Astora Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) Pustena buva da ce se posle nove godine deliti otpremnine u iznosu od 300 e po godini staza + neki dodatak. Mislim da cu uzeti pare i krenuti sa privatnim poslom, jos uvek se premisljam ali sve je izvesnija opcija da uzmem pare. Cerka sutra dobija knjizicu i ako opravda ocekivanja dobija sta god pozeli. Sin kao sin, gura po svome, previse je aktivan ali je zavrsio polugodiste kao izuzetno pohvalan. AE! Edited December 29, 2013 by Astora 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Astora, mislim da ti je to preveliki rizik u ovom trenutku, pogledaj kako stoje stvari oko nas. Ukoliko možeš, onako laički bi ti savetovao da zadržiš taj posao, koji ti je makar siguran prihod, pogotovo zbog dece. Čovek danas nema luksuz da se upušta u avanture ako ima porodicu iza sebe koju treba da podiže. Ali reći će ti to bolje neko upućeniji, to svakako nije odluka koja se donosi preko noći, niti može da se poništi jednom kad se uzme ta kinta. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted December 29, 2013 Author Report Share Posted December 29, 2013 Jeste Cabke, para je i vise nego primamljiva a koja me vadi iz svih govana u koraku. Ja imam svoj plan za privatan posao a zena hoce pored svog posla da se bavi noktima i tim njenim stvarima. Nije odluka konacna i mozda me je privukla cifra koju bih dobio. Sa druge strane, gubim beneficiju, stalni radni odnos i mnoge druge privilegije koje imam shodno poslom kojim se bavim. Ima dosta jos da se razmislja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 nadji drugi posao, uzmi otpremninu, zapocni biznis, problem solved :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) brate, da uzmemo za primer da radis tu od svoje 18. godine, i da imas 15 dina staza, dobio bi nesto vise od 4.5 soma eura, sa tim dodacima. pokrpices rupe, neka svota ce i da se "pojede" na ovaj ili onaj nacin. imas dvoje male dece koje treba da podignes i da iskolujes, sto znaci da ne smete da fejlujete ni ti ni zena u svojim pokusajima. to sa noktima, odmah mogu da ti kazem da je sranje, zato sto ih radi svaka deseta riba u svom stanu. znam masu takvih pokusaja, ok kao dodatni prihod. ti radis u drzavnoj sluzbi, nemoj da pravis od gotovog veresiju, po meni je to smesna lova za jedan takav iskorak, ili zaokret u zivotu. e sad, da.. pitanje je koliko zapravo imas staza, i koja je kinta koja figurira tu? p.s.: nemoj da me shvatis pogresno, dobar si covek, ali nisam siguran kakva si vidra, sto se tice pravljenja love... Edited December 29, 2013 by Benny Blanco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 S obzirom da si 12 godina radio posao koji je suštinski fizikalija, NISI izverziran ni za kakav biznis tako da će ti se pare brzo istopiti i posle ćeš da gledaš šta ćeš. Tako da se ne zajebavaj nego sedi tu gde si, ko što ti i ostali kažu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Мало си претерао :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted December 29, 2013 Author Report Share Posted December 29, 2013 Мало си претерао :) U cemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Мени се чини да сам постовао после Вудуа :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Pa ništa, ti ga loži da uleti u privatni biznis iako nema ikakvog iskustva u tome, ali hoćeš li mu ti posle uleteti s parama ako sve krene nizbrdo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 А где сам ја то њега ложио :) ? Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 A gde sam ja preterao? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 u utorak pocinje novo kladionicarsko kolo i to malo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 У томе што си му рекао да он нема шансе за бизнис :) На шта сам ја рекао да си мало претерао :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) to sto je astora potegao, je klasican primer kako se zakanalio veliki broj vorking klas porodica na ovim prostorima. probaj da radis nesto dodatno uz taj posao, jos bolje ako mozes u bransi. znam da bi bilo tesko, jer radis u smenama, ali krenes malo po malo. pa, ako budes imao smisla za to, i ako ti se biznis bude razvio kako treba, imaces laksu dilemu. ovako ti je to put u nepoznato, gde su opet izvesnije neki losi epilozi. pre svega zato sto zivimo u takvom sistemu, a posle dolazi ono sto je do nas. Edited December 29, 2013 by Benny Blanco 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 astora sa ~4000e neces kupiti sebi zivot a izgubices sigurnost stalnih primanja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 У томе што си му рекао да он нема шансе за бизнис :) На шта сам ја рекао да си мало претерао :) I ti se isto razumeš u biznis. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 12 godina x 300e = 3600e ti od tih para planiraš da pokreneš biznis, pomogneš ženi da pokrene svoj biznis i da ti ostane para da oročiš. je l' troluješ ili šta? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) i jos hoce da se sa njima izvadi iz svih govana. u koraku. Edited December 29, 2013 by Benny Blanco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 realno sve se moze kad se hoce! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 you can do anything if you believe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 troluje, a nije ni svestan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 only god can judge me 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucianus Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 astora sa ~4000e neces kupiti sebi zivot a izgubices sigurnost stalnih primanja Upravo. Da nemas zenu i decu, pa 'ajde da stisnes jajca i da probas, ovako je to preveliki rizik, a oko dece ces imati troskova jos godina i godina. Drugar je letos pokrenuo svoj posao, pukao je minimum 5 hiljada evra na to, sa svim troskovima je jedva za sebe imao nesto sa strane, a mojih je godina, zamisli sta bi bilo da je ozenjen i ima decu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 neki bogat taj tvoj drugar? Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts