18 godina zivota na planini sa stadom ovaca npr. i, tog razloga jeste ok da ti daju to pitanje. ali evo npr ja nisam bila sigurna za ovo geometrijsko, ali to je opet moj problem sto sam to zaboravila Losa ti je logika - ja sam iz geografije ucio idiotske stvari vezane za industriju zemalja Nesvrstanih. Je l' se onda pod opstom kulturom podrazumeva i pitanje gde se nalazi najveca zeljezara u Jemenu, jer sam to ucio?! https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Ili kako se zove brana izgrađena od strane Energoprojekta u Pjuri, Peru-u! Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 mare kolko si ti imao bodova ? inb4 25-50 When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Da nije nula? I to ne samo naturalis, vec skoro svaki! Aj sad vic ide programer, sretne funkciju i trazi kintu You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 (edited) Losa ti je logika - ja sam iz geografije ucio idiotske stvari vezane za industriju zemalja Nesvrstanih. Je l' se onda pod opstom kulturom podrazumeva i pitanje gde se nalazi najveca zeljezara u Jemenu, jer sam to ucio?! hoces da kazes da formula za izracunavanje povrsine ne spada pod opstu kulturu? Edited July 11, 2014 by mnjah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 mislim da je bas to hteo da kaze Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 ja imam mx500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srednjoskolac Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 To je mis, kolko imas poena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Onaj geometrijski (rofl) zadatak je vise logicki, ne znam ni kako da ga nazovem, ako ste zaboravili kako se racuna povrsina kruga onda do kurca...dok mogu da razumem da neko ko je raskrstio sa matematikom nakon srednje zaboravi da je sin^2+cos^2=1...ali molim vas ne poredite ove stvari sa otvaranjem u sahu jebenim, opsta informisanost moze biti prepoznavanje nekog sahovskog otvaranja medju 4 pojma, a ne jebeno pravilo "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 ok, znaci 90 posto rura je moglo lagano da upise filozofski faks ove godine .... gj drugari ponosim se vama Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 ne budi jelly Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 28nisam znao pitanje za Jevreje i EU! Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 sto ti je nadimak Zola ako se zoves Djordje ? Ae da stanemo ovde pa kad skupis neke gotivne fore za mesec dana opet da pokusas? :D There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 (edited) stigao mi je sms upravo (posta) da sam dobio neku posiljku, moram da platim 2700 kao, proverio sam na netu sifru posiljke i nesto mi je juce poslato iz indjije, nemam ideju. kako da saznam sta je to koji kurac? astora, sta si mi poslao ovo :D edit: je l' postoji sansa da je neka prevara, tj. salju random ljudima (tj. ljudima koji su narucivali nesto eventualno, iz neke baze podataka ne znam ni ja) gluposti koje kostaju 2500 dinara, pa ko se zajebe? Edited July 12, 2014 by Vlada_ "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Možda si pijan naručio nešto Prevara naravno jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Pa ako nisi nista narucio, onda je prevara. Ignorisi posiljku. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts