voodoo_ Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Topic semirelated, za timski rad super je Asana. https://app.asana.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 slack > asana 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Meni trello radi posao što se toga tiče, kad smo već skrenuli sa teme. A na temi, za sada mi wunderlist i any.do deluju skroz gotivno. Mada ću morati još malo da testiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Vody 1, Highly 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 znam da je potpuno oftopik, ali bolje ovde nego da otvaram novi: kako se razmenjuje kod izmedju programera u manjim/vecim timovima? samo git/mercurial/subversion? na koji nacin svi budu "up-to-date" sa kodom ako istovremeno vise osoba radi na istoj stvari? stalno mora da se radi push/pull? (2b: a sta ako dve osobe edituju isti fajl? je l' to zavisi od sistema, je l' svi resavaju taj problem isto, ili mozda postoji opcija da se odabere ciji ce fajl da se commituje da ne bi doslo do konflikta?) kako se kod merguje? tek kad se nesto odradi do kraja, tad se smesta u master branch, a do tada ima poseban branch (ili sam totalno pogresno shvatio sta je branchovanje)? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 znam da je potpuno oftopik, ali bolje ovde nego da otvaram novi Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 1. Za veće timove ne znam, ali za manje nema potrebe ništa osim version controla i eventualno nekog teamwork alata (kao npr. Asana) čisto zbog koordinacije šta ko treba da radi ako numete da pričate IRL. 2. Konflikte će pokušati da reši VCS sistem ako može (tj ako su izmene u fajlu "dovoljno daleko", jer ih generiše "diff" alat koji osim offseta čuva i ime funkcije u kojoj su izmene plus nekoliko redova pre i posle, pa će uspeti da ih nađe čak i ako nisu na odgovarajućem offsetu u fajlu), ali može da ne prođe, ostaće ti "rejected" fajlovi pa možeš da probaš ručno da ubaciš. U krajnjem slučaju, ako radiš nešto bitno, tu je uvek "lock" fajla (samo ne treba da zaboraviš da otključaš nakon što komituješ). Doduše ne znam kako ide na web projektima, ali u ovim "tradicionalnim" jezicima se obično sve pocepa na mnogo fajlova (tipa svaka klasa ili logička celina u jedan fajl), tako da ako ga zaključaš, obično nećeš zajebati ostale. 3. Nema neke potrebe za branchovanjem osim ako ne radiš nešto što će ići u više koraka i za šta postoji dobra verovatnoća da neće proći. Ali dobro si shvatio branchovanje. Uglavnom iščitaj opet http://git-scm.com/book/en/Git-Basics 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 vudu car, peja geja =( salim se, ume i on da bude car! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 kupujte domace! https://www.activecollab.com/ :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Dear Sir, what's this "kupujte" you speak of? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 kupujte domace! https://www.activecollab.com/ :D ne znam kako misle da se probiju na tržištu kad naplaćuju ono što je kod drugih (poznatijih) mahom free... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarbonMonk Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Slack + JIRA. Quote Yoda: The other side is dark.. very dark. Obiwan: Quit whining and eat your toast already Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 ne znam kako misle da se probiju na tržištu kad naplaćuju ono što je kod drugih (poznatijih) mahom free... pa zato shto free =/= bolje :) oni su enterprise software, overi im spisak klijenata :) btw. nisam affiliated sa njima nikako, al' znam da im je vrh software :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 ne znam kako misle da se probiju na tržištu kad naplaćuju ono što je kod drugih (poznatijih) mahom free... oni su se već ozbiljno probili, pošto je Ilija od AC ispazario A5 :) 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 svi voze A5, i nashi startap likovi i hrvati.. what's the catch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 do jaja je npr? 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 kul onda, nisam znao ... nego gledam, nude manje-više isto što i drugi a u osnovnoj verziji nisu free, pa rek'o što bi to neko koristio ako ima free. ali kul, strava ako su uspeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Topic semirelated, za timski rad super je Asana. https://app.asana.com/ Ne uspevam da pronađem opciju za logovanje utrošenog vremena na tasku? jel ima toga uopšte u asani? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Da odgovorim samom sebi - nema trackinga. Mora da se uzima eksterno rešenje, poput Harvesta na primer, koji se naravno plaća. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Po meni najbolja je JIRA ubedljivo, ali skupa je :( za 10+ usera. Mozete pogledati blossom i thoughtworks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 ** 0.30 ** - Added Serbian thanks to krmko Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts