Jump to content

Test vožnja Kia Sportage i Optima


AlexG

Recommended Posts

Dovla i ja išli danas na test vožnju Kia Sportage i Optime. Onaj 1,6 benzinac u Sportažu je toliko slab da sam jedva prestigao lika na autoputu u 4. pri ~80km/h. Takođe je loša preglednost, pogotovo na "c" stubu, tačno mu fali prozorče tu. Inače je ovako ok auto :=)

Čekamo Dovlu da iznese utiske Optime :)

Link to comment
Share on other sites

 

Do 2015. će se povući skroz iz Evrope, njihovo "parče" tržišta će preuzeti Opel.

U prevodu - biće za godinu dana Cruze za džabaka! :)

 

 

good ridance..

 

nego ovde su imali neke mega akcije za taj sportage 1.6 .. how slow is slow?

 

Otprilike kao neki moderniji 1,4 benzinski hečbek slow.

Sporiji je od npr. prosida 1,6 koji ja vozim, koji ima 10ak konja manje od og motora iz sportidža. 2,0 CRD dizel je prava mera za sportidž.

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

hm.. a buka/udobnost na 120-130?

moracu da rezervisem test voznju za ceed-a i za sportage.. bila je akcija 1.6 sa lagera za 16k ako se secam .. nesto bas mega.. plus ovde kia daje kredit bez ikakve kamate.. tako da samo iscepkaju na x rata..

za te pare mogu da uzmem captur koji se zeni svidja, meni je premali i suvise hipsterski.. rapid koji se meni svidja, njoj je bezvezan sem spacebacka.. oba sa dosta opreme.. ceed sa osrednjom opremom.. ili klot sportage.. sto opet nije bezvezno, ima kia tonu stvari kao standard .. reno u osnovnoj opremi za captur ne nudi ni audio-player.. IKAKAV?!

Link to comment
Share on other sites

hahahah <3

jeftinije mi je da uzmem 1.6 sportage i sebi crx recimo nego da uzmem sto dovla kaze 2.0crd i ne treba mi klincu bar 90% vremena

 

zenski ukus za kola je i dalje misterija za mene.. jedan dan sam pitao tamaru za svaki autom pred koga prodjemo.. i zakljucio da je toliko random/specificno da nema logike.. prodjem pored citroena c3 .. plave boje.. JAO STO JE LEEEEP .. 10 min kasnije prodjem pored istog u crvenoj.. FUJ BEZVEZE JE.. 10 min kasnije vidi crven mini.. JAO STO JE LEEEP .. 10 min kasnije plavi min .. FUJJJ.. default rapid joj se ne svidja.. spaceback je divan jer ima panorama krov.. odustajem od demokratije

 

da imam 10k kesha u dzepu ne bi uopste gledao nov auto nego novijeg audija opet kolko mi je muka od govana koje prodaju i kolko naplacuju gluposti kod novih kola

Link to comment
Share on other sites

Rapid Spaceback 1,6 TDI je razumna kupovina skroz.

 

Sportage ce te sacekati kad budes npr. menjao gume, tražio zimske ili tako nešto... ima 225/60r17 valjda, pa to košta opušteno jedno 30.000/kom :D

http://www.kia.si/

0e ucesca, 0% kamate, 0e troskovi .. 249e mesecno

+komplet zimskih guma za 1e

standardno je najjeftinija varijanta 21.290, kad se odbiju "dzokeri" koje kia ima to dodje 2.5k manje recimo..

ali nema sad tih akcija koje sam spomenuo pre.. spustili su bili na 16k i nesto.. ah well

opet miran sam 6-7 dina po pitanju ikakvih gluposti.. posle toga moze na dobos i nesto novo..

Link to comment
Share on other sites

A na šta uopšte idu ovi što daju 0% svega ... koji im je cilj? Da zavaljaju inače auto koji ne bi mogli tj. dap ovećaju prodaju, ali na uštrb toga da im ta prodaja "kaplje" godinama? Da li to uopšte može da se isplati? Ili tu ima nečeg "skrivenog" ili pak oni dignu MP cenu pa makar u perspektivi uzmu par hiljada više?

Link to comment
Share on other sites

Dobro bre mohi šta me zezaš ... ako imaš mogućnost da kupiš auto sa 0% kamate, 0% učešća i plaćaš mesečnu ratu x godina, zašto to nije OK opcija u odnosu na to da istu količinu keša za auto daš odjednom?

 

Pod uslovom da ne važi neka od dodatnih stavki poput ove da u direktnom pregovoru budeš "bezobrazan" i kažeš "ja dajem toliko i toliko za ovaj auto" pa vidiš kuda će to da ode. Pritom ne ulazim u to da li bi cena automobila bila niža za keš u startu da oni nisu uklakulisali troškove kreditiranja itd, verovatno i ne bi.

Link to comment
Share on other sites

Naravno da nije, ali i ti sam znaš kako se formiraju cene kod nas (ili makar se nadam da znaš) i da to nema suštinski nikakve veze ili ima jako malo veze sa ovim. Ne bi bilo čudno da cena vozila bude i viša od ove "kreditirane" a bez realnog pokrića.

 

Šta više, ako vendor odredi maks cenu (koji će domaći distributer rado iskoristiti) "kreditni troškovi" moraju da se uglave u RUC i uzmu deo kolača. Evo imamo piruna ovde, ako "sme" može da podeli sa nama oko formiranja cene. Samim tim ti ostaje taj "prostor" min-max marže u kojem "plivaju" i samo je pitanje toga kako se ti kao kupac tu snađeš. Naravno da neće imati nižu cenu "bez kredita", kad će uvek biti onih koji će da calnu keš i za ovu cenu ili će na taj način sebi napraviti "buffer" za sajam automobila. 

 

To je kao ono "skače evro, dižemo cene, pada evro, ništa ne diramo!" pa ako su prodavci prema tebi-meni-peri bezobrazni, treba i ti da budeš kao kupac. Ali to je sad već druga tema.

Link to comment
Share on other sites

To i dalje ne znaci da je ok da postoji samo jedna cena na rate bez kamate, a gde su zapravo uracunali sve sto im treba i mozda vise.

 

Ne znam kako ti je "mogu da stave xyz vecu cenu" faktor zbog koga je ovo ok? Sam sistem je da izvara kupce, cena nema veze sa time.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

naravno, svuda gde je cena ista za plaćanje suvim kešom i bilo čime drugim (na kredit, platnim karticama...) to se reklamira kao "besplatan kredit" a zapravo znači "platićete troškove kredita i vi koji kupite za keš".

Link to comment
Share on other sites

Pošto nismo u mogućnosti da izmenimo način na koji se prodavci odnose prema kupcima (za sada!) onda je svakako bolje ako postoji "za 10000e kupite auto bez kamate i učešća" nego "za 10000e kupite auto, a ako hoćete kredit, kamata je 10% i učešće 20%", jer verovati da bi cena bila različita (tj. niža u ovom slučaju) za živ keš je suludo. Zbog toga imaš opciju sopstvenog pregovora i snižavanja cene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...