Jump to content

Sudski izvrsitelj


Recommended Posts

Long story short - Imao sam ugovor sa Telekomom za mob, nisam platio nekoliko racuna. Nakon nekoliko meseci nisam siguran koliko, ugovor se ponistio zbog neplacanja i bio sam obavezan da platim dodatne troskove sve ukupno 30 000+.

 

Ocekivao sam vec neko vreme da mi stigne od suda poziv gde sam planirao da se dogovorim nekako oko placanja ( nemam posao qq ).

 

Danas stize plava koverta ali ne poziv vec "Predlog za izvrsenje". U njemu je dokaz o mom neplacanju i ignorisanju opomene. I onda ima zakljucak:

 

"Obavezuje se izvrsni duznik [mynamehere] da isplati izvrsnom poveriocu preduzecu za telekomunikacije "Telekom Srbija" na ime duga iznoz od 31262din, sa kamatom po zakonu...kao i da mu nadoknadi troskove izvrsenja u skladu sa pravilnikom o tarifi o nagradama i naknadama troskova za rad izvrsitelja...I sve u roku od 8 dana od prijema ovog zakljucka."

 

I onda ima " Ukolko duznik ne namiri novcana potrazivanja odredjuje se se Izvrsenje od strane izvrsitelja na celokupnoj imovini duznika blablabla."

 

 

Vrlo jasno da moram da platim u roku od 8 dana ili dolazi lik da uzima stvari iz kuce..

 

Moja pitanja su :

  • Da li moze da se plati u nekim ratama a da mi ovaj ne dolazi na naplatu? Da li mogu da platim recimo 10k, pozovem nekog i kazem da sledeca rata ide za ~10dana?
  • Uplatim na racun koji su mi dali sav dug, sta onda? Da li trebam da kontaktiram nekog da kazem da sam uplatio itd?

 

Hvala .

 

Link to comment
Share on other sites

ja sam imao 2 racuna duga, otisao u telekom da mi updateuju racun (kamata koja ti pise je na dan obracuna, danas je veca, zato trazi u telekomu da sracunaju pa onda trk na u sud), a onda odlazim u sud, gde me vode kroz par kancelarija, da bi na kraju neka ljubazna zena meni sracunala kolkontacno da platim, platio i cao

dakle telekom, update duga / pitanje oko rata pa sud

  • Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Mislim da moraš da pošalješ zahtev za plaćanje na rate, ukoliko ti odobre zahtev oni ti odrede broj i iznos rata. Nisam siguran, proveri..

Edited by Aleksandar.
  • Upvote (+1) 1

"When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful".

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power".

Superbia in Proelio

Link to comment
Share on other sites

Nama je stizalo inace takve stvari na kucu 100 puta do sada da ce da dodju da nam plene stvari zbog neplacenih sudskih troskova, ali do sada nisu dosli hvala bogu. Kaze drugar pandur da kad oni stvarno treba da dodju onda ti posalju posebno pismo gde te obaveste za datum i vreme dolaska, da bi bio tada kod kuce, jelte

Link to comment
Share on other sites

Jedne godine sam uzeo MTS karticu uz koju su se dobijale karte za Exit, RHCP i Chemical Brothers. Ugovor je bio na 2 godine, ali pošto sam ja štakor platio sam samo prvi račun i posle koristio dok me nisu isključili. To se vuklo nekoliko godina, a onda mi je kući stiglo isto što i tebi.

 

Osnovni dug je bio ako se dobro sećam oko 18.000,00 din. Pošto ćale odlično barata sa brojkama i zakonom, izračunao je da ću morati da platim oko 60.000,00 din, ali neko nam je rekao da je ipak najbolje da odnesemo u Telekom da oni izračunaju. Pošto su jako sposobni rekli su mi da prvo uplatim osnovni dug i donesem im uplatnicu tu u filijalu što sam i uradio. Nakon toga izdali su mi potvrdu na kojoj je pisalo da sam uplatio dug i SVE ostale troškove (sud, zatezne kamate...). Ništa mi od tada nije stizalo, niti me je neko zvao.

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...