voodoo_ Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Možda je taj što misliš da je pomoćni u BIOS-u prepoznat kao prvi disk, pa je Windows instalirao bootloader na njega, dok je Windowsova particija (C: ) na tom što ti radi kao sistemski.Možda i nije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 vudi preduhitrio, čekiraj BIOS, ako je tamo sve ok, isključi drugi hdd, ubaci win instalacio disk/usb pa ako sam ne potegne, probaj repair. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 nub sam za bios tako da nemam pojma sta i kako da podesim :( ono sto pise u biosu jeste da ni primary master a ni primary slave nije detektovao. sistemski hard mi je na sata1, pomocni na sata6. mozda sledeca prica ima veze sa ovim (kad ste vec pomenuli prepoznavanje).. kupio komp, podelio hard na 2 particije (C sistem i D storidz), posle 6 meseci kupio pomenuti hard i koristio ga za storidz. posle nekog vremena i nekih bagova reinstaliram windows na hardu 1 bez da vadim hard 2 i od tad do danas nisam skidao hard niti sam imao problema.. na storidz hardu sad nema ni jedan jedini fajl, a opet kad se otkaci Win nece da se digne.. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 onda je definitvno ovo što je vudu rekao, otkači sve diskove sem primarnog, idi u bios i resetuj podešavanja na default fazon load optimized ili load default ili šta već ima, ubaci win7 disk, ,sačuvaj podešavanja, restartuj komp. Ako uđe u windows, izvadi disk, restartuj i vidi dal radi, ako ne radi bez diska, ubaci disk i idi na repair. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Ako je problem sto je bootloader instaliran na drugi hard, onda tu samo repair/reinstall windowsa pomaze, nije problem do BIOS-a i prepoznavanja hardova. I ako to radis obavezno obrati paznju da ti sistemska particija za win7 (ona od 100MB sto se i ne vidi u windowsu) bude na glavnom hardu a ne na storidz hardu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 prilikom reinstalacije sve sam isto uradio kao i prvi put. napravio particiju na 1 hardu i instalirao Win na C+bootloader, e sad kako je zabagovalo to ne znam.. ono sto je dobro jeste da je ovo chigijevo uspelo, napravio imidz na usbu, odradio rekoveri i sad sljaka normalno! puno ljubavi za rur IT crew :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 <3 PS: uvek kad instaliraš win7/8 (daleko bilo - Vistu), pri instalaciji deletuješ sve nepotrebne particije koje će da čine sistemsku, onda tako raw kad klikneš da formatira on automaski napravi rikaveri od 100mb i ostatak na toj particji koju si napravio, po defaultu selekcija već stoji na njoj i samo klikneš next i piči. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts