SpC Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Шта мислите да је најбоља варијанта од наведених ? Имам хдд 3.5" од 500гб "вишка" у компу и узео бих екстерну фиоку за њега али ме смарају 2 кабла која мора да вучем по зиду до тва-а :/ Дал' да узмем то или флешку од 32/64 гига за 2,3 сома и да се не зајебавам са кабловима? Да л' бих могао да очекујем више од 15мбпс при писању на флеш са усб 2.0 ? Не бих давао 60,70е за екстерни кад ми не треба преносивих 500 гига.. Да л' на 40" тву може да се примети разлика између неког мало јачег 1080р (20ак гига) и блу реј ремукса(35-40гига)? Није ми проблем да оставим комп целу ноћ да скида :) Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Razlika između kvalitetnog 1080p ripa i Blurej kopije se jedva primećuje i na statičnim screenshotovima na IPS monitorima, a kamoli u pokretu na televizorima. Plus je softver za dekodiranje u TV-u ionako pisan tako da poštuje golu H.264 specifikaciju i radi minimalan ili nikakav postprocesing, tako da nema smisla ganjati neki kvalitet osim ako ne puštaš direktno s kompa preko HDMI kabla i iz nekog normalnog plejera. Tako da bih ti ja preporučio da pre kupovine skineš jedan Yify 1080p rip od 2 GB i jedan regularan 1080p od desetak GB, pa ako primetiš bitnu razliku s par metara daljine, tek onda razmišljaš o kupovini bilo čega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 Пази, ја висим нон стоп на publichd.se и скидам како шта ново изађе, и углавном су то снимци ххх.1080p.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.x264-PublicHD и реално приметим разлику на неком "слабијем" рипу и неком од ових снимака, а камоли на јифију који ми и на 21" изгледа грозно :/ (тв је 40" и 800ЦМР Самсунгових (шатро херца)) Је л' би ми ти препоручио неку флешку од 32 нпр, али да је "поуздана", значи да ми брзина писања не пада испод 15.. (Сад имам неки A-Data UV110 од 16гига и он уписује толиком брзином)? Лупам сад, нешто овако : http://emmi.rs/usb-flash-memorije-usb-flash-disk-32gb-kingston-dt100g3.11.html?productId=33439 http://www.itsvet.com/proizvod/transcend-flash-32gb-jetflash-810/comp_comp_memflashcard/66/3561 http://emmi.rs/usb-flash-memorije-usb-flash-disk-32gb-kingston-data-traveler-mini-dt.11.html?productId=39028 Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Možda ne treba da gledaš filmove s metar razdaljine :D Ne znam za fleševe osim da je s njima lutrija, ako i nađeš neke rivjue na netu, možda ti to kod nas neće zapasti itd. PublicHD inače nije grupa nego samo tako taguju filmove na publichd.se, a takođe postoji tema na benchmarku sa preporukama kvalitetnih ne-scenskih izdanja tako da možeš i tamo da pratiš. Mada opet, ako TV samo dekodira sliku i razvuče je koristeći prosti bilinearni risajz, onda će ti sve izgledati lošije nego što bi izgledalo na kompjuteru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Да л' бих могао да очекујем више од 15мбпс при писању на флеш са усб 2.0 ? Pri kopiranju jednog fajla kao sto je film na brzem USB 2.0 fleshu mozes da ocekujes najvise 15-18MB/s konstantnog prenosa. Лупам сад, нешто овако : http://emmi.rs/usb-flash-memorije-usb-flash-disk-32gb-kingston-dt100g3.11.html?productId=33439 http://www.itsvet.com/proizvod/transcend-flash-32gb-jetflash-810/comp_comp_memflashcard/66/3561 http://emmi.rs/usb-flash-memorije-usb-flash-disk-32gb-kingston-data-traveler-mini-dt.11.html?productId=39028 S tim da su ovo sve USB 3.0 diskovi :) Ali generalno gledano neki malo bolji bi trebalo da ti radi posao pustanja na televizoru bez nekog problema. S tim da ima i ovo sto Vudu kaze da nema tu nekih 100% sigurnih preporuka, maltene da zavisi od serije do serije, evo meni posle godinu dana crko neki Kingston DT Elite 3.0 koji je u tom momentu bio kao neki top-of-the-line, sad gledam samo da nadjem negde gde mi je garancija... Sto se samog kvaliteta videa tice po mom nekom iskustvu ima razlike izmedju ripova od 1.5-2 GB i onih od tipa 10GB. Medjutim izmedju onih od 10 i full ripova od 40-50 ja verujem da bez frejm po frejm detaljne analize na kompu sa zumom nema sanse da primetis razliku. E sad ima i to sa cega pustas, probaj da pustis sa flesha direktno na tvu i sa kompa pa vidi da li ima razlike. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 bogami razliku u recimo hobitu yifi i "pravog" releasea &(7 GB) i te kako vidim. Plazma tv 42", sa neka 4 m razdaljine. Primeti se razlika u bojama i ostrini, Fleska ce ti mnogo efikasnije i no brejnerskije zavrsiti posao. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted May 16, 2014 Author Report Share Posted May 16, 2014 Gledam sa 4 metra :D Veci je problem sto sam ja sitnicar, te negde mi se pikseli primete, te zvuk mi los, bla, bla :D Nema veze to sto je PublicHD, vec ceo onaj nastavak, i uploader :D Smor mi je ako kupim flesku i on krene da kopira 25giga sa 7mpbs, pa to nece za 45 min da mi zavrsi :( Bilo bi kul ako neko ima neki od 32giga koji koristi da mi kaze brzinu i da odem da ga kupim :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted May 16, 2014 Author Report Share Posted May 16, 2014 Али видим да је по неким тестовима на нету, свима шаренолика брзина приступа :/ Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Vidi da li možeš u prodavnici da probavaš brzinu pre nego što kupiš? Imaš i opciju da kada skidaš film, da ga skidaš direktno na usb, tako bi preskočio taj problem možda? To isključuje opciju "hajde sada da prebacim ovaj film i da ga pogledam" :D HDMI kabal ti nije opcija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted May 16, 2014 Author Report Share Posted May 16, 2014 Брате то је генијална идеја, искрено :D А није, прво комп ми је на другом спрату и мучно ми да раскачињем све сваки час :/ А друго, кад' закачим комп побрљави ми резолуција скроз, и морам да реинсталирам драјвере за графику сваки пут кад се вратим на монитор, тако да ми је превелика зајебанција :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Мени је проблем кад пуштам са усб-а што не могу да повећам величину превода. Имам само три опције мала средња и велика слова :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts