alfa Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Diego burazer otvorio pekaru Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 ima se moze se olizete stanku rch sa tim minusima...bole me kurac bas, kazite mi da sam vitja, kompleksas, pakostan ili nesto jos gore...al ako neko ko lupeta onako (da ne kazem nesto gore), a ima posao da moze da bleji po zenevi, indoneziji itd, pa makar bio sposoban kao bill gejts, ima da ga hejtujem, eto! edit, pa u pocetku sam se sprdao, al sad ste me iznervirali! 2 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 dule iskreno mislim da je vecina mislila da si komentarisao vitjine slike :D ja sam ti dao plus jer sam kontao da se sprdas, ali izgleda da si stvarno jelly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Vitja, kompleksas, pakostan!Ja idem na staru planinu na ski vikend, pa u sheraton u zg, oces me isto hejtovati ili malo manje? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 NE DAJ SE DULE REVOLUCIJA JE BLIZU KOPAĆE KOMPIRE ONI JA TI KAŽEM!!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Vitja, kompleksas, pakostan! Ja idem na staru planinu na ski vikend, pa u sheraton u zg, oces me isto hejtovati ili malo manje? Jedino da kravu zakoljes predhodno, da se izravna karmicki balans Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Vitja, kompleksas, pakostan! Ja idem na staru planinu na ski vikend, pa u sheraton u zg, oces me isto hejtovati ili malo manje? to je bila gradacija, vitja<kompleksas<pakostan :D tebe necu, ipak si isao sa mojom sestrom na faks, a i znas sta je hladni rat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corey Posted February 17, 2015 Popular Post Report Share Posted February 17, 2015 olizete stanku rch sa tim minusima...bole me kurac bas, kazite mi da sam vitja, kompleksas, pakostan ili nesto jos gore...al ako neko ko lupeta onako (da ne kazem nesto gore), a ima posao da moze da bleji po zenevi, indoneziji itd, pa makar bio sposoban kao bill gejts, ima da ga hejtujem, eto! edit, pa u pocetku sam se sprdao, al sad ste me iznervirali!Морам да истресем нешто из главе, мојне се љутиш, све је за наук и другарски, и приде доста је из личног искуства!Елем, прво и основно, зашто мислиш да заслужујеш више од некога другог, уопште од било кога? Грешка коју највише правимо по питању тога, је да верујемо у обећања система по питању "награде" наспрам уложеног труда кретања по путањи коју је неко трасирао уместо нас. Типичан случај завршене школе->запослења->плате, која у ово време има доста мање смисла него раније. Околности су се промениле, као што им је и природа, а систем остао заробљен у времену. И да није тако, неко ће увек имати више од нас а доста мање напора улаже него ми, и такође важи за оне којима је теже него нама, а имају мање него ми. Можда је та расподела рендом, можда није, небитно, то је баш велико бацање енергије и важно је подсетити се тога! 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 kakva tvoja sestra? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 u pravu si kori, jbga kad sam zivac:) igore, marija ivkovic, isli ste zajedno na faks, pricao sam ti, ne secas se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 posle zavrsenog medicinskog faksa koji traze 14 godina zasluzuje ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 а систем остао заробљен у времену je покојан. уосталом, Кори, свако од нас зна колико му припада. заправо нас убеђују да свакоме припада колико и зграби. а сви остајемо кратких рукава. такав систем је постојао док је било простора за пљачку, сад имамо смао дугове. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 zapravo je tragicnije sto duleta pogadja sto jedan momak sebi priusti putivanje u indoneziju kao da je to neki vau. na niske smo grane spali. i to ti nije kriv eurokrem dule. niti krade niti laze, covek radi i trosi pare na putovanje. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Није покојан чим је овакво мишљење заступљено код свију. А и то твоје да свако зна колико му припада је управо последица оноге горе што сам писао, значи ни ти не мислиш да је покојан. Свако заслужује оно што тренутно има, другачије мислимо јер не видимо већу повезаност ствари, не видимо како ствари долазе на место на коме су сада, живот нема гличеве и багове, само систем који покушава да га обухвати скамењеним оквирима, док оно што покушава да ухвати је неухватљиво и стално у покрету. То је као да хоћеш да захватиш воду са кутлачом која има рупе, што лошији систем то је више тих рупа, али оно што заборављамо је да их мора бити, и увек ће их бити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted February 17, 2015 Popular Post Report Share Posted February 17, 2015 zapravo je tragicnije sto duleta pogadja sto jedan momak sebi priusti putivanje u indoneziju kao da je to neki vau. na niske smo grane spali. i to ti nije kriv eurokrem dule. niti krade niti laze, covek radi i trosi pare na putovanje. brate ne kazem da mi je neko kriv, ja sam kriv sto nisam neke stvari u zivotu drugacije uradio...niti sam rekao da neko krade/laze, sta ti je igore...a vi ste svi sveci inace, nikad vam nije bilo krivo zbog tako neke stvari recimo...jebote, ne moze vise covek na forumu nista da napise da ga svi ne izanaliziraju 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Није покојан чим је овакво мишљење заступљено код свију. А и то твоје да свако зна колико му припада је управо последица оноге горе што сам писао, значи ни ти не мислиш да је покојан. Свако заслужује оно што тренутно има, другачије мислимо јер не видимо већу повезаност ствари, не видимо како ствари долазе на место на коме су сада, живот нема гличеве и багове, само систем који покушава да га обухвати скамењеним оквирима, док оно што покушава да ухвати је неухватљиво и стално у покрету. То је као да хоћеш да захватиш воду са кутлачом која има рупе, што лошији систем то је више тих рупа, али оно што заборављамо је да их мора бити, и увек ће их бити. pokojan je jer ne radi. sistem koji kaže "imaš koliko zaslužuješ" je pokojan, jer negira dinamiku, negira realnu postavku i svodi se na statičku kružnu tautologiju, samo-objašnjavaući sistem. ja vidim kako se dolazi do ovde - dolazi se negiranjem fundamentalnih protivrečnosti, što je zdravo i neophodno u rastućem manjkavom sistemu, no krajnje idiotski u urušavajućem sistemu. drugim rečima, dok sistem perfomira u usponu tako i toliko da može da potisne fundamentalne protivrečnosti, on i živi. a onda je pokojan. kada odbrana sistema zastane na onome "narod ima vlast kakvu zaslužuje", "imaš koliko zaslužuješ", to je "srednji vek", to su mračne dogme umirućeg (umrlog) sistema. posle takvog močvarnog mraka ne nastupa tek revolucija, već renesansa. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 У том смислу је покојан, ја сам причао о ефектима у психи. Ако народ има лошу власт, он је заслужује све до момента када на њено место постави нову власт, од тог момента заслужује ту власт, јел се разумемо? А и престани да наводиш причу на политику јер ово је доста шире од тога, да не крене(ш)/(мо) да причамо о политичком систему и изгубимо се у виру. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 политика је надоградња само, ово је база - економија. постоји стара питалица: "шта је горе: похлепа или завист?" по њој се одређује склоност ка капитализму или комунизму. наиме, иако су оба греха подједнако "смртна", сматра се да они који похлепу сматрају гором су комунисти, а они који завист сматрају гором су капиталисти. питалица је погрешна, јер кад систем фејлује, похлепа уступа место зависти и тражи се праведнија социјална прерасподела.- сви ми наступамо из сопствених дискурса, са сопетвеним начином размишлјанја, животним путем... млада господа која уживају на далеким морима нису криви, нипошто, није то битно. битно је да је далеко море само по себи постало проблематично у јавности. нечији дискурс је везан за знање, нечији за способности, нечији за наследство... итд. кад већина сматра да заслужује више, а почиње да бива јасно да од тога нема ништа, логично је да се преусмери на завист. то је само индикатор.индикатор да је систем покојан, јер људи не могу да се самопотврђују. систем који је заснован на похлепи, себичном егоистичком конзумеризму не може да траје дуже него што може да пружа илузију да ћемо сви моћи д адостигнемо оно што мислимо да нам припада и због чега прећутно или активно подржавамо систем. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corey Posted February 17, 2015 Popular Post Report Share Posted February 17, 2015 @ДралеНе слажем се већ са првом реченицом, јер политика је у овом случају назадовање, зато што причам(о) о нечему ширем, чега је политика само део. Опет каналишеш свој политички гнев, и ако кренеш сада да ми причаш и о гневу искључићу се, зато што ме мрзи, да знаш како не би мислио да те кулирам."кад већина сматра да заслужује више"Овде се већ битније разилазимо, јер мислим да већина увек мисли да заслужује више, то није последица никаквог политичког система, већ природе човека. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 a otkud ti znas kori dal neko zasluzuje vise ili ne...ko ce to da odredi, pojedinac, drzava, bog...ispada da svi treba da budu zadovoljni onime sto imaju i da se ne trude da postignu i dobiju vise...kad vec filozofirate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 u pravu si kori, jbga kad sam zivac:) igore, marija ivkovic, isli ste zajedno na faks, pricao sam ti, ne secas se mislis NESECAS SE!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) кад већина сматра да заслужује више него што очекује да ће систем моћи да им пружи. ваља уобличити мисао у целости, како не бисмо имали посла са фрагментима. кад кажем да је политика надоградња, а економија база, узимам социолошко становиште. утолико јесте шире од политике оно о чему ја пишем. економски и социјални односи дефинишу политику, стога не причам о политици. овде говоримо о социјалним и економским односима. Дуле заступа античко чисто филозофско становиште. он сматра да се треба ценити знање. то је зато што он има знање. наследник дединих милиона је рецимо средњевековац. он сматра наследсно право врхунским. наравно, јер има милионе. предузетник је човек новог века. он презире и знање из антике (филозофију) и монархистичко наслеђивање и сматра способност, коју, је ли, има, за врхунски кључ расподеле. нема предузетника без монархисте и нема монархисте без античког филозофа. нема комунисте без капиталисте. нема зависти (гнева) без похлепе (гордости). човек и треба да мисли да заслужује више, наравно да се ради о природи човековој. само је битно да човек разуме да са правима иду и обавезе. садашњи систем је систем ОТЕТИХ права, опљачканих, узурпираних права, права без обавеза, права по себи. сваки ранији систем је имао равнотежу права и одговорности. noblesse oblige. и овај, заснован на похлепи/вештинама, је био у равнотежи док су способни и похлепни обезбеђивали друштвени напредак, као некад краљеви и филозофи/свештеници. пошто одавно није тако, већ владајућа класа обезбеђује своје место насиљем и пљачком, и обманом а не друштвеним напретком, систем је покојан. овде говорим да је самим тим што је непримерено (јавно проблематично) бити на Тајланду док људи гладују, то је ИНДИКАТОР, то нешто говори. говори да је систем покојан. ето. Edited February 17, 2015 by Debeli 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post strokan Posted February 17, 2015 Popular Post Report Share Posted February 17, 2015 back on topics 34 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 DAO BI TI DESET PLUSA DA MOGU!!!!!!!!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts