dULEYM4N Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 postovani drugari nisam hteo da dizem neke mrtve topike iz 2010 godine jer me zanima par stvari 1. razmisljao sam da pazarim neki monitor koji ima i opciju da bude TV. e sad, da li se neko susretao sa tim tj da li ga koristi neko? kakva su vam iskustva i slicno? i naravno, koji preporucujete? 2. sto se tice projektora, zanima me pre svega, po kojim parametrima da gledam taj moj neki buduci projektor? sta je bitno da ima ili nema? takodje kao gore, da li se neko susretao i da li koristi projektor? (kucna varijanta, tekme filmovi i sl.) koje su marke garant za dobar kvalitet i sl? 3. takodje me zanima eksterni punjac za iphone 5. kod nas u Uscu u radnji da kosta 3100din, marka je Powerstock i kapacitet je 2800mAh. preko ebay-a isti model kosta oko 25dolara + shipping, sto mu dodje na isto, par stotina dinara je jeftinija. a video sam takodje na ebay-u, neki modeli koji nemaju "zvucno" ime, od 2200mAh do 2600mAh, i drasticno su jefitniji, od 6 do 9 dolara kostaju sa sve shippingom :) zanima me sledece, koja je mili-aperaza (mAh) prava za iPhone 5? da li ovaj externi punjac steti na neki nacin fabricku bateriju? da li neko ima iskustva sa ovim? da li da uzmem ovu powerstock ili tu drugu "no name" varijatnu? bilo sta korisno sto mozete da mi kazete bili bi mi od velike pomoci :) poz ko voz Quote radim iskljucivo po preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 mAh je oznaka za miliamper casova, tj za kapacitet i nije bitno kolika je na telefonu, ne moraju biti iste. POZ E 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Za punjac gledaj da daje isti napon kao originalni i istu ili vecu struju kao originalni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 (edited) 1 - zavisi koju velicinu monitora/televizora gledas, uglavnom se kao "monitor" podvode varijante do 22-24", a preko toga televizori, mada je podela sustinski debilna jer nema sustinske razlike. U principu za neke opste stvari to sve radi kul, pitanje je samo sta oces, daj bar neke smernice, ovako kako si naveo mozemo da ti preporucimo i 46" televizor :) Jedino sto sam ja primetio da ima nekih LG modela 24-26" koji idu sa HD Ready rezolucijom to izbegavaj ako oces da ga koristis kao monitor. 2 - Kod projektora je jako bitno gde ces ga staviti, tj kakva je konfiguracija i osvetljenost prostorije. U tom smislu gledaj projektore da vidis koliku sliku daju na zid s udaljenosti gde planiras da ga stavis i druga bitna stvar je gledas jacinu lampe, tj koliko imas ANSI lumena. Sto je osvetljenija prostorija u kojoj hoces da stavis projektor mora da ti bude veca jacina. Na kraju dolazi i rezolucija, idealno je opet neki Full HD, ali je pitanje da li ti se isplati da dajes toliko para, opet zavisno od toga sta sve hoces da gledas na njemu i neka 720p moze biti sasvim ok sa razumne udaljenosti. Edited January 14, 2014 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dULEYM4N Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 (edited) 1 - trenutno imam monitor od 17", tako da kapiram da bi mi sve preko toga bilo ok. planiram da ga koristim iskljucivo kao monitor, za neke osnovne potrebe (net, filmovi, osnovni programi, posto igrice ne igram), i da povremeno kad ima neka tekma, neka kul emisija ili nesto slicno prebacim da mi bude tv. imam ponudu za ovaj http://www.lg.com/uk/monitors/lg-M2550D-tv-monitor pa sta znam, ja se ne razumem stvarno pa sam hteo da cujem par saveta oko svega ovoga... :) 2 - projektor planiram da stavim u svojoj sobi, koja je sto se tice dnevnog svetla solidno osvetljena. nije potpuno osvetljena ali jeste solidno, ali cim malo padne mrak, taj deo gde planiram da ga montiram je u mracnijem delu, tako da kapiram da tu ne treba sad da bude neki ultra mega giga jak :) razdaljina od zida na koji bi ga postavio i zida na koji bi trebalo da baca sliku je oko 3m, sto mislim da je sasvim ok tj. nije predaleko :) ne planiram nista spektakularno isto da radim sa njim, znaci iskljucivo za razonodu, filmovi, serije, fudbal, pes i ostalo imam 5.1 sistem, to sve lepo povezem i imam svoj bioskop. u prevodu, treba mi neki jeftin koji ce mi vrsiti posao :) hvala puno jos jednom na savetima! Za punjac gledaj da daje isti napon kao originalni i istu ili vecu struju kao originalni. evo sada sam na netu video "The rechargeable lithium-ion polymer battery with a charge capacity of 1440mAh" tako da kapiram da sve ove od 2200, 2400, 2600.. vrse posao :) Edited January 14, 2014 by DMAN Quote radim iskljucivo po preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) 1. Sto se monitora tice sve zavisi kakva je ponuda :) Generalno je taj model ok, jedina zamerka bi mu mogla biti sto ima TN panel, a za neke opste stvari bi ti IPS panel dao bolje boje i sl. Kazem na kraju se svodi koliko treba da ga platis i kolika ti dijagonala treba. 2. Pa ako ti treba neki jeftin onda recimo ovako nesto http://pcpractic.rs/proizvodi/projektori/28589-benq-projektor-benq-ms502-dlp-svga-800x600dpi-2700ansi-130001-3d-ready za oko 300 evrica dobijes projektor solidne osvetljenosti od 2700 ANSI lumena. S druge strane rezolucija nije bas spektakularna - 800x600 i nema mnogo mogucnosti za prikljucenje razlicitih stvari. A ako oces da das malo vise para ovaj http://pcpractic.rs/proizvodi/projektori/45458-epson-projektor-epson-eb-x20-3lcd-xga-1024x768-2700ansi-100001-hdmi-mrea-usb ima 1024x768 rezoluciju, HDMI konektore, USB ulaz, LAN i sl, pa je mnogo fleksibilniji sto se tice pustanja sadrzaja, samo to kosta oko 500 evrica. Oba projektora sa oko 2m udaljenosti daju sliku dijagonale 55"-60", odnosno sa 3m bi ti za Benq slika bila dijagonale 76" tako da i to ukalkulisi da li imas dovoljno mesta na zidu. S Epsonom bi slika bila cak i veca, sve to mozes da pogledas ovde http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EB-X20-projection-calculator-pro.htm Ako oces neki Full HD oni su ti preko 1000 evra, pa kapiram da se to ne uklapa u "jeftin" :) Obrati samo paznju i na to kakav ti je zid, idealno je da je beo ili svetlo siv, kao i da nema nicega na njemu sto bi te nerviralo dok gledas nesto (tipa neka elektricna kutija i slicne gluposti). U krajnjoj instanci i to je resivo, uzmes neko ono zidno platno. Edited January 15, 2014 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dULEYM4N Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 (edited) 1. ako ti imas neku ideju tj. neki model koji bi mi kao i za projektor vrsio posao, spreman sam da te saslusam :) dijagonala minimum 25", a sto se novca tice - sto manje :) 2. ima mesta na zidu i previse, skoro okrecen i izgletovan (bez ijedne mrlje i neravnine) svetlo sive boje i trenutno nema nista na tom zidu :) pa sam mislio da tu instaliram (tj preko puta) projektor pa da u odnosu na njega (tj sliku - projekciju) odradim neku policu sa strane ili neke slike da stavim i sl. sad sam izracunao preko ovog kalkulatora, na ovoj razdaljini preko benq-a dijagonala bi bila od 71" do 77" sto je vrh :) Edited January 15, 2014 by DMAN Quote radim iskljucivo po preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Ima neki onaj Samsung monitor - TV što je Nidža imao do skoro i koji je baš pohvalio. On je doduše nešto stariji ali pretpostavljam da se i dalje prodaje ili makar ima naslednika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts