ven0m Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post alfa Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 Frozen Wave in Antarctica.:ohttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2238603/Frozen-waves-blue-ice-photographed-Tony-Travouillon.html 3 Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Faramir Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 evo josh malo zanimljivih slichica iz Japana koje su mi delovale mega super (Kitakyushu, Kawachi Fuji Garden), : 3 ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ivan~ Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 What if he were the only brother left? http://imgur.com/a/UE7Ye 13 "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post BakiZ Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ivan~ Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 http://imgur.com/a/8Fy0D 12 "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted August 19, 2013 Popular Post Report Share Posted August 19, 2013 vidim da niko ni na forumu, a ni u medijima sto je jos tuznije, ne pominje da je ovih dana 99. godina od cerske bitke...evo nekoliko slika da se podsetimo prve saveznicke pobede u prvom svetskom ratu i celog tog perioda 17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Слава им. ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Malo se promenilo od tada, ne bi prepoznali danas zemlju :/ "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Ovih dana je takođe i 200 godina od početka kraja prvog srpskog ustanka, koji se sporadično završavao krajem leta 1813. godine (otpor je pružan negde duže, negde kraće) , nije ni to godišnjica za zanemarivanje. У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Nije, a nece je zanemariti ni nasa kvislinska politicka elita da skupi koji glas i usere sve. Kad bi samo mogli da zaobidju. ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 mogao sam i na nauka forumu, al ajde ovde kad smo vec poceli pricu, a i videce vise ljudi:)...evo jedne zanimljive price iz ww1, ciji koreni sezu jos u daleku srpsku srednjevekovnu proslost...prvi put cujem za ovo, ne znam da li je potpuno tacno, ali najezio sam se kad sam procitao Мистерија златног прстена Краљице Теодоре, мајке Цара Душана, траје готово цео век, откад је ископан у манастиру Бањска крај Звечана. Изузетни примерак немањићког накита заобишле су безбројне турске похаре током 600 година док је почивао у тмини краљевске гробнице, а игром судбине поново је заблистао на светлу дана 1915. усред пакла Првог светског рата. Прстен су пре 700 година, ковали најбољи златари тог времена, а злато од којег је израђен топљено је у Новом брду и Трепчи где је ктитор Бањске, Краљ Милутин, Теодорин свекар, имао своје чувене топионице и златне ризнице. Теодорин прстен сматра се најлепшим комадом средњовековног накита. Посебан значај прстену даје хералдички симбол двоглавог орла и јединствена урезана формула „Кто га носи помози му Бог“. У историјским документима пише да се на ископавањима у Бањској радило врло журно, да је највероватније тражено злато Kраља Милутина и да је "истраживање" прекинуто због приближавања непријатељске војске. Само два-три дана пред повлачење "копача", у припрати је нађен гроб Kраљице Теодоре чије су кости, након што је са руке скинут њен ретки и вредни прстен, највероватније поново сахрањене у олтару манастира. Није никаква тајна да је Теодорин прстен, за који се веровало да ће, супротно добронамерном натпису на њему, новом власнику донети несрећу, завршио у колекцији тадашњег регента и каснијег краља, Александра Карађорђевића, чак се сумња да је престолонаследник лично присуствовао ископавањима и дао налог да се она започну. Забележено је и то да је Краљ Александар једно време прстен носио на руци, а потом као привезак на златном ланцу за сат, сматрао га је амајлијом, међутим, када су и до њега стигле приче да је реч о светињи и да је, чим је одвојен од особе за коју је специјално кован, прстен уклет и да доноси несрећу, краљ је пожурио да га се што пре отараси, па га је поклонио свом пријатељу, тадашњем адвокату Благоју Барловцу који се такође бојао проклетства, па је Теодорин прстен 1926. године у тајности предао Народном музеју у Београду, где се и данас чува. Да ли је овај комад накита био кобан за краља нико не зна, међутим, после Александрове трагичне погибије у Марсељу сумње су постале још веће. И адвокат Барловац је преминуо непосредно након што је прстен предао Народном музеју. Нема сумње да је Краљ Милутин копао и топио злато, од њега је прављена смеса бањско злато, којом су облагане позадине фресака у најпознатијим српским манастирима, кован је и изузетно леп и вредан накит, а злато је служило и за трговину. Ризница Краља Милутина, за коју се веровало да је сакривена у подрумима Бањске и да је пуна злата, никада, упркос бројним прекопавањима у време Турака и касније, није пронађена, али је легенда о бањском злату и благу Краља Милутина остала да живи до данашњих дана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Ono što se već godinama dešava sa Narodnim muzejom ide na ruku priči o prokletstvu :) У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post trn Posted August 20, 2013 Popular Post Report Share Posted August 20, 2013 Nhf ali imam osecaj da ste malo zamracili temu ovim slikama za koje mislim da postoji drugi topik(ili ne?), uglavnom to je moje misljenje a ja cu probati da malo razveselim temu(koliko mogu) :D 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzilinjo Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaTa_R Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Fetboj kad je bio mali? :) 1 ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post spo(ghost) Posted August 20, 2013 Popular Post Report Share Posted August 20, 2013 9 Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 neće jebati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post strokan Posted August 20, 2013 Popular Post Report Share Posted August 20, 2013 можда је већ јебао па прославља 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 1 out of every 50-100 million lobsters has split coloring. One side is typically a dark brown, while the other side is blue, orange, or red. These individuals usually exhibit traits of both males and females. 1 Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts