Jump to content

Britanski i srpski ponos


Komek

Recommended Posts

Kraj sezone je, ponovo, pokazivanje Britanskog ponosa. Ovog puta na veliko. Slicno kao onda kada je E-type "slavio rodjendan".

Definitivno nesto sto bismo mi mogli da naucimo od matorog Dzeremija.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Проширисте причу ви мало.

Ја сам мислио само на став "Ми смо британци и поносни смо на то." Џеза то показује кроз британску мото индустрију и тркачку традицију, или кроз емисије о британским војним успесима током ратова. Епизода о Џемсу Бонду има исти призвук. Не улазећи у расправу да ли треба да буду поносни или не, допада ми се став да је неко поносан на то што је припадник свог народа и то показује на неки неагресиван начин. У нас се то јако ретко виђа. Иако сам Топ Гир нема никакве везе са британским патриотизмом они га ту и тамо провуку.

 

Нешто слично томе, само блаже, је Мемедовић урадио у својој емисији о преживљавању у природи у Србији када је рекао, парафразирам, "Не можеш да блејиш сам у шими у Србији - наћи ће те сељак и одвести кући да те нахрани и напоји и смести у топао кревет. После путуј игумане." Ја сам то схватио као да смо ми један добар, срдачан и гостољубив народ. И лепо сам се осећао због тога.

 

На тему, мени лично ова сезона није толико лоша била. Није баш најбоља свих времена, али они и даље кењају исто а то и јесте поента некако. Зато их и гледам :) Није ми се допало што је све друмске тестове Џеза снимио на истој деоници која врлуда кроз нека вресишта. Иако је било кул први пут, са Фераријем чини ми се, после је упадљиво исто. Форе са бусом и са трком по Новом Зеланду су ми скорз ОК биле. Очекивао сам више од Марка Вебера, али некако ми је то гостовање било скроз млако. Више је климао главом и слушао Џезу него што је причао. Ховеркрафт ми је биоурнебесан, скорз ОК. Таксији на моменте занимљиви - Топ Гир претеривање.

Edited by overkind
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

a nije da se nismo trudili ;)

 

Zapravo smo imali dosta srece. U 17, 18 i 19 veku koji su bili specificni po najvecim zlocinima pocinjenim u istoriji ljudske rase, mi smo se borili za slobodu (tj. nezavisnu drzavu) tako da nismo ni mogli da istrebimo kompletnu civilizaciju indijanaca ili da odsecemo 14.000.000. ruku u belgijskom kongu iili da usput izazovemo glad koja ce dovesti do smrti preko 20.000.000 ljudi.

 

Da ne skrecemo dalje sa topika, mislim da treba podrzati proizvode koji se prave u sopstvenoj zemlji i da se treba ponositi na stvari koje se ovde prave, pod uslovom da su one kvalitetne naravno. Ne treba se ponositi glupim i nekvalitetnim stvarima pa taman da su nam i iz oka ispale [:)].

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Prvi moj post je bio potpuno nepotreban, tu se slazem. Objashnjenje zashto sam ja to napisao je previshe dugacko i samo bi nepotrebno zagushilo topik (shto sam vec dovoljno uradio :P).

 

Drugi post je bio odgovor na nicim izazvano i pogreshno mishljenje da su se Srbi trudili da istrebe neku civilizaciju.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...