Shekk Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Ja sam kad sam bio mali obično u šetnji piškio u porti crkve ... sad mi je jasno što nas niko nije terao Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Znam ja sta je porta, ali nije porta Hrama ceo onaj plato, jasno je odvojena... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post prota_ Posted March 4, 2014 Popular Post Report Share Posted March 4, 2014 ovo nije nikakvo izdrkavanje crkve niti utvrđivanje njene pozicije i šta je ovde sve rečeno. crkva ima izgrađenu stabilnu poziciju u ovom našem društvu, i svi čiliji ove države to neće ni poljuljati niti će sve tesle ovog sveta nešto mnogo da je poboljšaju, to da se razumemo. tako da crkvi kao instituciji tesla ne predstavlja mnogo toga u ovom trenutku. ovo što se radi, radi se zbog budućnosti. dakle, ono što se ovde dešava je brendiranje tesle, u svetlu sve veće pomame za njim u poslednje vreme. svima su puna usta tesle onoliko koliko ga ranije niko nije spominjao. dakle, tesla je još malo pa na vrhuncu svoje vaskrsnute popularnosti, i taj talas želi da se uzjaše. ja sam prilično ubeđen da iza ovoga ne stoji toliko crkva, koliko država. narod je velik onoliko koliko je velikana iznedrio kroz istoriju. tako da je neophodno pokazati svetu da je tesla bio srbin, a kako to bolje uraditi nego kroz srpsku pravoslavnu crkvu. kroz 20 godina ni jedan hrvat, u očima treće strane, neće imati argument na svojoj strani, dokle god je tesla u srpskom pravoslavnom hramu. ovaj potez je šah, još uvek ne i mat. međunarodni ugled naše države je kurac, a pozicija je takva da svaki iole pozitivan poen joj treba. kampanja je samo razlog zbog kog se ovo dešava u ovom trenutku, ali ne i razlog zbog kog se ovo dešava. ovaj potez svakako da treba podržati. jedini ljudi koje će ovo pogoditi i povrediti su hrvati i domaće hipsterske liberalne snage koje crkvu mrze samo zato što se nalaze na različitim krajevima spektra po pitanju homoseksualizma, pa se ta protivrečnost prenosi na svako drugo pitanje. več sam nekoliko puta izražavao svoju razočaranost bolidnošću domaćih neoliberalnih snaga, i njihovom pogubnošću za ovu državu i ovaj narod. (ako nekome padne na pamet da mi kao kontra argument na ovo lupi nešto u maniru "a šta krezubi desničari su kao bolja opcija" poliže mi karu) 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post prota_ Posted March 4, 2014 Popular Post Report Share Posted March 4, 2014 (edited) zaboravio sam da dodam i zašto to crkvi odgovara. pogrešno se ovo posmatra da će spc u celosti kao organizacija i institucija da ima koristi od ovoga, i da se ovo radi u nekom opštem cilju koji spc hoće da postigne. koliko se kod nas neki slučajevi posmatraju preusko, ovaj se posmatra preširoko. spc nema koristi od teslinih mošti, ali ima sam hram. hram je ogromna i velelepna građevina kakva se retko viđa, ali i veoma skupa i zato nikako da se završi. kako hram ne bi bio samo obična crkvetina, potrebno ga je uzdići na taj religijsko-muzejski nivo na kom se nalaze svi veliki svetski hramovi. možda će zvučati preterano jednostavno (s obzirom da se kod nas uvek nešto iza brda rola) ali od hrama želi da se napravi turistička atrakcija kako bi uopšte mogao da postoji. što je opet sasvim ispravno i što zaista i jeste njegova namena. edit: ne radi merge, jebiga. Edited March 4, 2014 by prota_ 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 dakle sad si sve nas kojima smeta ponasanje istaknutih crkvenih zvanicnika (pedofilija, automobili, kačavenda na primer, i odma da ti objasnim, ne ne mislim da oni predstavljaju SVE popove, mene je krstio car u Jagodini,) stavljas u opis hipstera neoliberala. Mislim super si srocio svoj tekst, vidi se da studiras politicke nauke, ali nije sve bas tako crno belo. Mislim jeste, u pravu si, ali eto mene nervira sto je BAS sada to pokrenuto i to na jedan tabloidan način. Ništa ne možemo da uradimo efikasno, brzo i elegantno, od svega se pravi farma. Eto to meni smeta. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 ne, ne, jedno je kad se nekome ne dopada ponašanje određenih crkvenjaka, okej je čak i da nekome smeta celokupno delovanje spc. ali drugo je kada to nekoga pogađa i vređa, ako me kapiraš. kad crkva nešto uradi, pa to ljudi shvate kao atak na njegovu ličnost ili atak na grupaciju kojoj pripada (nacionalnu, subkulturalnu šta god), pa to onda izaziva kontra reakciju (peticije, recimo) je ono na šta sam ja ciljao. dakle sve i da crkvi i državi poleti ovo, jedini koji će efktima toga biti uvređeni su hipsteri i hrvati. mnogi se neće slagati s time, nikoga to neće zapravo pogađati ni na koji način. a ovo što se od svega pravi farma mislim da ima dva uzroka. prvi je što se često stvari kod nas rade aljkavo, pa tako i ovo. drugi je što je ljudima mnogo bitnije ko to radi. pa s obzirom na to, ko god da nešto radi biće neka grupacija koja je protiv njega, tako da će sve urađeno od strane nekoga biti dočekano na nož, i to nešto je u startu osakaćeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 ovaj potez svakako da treba podržati. jedini ljudi koje će ovo pogoditi i povrediti su hrvati i domaće hipsterske liberalne snage koje crkvu mrze samo zato što se nalaze na različitim krajevima spektra po pitanju homoseksualizma, pa se ta protivrečnost prenosi na svako drugo pitanje. več sam nekoliko puta izražavao svoju razočaranost bolidnošću domaćih neoliberalnih snaga, i njihovom pogubnošću za ovu državu i ovaj narod. (ako nekome padne na pamet da mi kao kontra argument na ovo lupi nešto u maniru "a šta krezubi desničari su kao bolja opcija" poliže mi karu) prota je esencija za mene... ja sam jebeni trprocentni rastvor... dakle sad si sve nas kojima smeta ponasanje istaknutih crkvenih zvanicnika (pedofilija, automobili, kačavenda na primer, i odma da ti objasnim, ne ne mislim da oni predstavljaju SVE popove, mene je krstio car u Jagodini,) stavljas u opis hipstera neoliberala. Mislim super si srocio svoj tekst, vidi se da studiras politicke nauke, ali nije sve bas tako crno belo. Mislim jeste, u pravu si, ali eto mene nervira sto je BAS sada to pokrenuto i to na jedan tabloidan način. Ništa ne možemo da uradimo efikasno, brzo i elegantno, od svega se pravi farma. Eto to meni smeta. nece teslu da premeste kod kacavende na gajbu... nego u jebeni hram... hram nije los, a popove u zagrobnom zivotu ionako necu vidjati... iako su oni "vernici", a ja obican nevernik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts