Guest Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 jesi kupio nešto na kraju? nego, momci, šta vi generalno pakujete u kofere od 80 litara? meni, ako ne računam skijanje, nikad nije trebalo više od neke torbe za teretanu koja ima 40 l (ako i toliko), pa me zanima gde nam se toliko razilaze navike pri putovanju. i da, za ove što hejtuju JAT, avio prevoznik nema nikakve veze sa prtljagom, njega i utovaruje i istovaruje aerodromsko osoblje, i podjednako ih zabole kurac za kofere iz JAT-a i iz lufthanze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 16, 2013 Author Report Share Posted August 16, 2013 jesi kupio nešto na kraju? Na kraju sam obišao danas još nekoliko mesta, i ove Carpisa i još neke druge radnje i ove skejterske što je feti predložio i na posletku sam kupio Samsonite B-lite V79 koji je takođe bio na akciji jer vidim da je već u Evropi izašao "novi" B-Lite tako da je ovaj "stariji model" za 15.000 din. Ima 5 godina garancije na "sve" (ručke, točkići itd), dosta dobro deluje iznutra, ima dovoljno "pregrada" + stvarno jeste lagan (oko 3kg). Gornja ručka i ova sa strane su zapravo deo kofera (vidi se na slici) pa se nadam da će duže trajati jer je to prvo što je stradalo kad ovih prethodnih modela a ova ručka za vuču deluje dosta kvalitetno. nego, momci, šta vi generalno pakujete u kofere od 80 litara? meni, ako ne računam skijanje, nikad nije trebalo više od neke torbe za teretanu koja ima 40 l (ako i toliko), pa me zanima gde nam se toliko razilaze navike pri putovanju. Istina je da redovno spakujem pokoji odevni predmet više, ali generalno uvek se neko seti da mu nešto kupujem preko, tako da se polu prazan kofer "na tamo" skoro uvek vrati pun "na ovamo". i da, za ove što hejtuju JAT, avio prevoznik nema nikakve veze sa prtljagom, njega i utovaruje i istovaruje aerodromsko osoblje, i podjednako ih zabole kurac za kofere iz JAT-a i iz lufthanze. U više slučajeva kada sam ja išao, JAT je "namerno" ostavio 6-10 prtljaga ljudi zato što "nema mesta u delu za prtljag". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Na kraju sam obišao danas još nekoliko mesta, i ove Carpisa i još neke druge radnje i ove skejterske što je feti predložio i na posletku sam kupio Samsonite B-lite V79 koji je takođe bio na akciji jer vidim da je već u Evropi izašao "novi" B-Lite tako da je ovaj "stariji model" za 15.000 din. Ima 5 godina garancije na "sve" (ručke, točkići itd), dosta dobro deluje iznutra, ima dovoljno "pregrada" + stvarno jeste lagan (oko 3kg). Gornja ručka i ova sa strane su zapravo deo kofera (vidi se na slici) pa se nadam da će duže trajati jer je to prvo što je stradalo kad ovih prethodnih modela a ova ručka za vuču deluje dosta kvalitetno. Istina je da redovno spakujem pokoji odevni predmet više, ali generalno uvek se neko seti da mu nešto kupujem preko, tako da se polu prazan kofer "na tamo" skoro uvek vrati pun "na ovamo". U više slučajeva kada sam ja išao, JAT je "namerno" ostavio 6-10 prtljaga ljudi zato što "nema mesta u delu za prtljag". A gde si ga kupio ? Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 (edited) nego, momci, šta vi generalno pakujete u kofere od 80 litara? meni, ako ne računam skijanje, nikad nije trebalo više od neke torbe za teretanu koja ima 40 l (ako i toliko), pa me zanima gde nam se toliko razilaze navike pri putovanju. Ja kad idem sam negde obicno mi je onaj "cabin sized" sasvim dovoljan, eventualno onaj za broj veci ako idem na nesto duze. Ovi od 80L sluze za zenu :) Bio sam odusevljen cinjenicom kada sam kupio novi auto i skontao da u njega u gepek staju po horizontali jedan pored drugog dva takva kofera i jos ima podobrano mesta iznad njih. Prvi put smo na more isli a da prtljag nije bio i na zadnjem sedistu Edited August 16, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 (edited) nego, momci, šta vi generalno pakujete u kofere od 80 litara? meni, ako ne računam skijanje, nikad nije trebalo više od neke torbe za teretanu koja ima 40 l (ako i toliko), pa me zanima gde nam se toliko razilaze navike pri putovanju.Zaboravljas da neki od nas imaju porodicu koju treba spakovati kada se ide negde - 2 kofera od 80l su odlično rešenje. Treći kofer sam kupio kada sam bio u US of A, nisam imao gde da spakujem ogromne kutije od star trek brodova... Kada putujem sam, obično koristim malo koferce Samsonite koje može u kabinu. Jedino me jebe je to što posle moram da kupujem sva sredstva lične higijene tamo gde sam poleteo zbog smarackih pravila bezbednosti avio saobraćaja... Edited August 16, 2013 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 za tebe mi je bilo jasno, ciljao sam najviše na lakija i trupera koji nemaju decu :) ja imam male boce za sve što mi od kozmetike treba pa furam to kad idem avionom, nisu mi pravili problem po evropi iako nije sve u prozirnim bocama i sl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Po Evropi generalno nisu problematicni - ja sam imao problem u Seulu gde sam stavio dezodorans, obican neki Nivea, u onaj prtljag koji se cekira i ono taman se cekirao i odlazim, tek me cima ova da se vratim i da odem u neku tamo prostoriju gde skeniraju kofere i u fazonu "otvorite kofer i pokazite nam sta je to". Ja bio u fazonu "wtf?", zaboravio sam da sam ga i stavio :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 16, 2013 Author Report Share Posted August 16, 2013 A gde si ga kupio ? Nema više bio poslednji, ali opet u Stylosu u 27. marta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 za tebe mi je bilo jasno, ciljao sam najviše na lakija i trupera koji nemaju decu :) ja imam male boce za sve što mi od kozmetike treba pa furam to kad idem avionom, nisu mi pravili problem po evropi iako nije sve u prozirnim bocama i sl. U Evropi je josh i sve cool, u Kini i Rusiji smaraju uglavnom... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Nema više bio poslednji, ali opet u Stylosu u 27. marta. Bah... Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 16, 2013 Author Report Share Posted August 16, 2013 Jedino što mogu da ti predložim je da odeš na sajt Stylosa i vidiš gde su sve maloprodaje, jer to što je neka maloprodaja šatro opremljena, tipa delta city ili u nušićevoj, uopšte ne znači da u nekoj drugoj manjoj nećeš naći ono što tražiš. A možeš i da vidiš tačno koja te šifra kofera zanima (isto sa stylos sajta) pa izvrtiš telefone maloprodaja i pitaš da li imaju taj ili sličan model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 18, 2013 Author Report Share Posted August 18, 2013 E, spakovah stvari i mogu vam reći da je sve kul stalo ... dobra je fora što je nekako kofer "kockastiji" nego drugi i onda samim tim deluje manje i kompaktnije iako zapravo ima dosta solidan volumen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 juce mi je glupi JAT ostavio kofer u antaliji ali postoji mogucnost da i nije njihova greska vec glupe salteruse..... a sto se tice kofera ja sam pazario u SportVisionu Danlop kofer... srebrni najveci za 7000 vidi se da je kinez ali mi deluje kvalitetnije od onih iz HomeCentra... Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Какав је бренд Eastpak, зна ли ко? Када сам тражио ранац, у BN Boss-у у Конверс радњи имају брда њихових торби, ранчева и новчаника. На њима су етикете о гаранцији типа 30 година, и заиста делују квалитетно. Већ сам узео њихов ранац и презадовољан сам, питам чисто ради информисаности, пошто видим да нико није споменуо тај бренд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Какав је бренд Eastpak, зна ли ко? Када сам тражио ранац, у BN Boss-у у Конверс радњи имају брда њихових торби, ранчева и новчаника. На њима су етикете о гаранцији типа 30 година, и заиста делују квалитетно. Већ сам узео њихов ранац и презадовољан сам, питам чисто ради информисаности, пошто видим да нико није споменуо тај бренд. Ja imam 2 njihova ranca i oba su prosla kroz pakao, jedan se raspao(posle 12 godina), a drugi je i dalje ok. Zavisi sve od modela ali u sustini su vrlo kvalitetno odradjeni i ja sam bio zadovoljan jer su ispunili ocekivanja za te pare koje sam dao za njih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post babaphet Posted September 19, 2013 Popular Post Report Share Posted September 19, 2013 Evo me upravo u Uscu u sport vision-u i imau akciju Dunlop kofera od 50%.. Fazon hard case kofer od 100l je 7k.. Soft case od 110l je 5k.. To su najveci sa ujdno i najvecim cenama.. Dobija se uz neke i katancic.. Izrada je 7/10, kvalitet rucki su mi meh, sve se drnda nasta nisam navikao ali iskreno za te pare, verujem da ce sluziti bar 2-3god akanja.. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts