Jump to content

Novo kuciste!

Shale

Recommended Posts

Od poslednjeg upgrade-a kompa cooling mi je posto problem, naime moje trenutno kuciste (staro barem 10 godina) ima gotovo nula coolinga i processor - i5 2500k koji bi trebao da je hladan, mi radi na +/- 90 do 95 stepeni :D

Drugar mi je preporucio da pogledam HAF seriju od Cooler Mastera te se meni svidelo ovo:

http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2810

1.jpg

96007-official-coolermaster-haf-932-922-

ima li koga da poseduje ovo kuciste i ima neke utiske o njemu, ili nekom slicnom, nameravam da kupim dugotrajno i kvalitetno, te sam spreman da dam 100-150 evra ako je potrebno.

Pa trenutno kuciste nema nikakav cooling, ima neki budjenzi ventilator koji nista ne radi :) otvorio sam stranu i drzim upaljenu klimu u sobi 99% vremena, to mi je cooling :D

za zivo cudo visoka temperatura nema odraz na preformanse

edit: sad bas gledam, idle rezim, browser, skype, i jos par nebitnih programcica i temp je 80-85C :/

Edited by Shale

kada uzmes kuciste sa dobrim "coolingom" vrlo brzo ces zazeleti tiho kuciste, jer kada udjes u sobu i pritisnes power on bice samo dobrodosli u antonov, POLECEMO! :) 

Bolje uzmi neko kuciste koje ima fine opcije za hladnjenje i nabacaj dobre (tihe) ventilatore u njega :) 

Inace te temperature na procesoru ti sigurno nisu zbog loseg protoka vazduha u kucistu vec verovatno hladnjak nije dobro namontiran. 

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

il mi je crko termostat, otvoreno mi je kuciste i iz coolera pirka vetric od 20 stepeni jedva, a dobro je pricvrscen :D skidao sam ga sinoc da vidim pastu, deluje mi da je dotrajala, jel ima negde da se kupi kod nas tuba il kako to vec ide ?

Uzeo sam kuciste i super sam zadovoljan, ocekivao sam veliku buku od 3x 21cm + 1x 12cm ventilatora kad ono nista, tisina :D

Sve u svemu u full loadu grafika je na ~60c dok cpu idalje odlazi do ~90 i vise, problem je u stock CPU cooleru, sad da ustekam 5k dinara i uzmem ovo, i sve u fullu!

Cooler Master V6 GT

cooler_master_v6gt_007.jpg

evga_sr2_02_060110.jpg

Ne fali nista procesoru, 2500k se mnogo greje i moze da izdrzi do 108c, mada pocinje da trokira na oko 100c. Los ti je protok vazduha i stock kuler je govno, promeni ga i gledaj da drzis temperaturu ispod osamdeset.

Ne znam bas kako ste dosli do tog zakljucka da se i5-2500 mnogo greje, tek sam sad pogledao ovaj topic. Dakle ja u masini imam i5-2500 bez "k" ali to za ovu raspravu ne bi trebalo da je specijalno bitno. Stock kuler je na njemu, komp je u jebenom Bluberry kucistu koje stoji u cosku ispod stola, dakle poprilicno je zatvoreno. Pored toga imam i Radeon 6850 i nijedan dodatni ventilator, kao i dva harda u kucistu (plus SSD, ali to je nebitno sad). Nemam nijedan dodatni ventilator osim na napajanju, u pitanju je Thermaltake True (ili Real, zaboravih) power od 550W.

Ovo je situacija u idle modu:

CoreTemp-Scr.png

A s onim nekim Heavy load programom sam opteretio komp maksimalno na 5 minuta, nisam duze posto nije pokazivao znake da ce temperatura ici dalje na gore:

CoreTemp-Scr_full_load.png

Dakle daleko je on od tih nekih 90 i kusur stepeni. Ono sto je meni tu sumnjivo je da Core Temp ne prepoznaje koji je procesor u pitanju, treba to videti zasto, da se nije nesto sjebala ploca ili temperaturna sonda. Takodje je interesantno da je komp u idle modu na 3.4GHz, nesto tu smrdi, morao bi da smanji takt. Naravno, pod uslovom da nije nesto klokovan i sl, onda bi to objasnilo. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Slazem se sa zverkom, 100 stepeni nije normalno za procesore. Nije bitno da li je u pitanju AMD ili intel (mada bi intel trebao da radi na manjim temperaturama zbog 22nm tehnologije koju AMD jos ne pravi. Probaj ako imas granciju da ti se proveri procesor pa ga zameni posto mi tu nesto nije dobro. Sa tom temperaturom pitanje je koliko ce procesor da ti radi, i ako ti bude radio pitanje je kako ce ti raditi tj da li ce koristi pun potencijal ili ce biti falican.

www.senseyeesports.com