Lex Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Najbolji film ikad! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Not sure if merodavan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Pa i nije, čak mi je lošiji od prošla dva. PS: Kolosej najkrš bioskop. Ima after credits i likovi prekinu minut pred to ali se čuje zvuk. Sad smo terali da vrati film unazad u opet gledamo odjavnu špicu. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Odličan je Iron Man, Čilice, malo me čudi što ti se ne dopada skroz. Zapravo, kad dodamo da ti se ni This Book is Full of Spiders skoro pa ne dopada, počinjem da se brinem za tebe. :( Naravno da je u pitanju film gde odeš, smeješ se forama, uživaš u dobroj akciji i ne razmišljaš o životno važnim porukama posle tih dva sata. Ali u tom miljeu je odličan. Čak bih rekao da je, po mom skromnom mišljenju, drugi najbolji Marvel do sada, posle Avengersa. Skoro pa savršen film za večite dečake koji vole da se igraju svojim igračkicama i sanjaju o tome da načine neki herojski podvig uprkos svim nedaćama koje ih mogu zadesiti. Iron Man 2 je bio isti takav po strukturi, sa par bolje izvedenih stvari (Gvinper je manje antipatična, a nivoi moći likova su bolje razrađeni), ali generalno za nijansu manje zabavan. Biću toliko slobodan da kažem kako mi opuštenost i razigranost u pristupu baš prijaju posle mračno realističnog Betmena recimo. Naravno, potpuno razumem i one koji ga uopšte neće voleti. :) Fore su većinom vrhunske, akcija je sve vreme na nivou, a tempo opada na pravim mestima, taman da se predahne pred sledeći nalet adrenalina. Moram sad da stavim u spojler dve carske fore, jednu za Pavla (i nadam se mnoge druge koji su odrasli na pravoj filmskoj lektiri - i ne, nisu Gunisi u pitanju), drugu za Stiju i recimooo Hajlija: Tony sedi u kafani i prilazi mu klinka sa crtežom Iron Mana, da mu traži autogram. Njen mlađi brat je klinja sa svetlom kosicom i naočarima, a Tony mu kaže: "Bio si mi super u Božićnoj priči!". Prošlogodišnja utakmica Liverpool - Chelsea 4:1, i to trenutak jednog od golova za Pool, sa sve slavljem Škrtela i Agera. E da, osim jedne scene 3D nije bio nešto efektan, ali jebiga kad nije bilo ne 3D projekcija. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Overiću ja to večeras. Više verujem Luki, prekaljenom hejteru nego Čmaci, crnom metalcu ljubitelju malih maca. No, videćemo. 1 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Pošto izgleda može samo jedan klip po postu, evo i klipa za drugi spojler: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 što volim ovako kad Luka i ja ponekad kao da smo gledali dva različita filma :D ja sam očekivao mindless fun film kao avendžerse i u rangu prvog Iron Man filma, ne neku dubinu i tarkovskog i kurosavu, itd. Ono što sam dobio je samo mindless, bez fun. Luka je po običaju ovo romantizovao u nebesa kao da je uzimao neke antidepresive pre filma, a ja sam bio u bioskopu sa pijanim ljudima koji vole ajron mena i čak su oni prvi rekli "lol koje govno". Sledi spoiler miks sa rentovanjem. Fore su glupe uglavnom, a ta u kafani jeste gotivna i ima par gotivnih ali overall su glupe fore. Tačno se vidi koliko RDJ-a boli kurac, skoro pa je stigao na nivo Brusa Vilisa i kurcobolje kada se pojavljuje u filmovima poslednjih godina. Prva stvar koja mi je odala da nešto nije u redu sa filmom je na početku kada Kilijan baca one svoje kuglice na sto, Gvinet nešto kao zinula od čuda, ide neka "epska" off the rack muzika, a ja sam u fazonu "matori, daj, te fore su stare, niko se više ne oduševaljava tim "magičnim" hologramima. Bilo u Prometeju, a to je sranje film.". Scenario je glup (znači da će se Nidža oduševiti!) i po sredi je hiperprodukcija u svom najgorem (najboljem?) izdanju. Glavni tvist u filmu je glup jer je fora i ništa više. Natrpali su previše sranja, i to previše nebitnog sranja, a bitne stvari kao što su AIM i Ekstremis i Mandarin su tako marginalizovane, da je ovo više loša drama od filma nego akcioni film. Onaj ko je gledao samo filmove, neće imati pojma šta se dešava, zašto se dešava jer je sve toliko loše osmišljeno. Onaj ko je pratio i stripove će biti u fazonu "koji kurac?!". Sve scene sa onim klincem u vukojebini treba spaliti. Kakvo je bre ono Spilberg-ET sranje?! "Witty banter" je usiljen. I onaj deo filma kad je Toni Sem Fišer i totalno stealth sa homemade oružijem je totalno nepotreban deo filma i za sve je kriv deo pre toga, koji sam pomenuo, a tiče se vukojebine. Taj adrenalin je Luka očigledno furao u nekom špricu u džepu pa se bo malo po malo, jer su meni većina akcionih scena izgledale uber glupo i skroz u majkl bej-transformers fazonu tj. "šta se dešava na ekranu?!!". Tempo je katastrofa jer se veoma usiljeno produžava trajanje filma opadanjem dešavanja i predrkanim akcijanjem i nasumičnim scenama smenjivanja istog. Muzika mi je jako išla na kurac, baš je ono sve što ne želiš u filmu. Baš je ono čizi američki heroji pobednička muzika, rendom govno. To u kombinaciji sa onom scenom kada se pojave svi armori, ne znam... hteo sam da ustanem i simuliram drkanje i bacanje sperme na platno i novac. Nisam, a hteo sam baš. Vizuelno je film odličan, ali u 2013 si retard ako imaš preko 18 godina i ideš da gledaš film zbog efekata. Sorry, tako je. Što više mislim o filmu, sve više mi je govno film i nervira me jer je pravljen preko kurca i isključivo je jedini motivator bio novac i gomila nabacanih nasumičnosti da zamaskiraju koliko je debilan film. GI Joe novi mi je realno bolji film od ovog, a i on je bezveze. 3D je nepotreban, kao i u većini slučajeva. Ako moram da ocenim, dao sam filmu 6/10 na imdb ali realno je zaslužio manje jer je i ova šestica zamazana govnima i pristrasnošću. A This Book is Full of Spiders mi nije loša, ali mi je lošija od prve knjige definitvno. Mislim, 3/5 zvezdica je sasvim ok za tu knjigu. 2 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Pazi, potpuno je očigledno da smo gledali isti film, samo je očigledno da tebe nešto tišti, i da više nisi spreman da se samo opustiš i uživaš, već moraš svoju dnevnu frustraciju da prebaciš i na simbole koji te generalno nerviraju, pa ih onda prepoznaješ i tamo gde ih nema. Par primera u tvom izlivu besa koji mi baš bodu oči: Gvinper je dileja, ali čak ni ona nije skroz pala na magične kuglice, znači to je ok. A to što je nešto bilo u Sranjeteju, ne znači da je sranje samo po sebi. AIM, Extremis i Mandarin - ok, nisu ni blizu kao u stripu, pa šta? Drugi univerzum je u pitanju. AIM je bio agencija koja se bavi naučnim radom, pa su krenuli da se bave terorizmom. Extremis je sjajni virus koji čini živa bića jačim i regenerativnijim, ali je beskrajno nestabilan, a Mandarin je ovde izmišljena teroristička figura. Šta ima više da se objašnjava? Scene u vukojebini caruju, jerbo osim što su ok i što su duhovite, i što je klinac car, malo vraćaju i Tonija bliže običnim ljudima + što pokazuju kako je on jebeni bedes i kada nema igračke od milijardu dolara iza sebe. Tako da ne samo da nisu nepotrebne, nego dodaju dodatnog šarma! Sam priznaješ da si hteo da bacaš drkicu na jednu scenu, nekako si uspeo da se suzdržiš (verovatno krajnjim naporom) i onda kao "nema adrenalina". Čili, plz. To što si u jednoj rečenici vređao Brusa Vilisa i RDJ-a zaslužuje poseban odeljak srama, koji sam upravo pokrenuo: sram te bilo sram te bilo čiliceeeee oleoleeee sram te bilo čiliceeee Inače, za one koji ne prate IMDB statistike, Čilijeva ocena Iron Mana 3 je najčešća kod 45+ godina starih žena, što takođe dovoljno govori! editovani ps. dao sam ti plus zbog hrabrosti koja je sigurno potrebna da bi napisao onaj post, i kako bi znao da te razumem iako se ne slažem sa tobom. ali to je samo zbog mog mladalačkog senzibilteta... generacijski jaz i tako to. :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) brate mili, ti kao da si gledao prvi film u životu, pa si sve te "super" nijanse i podnijanse našao kao odličnim provodom. "Jao, oni su nam pokazali kako je on ranjiv, emotivan, potresen, a opet je tako jak i odlučan" fore. I to kroz najjadniji setap moguć, dodali smo nekog klinca bez ćaće i kao Toni mu glumi tu dvaes minuta, apsolutno bezveze nekog surogat ćaleta/ujaka. Ceo taj deo je užasno retardiran i bukvalno se svodi na te surove fore od Tonija ka klincu. I svi ti klišei bi prošli da nisu toliko u prvom planu i da se dobar deo filma ne sastoji od tih sranja. Pogrešno sam očigledno napisao (ili si ti razumeo pogrešno ili si odlučio da pogrešno razumeš) to oko drkanja i te scene, jer sam mislio suprotno, da mi se prisralo onako najgore koliko je govno scena. Filmske slobode su mi uvek jasne u poželjne i ovde me nećeš uvući u onu priču "omg, strip/knjiga vs film/serija" jer to nema veze sa tim. Ima veze sa tim da su sve te tri stvari koje nam je sam film predstavio očajno obrađene, a sem te tri stvari, nema nikakvog dešavanja u filmu. Tako da smatram da time što nisu dodali ni jedan sloj karakterizacije na negativce (onaj Kilijanov bathrt sa početka filma je najslabije sranje ikada, igde) je veliki propust, jer film ne sadrži ništa drugo sem njih i RDJ-a koji glumi sam sa sobom, a ostali glumci se tu muvaju okolo. A očigledno si pogešno i skapirao šta sam hteo da napišem za kuglice i te holograme koji "magično" ispune sobu/prostor do tada neviđenim dostignućima CGI majstorstva i svi ostaju bez daha uz totalno klimaktičnu muziku kako je sve to magično i totalno dahooduzimajuće. Takođe cela ta spika "hakovanje DNK" zvuči uvređujuće retardirano. Govno je film Luka, govno i sramota te je da priznaš jer si dao 540 din za premijeru nečega što je govno i sad sam sebi pravdaš to. I ja sam dao 540 dinara, očekujući super provod, gotivne fore i nekakav tempo filma. Ako nešto nisam došao da gledam očekujući da ću reći da je govno, to je Iron Man 3, iako mi je smetalo to binladenisanje Mandarina koje je jako očigledno u trejlerima. A razređenje toga da on nije Mandarin mi je čak i dobra fora sem što posle nje nema ničega da popuni tu rupu i sve biva onda još retardiranije. I razočarao sam se jer nisu mogli da ispune ni najosnovnije uslove da neki film bude interesantan i zabavan. Svako ko je gledao poslednjih par filmova sa Brus Vilisom (Die Hard 5, GI Joe, Expendables 2, pa čak i malo Looper), a da nije slep će videti da ga boli kurac što je tu i što neko snima film. Isto je tako i sa RDJ u ovom filmu. On je došao, odradio svoje i pali dalje. Interakcija svih likova se svodi uglavnom na (poluloše) fore i ništa van toga. Popišali su se na prvi film i na Avendžerse samo tako jer su napravili film za retardirane desetogodišnjake i marmene. Tišti me naravno svašta ali to do tog trenutka nije imalo veze sa filmom, a sad kad sam ga odgledao, sad me i on tišti jer je sranje, a nisam očekivao baš to. Nemam pet godina pa da transponujem svoje probleme na stvari kao što su filmovi niti mi prave ti problemi neki preveliki diskomfort da ne umem da uživam u ostalim stvarima i funkcionišem kako tako normalno. A u te priče o opuštanju neću ni da ulazim, to je retorika za retardirane 101. I trenutno sam smanjio ocenu na 5/10. Biće i manje! I nikakva količina zvanja mene ženom neće umanjiti činjenicu da je Iron Man 3 govno, činjenicu koju ti očigledno iz sebi znanih (ili ne) razloga negiraš. Edited May 2, 2013 by CheighLee 2 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Au Čmaca ala nije prcao mesecima... Drugi uzrok ovako preteranog hejta možda (kad si poslednji put ovako nešto isevao, majke ti?) je što je dao 540 dinara. 2 1 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 :D Stvarno je besan. Skoro kao što se i Tony u filmu ponaša kao drkadžija (više nego inače) zato što se plaši vezivanja, odrastanja, a i malo je šokiran pošto negde duboko u sebi shvata da i od njega postoje zajebanije sile. Samo, Tony na kraju prihvati sve to i nastavi dalje pročišćen! Ima još nade i da Čili krene njegovim putem. Ali bez zajebancije, ja sam od filma dobio tačno ono što sam i očekivao i meni je baš prijalo. :) I Vudi je u pravu, ja nisam merodavan, pošto je to neki tip zabave koji baš gotivim i koji bi mnogi nazvali guilty pleasure. Što se cijene karte tiče, smatram da sam pokraden za 120 dinara za iznajmljivanje jebenih 3D naočara, pošto je 3D nepotreban ovom filmu. Smatram i da je realna cena bioskopske karte 350 dinara, ali ovih 70 dinara više za prazničnu projekciju mi nije žao što sam dao, mada je i to u principu krađa. :) No, to nema veze sa kvalitetom filma. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Čmoki, Stvarno nisi u pravu. Film je prosto zabavan, nobrain blokbaster gik flick. Dodato na to ide spektakularno izdrkavanje Roberta Daunija ludaka, gomila glupogenijalnih fora, nekoliko spektakularnih obrta (u kadar nevera fazonu, npr na kraju sa vatrenom Gvinet). Ne znam šta si ti teo, al brate, ne znam kako si to mislio da od Iron Mana uopšte i dobiješ. Možda su sve nade sada za tebe okrenute ka Man of steel, štaznam. Al objektivno, razloga za toliko epski rant ka Ajronmenu jebiga nema. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 IJAOOOO IDEMO! Skoro pa savršen film za večite dečake koji vole da se igraju svojim igračkicama Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Meni je film bio vrhunska zabava! Nasmejah se od srca par puta, što je sasvim dovoljno za veliki thumbs up! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Čmoki, Stvarno nisi u pravu. Film je prosto zabavan, nobrain blokbaster gik flick. Dodato na to ide spektakularno izdrkavanje Roberta Daunija ludaka, gomila glupogenijalnih fora, nekoliko spektakularnih obrta (u kadar nevera fazonu, npr na kraju sa vatrenom Gvinet). Ne znam šta si ti teo, al brate, ne znam kako si to mislio da od Iron Mana uopšte i dobiješ. Možda su sve nade sada za tebe okrenute ka Man of steel, štaznam. Al objektivno, razloga za toliko epski rant ka Ajronmenu jebiga nema. obrt ima jedan, fore su jako glupe i neverovatno predvidive. to mi smeta. mrzi me da se dalje zanimam ovim :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Moram reći da mi je Čili potpuno nadoknadio ovih 120 dinara koje su mi ukrali na 3D naočare! Kupiću mu sladoled kad ga budem video sledeći put. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Kupi ceo paket sladoleda i dođi u redakciju da šutiramo na koš! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Odgledah upravo, film je mega gotivan :) Jednostavno se ne moze oboriti lakoca s kojom RDJ igra Starka, gomila zaista zabavnih momenata, tehnichkih fora i forica, po meni odlichan Guy Pierce (u poslednje vreme jedan od likova koji znaju shta rade). Shto se tiche scene pred kraj koju je Che pomenuo kao najgnusniju za njega, meni je ona bila jedna od onih gde krece suza srece - samo Hollywood ume da napravi tako gotivnu scenu tamo gde treba. Po povodu 3D-a, on je definitivno najloshiji segment filma, uglavnom zbog jako loshe konverzije od strane Stereo D - mnogo bagova sa ivicama objekata, mnogo ghostinga (vecina ljudi ovo ne vidi, ali instinktivno oseca)... Nadam se da ce neko objasniti studijima da Stereo D radi sranje posao i da cemo mi ostali moci da ispravimo situaciju ;) Sve u svemu, definitivno vredi gledati Iron Man 3 u bioskopu (pogotovo ako postoji varijanta u 2D-u), jedva chekam Thor 2 i produzetak priche. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 obrt ima jedan, fore su jako glupe i neverovatno predvidive. to mi smeta. mrzi me da se dalje zanimam ovim :D I sad je fora da ponavljaš sve što si rekao, do besvesti, da bi ubedio sebe da trenutni hejt toga dana na decu koja se deru na igralištu i komunalce koji nisu došli jer su ladili jaja nije kriv za tako izvitoperen doživljaj filma? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Upravo je tako, jer svaki put moram da vadim nove argumente jer su očigledno stari nevažeći. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Čilijevi argumenti. Svi su isti! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Чмоки, http://www.mondo.rs/s289134/Kolumne/Misko_Bilbija/Iron_Man_3_.html Ovaj piše dosta dobre kritike. Ili bar meni leže. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Odgledah Avengers josh jednom dok se ne pojavi Iron Man 3 HD rip - ipak su "Osvetnici" jachi film, uglavnom zbog neverovatnog obima harizme koja zrachi iz svih glumaca, iako se opet RDJ izdvaja svojim soloima. BTW, shto se tiche bioskopskih karata za 9 evra - to je standardna cena u mnogim mestima. Pre bih rekao da su kod nas karte jeftine... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Чмоки, http://www.mondo.rs/s289134/Kolumne/Misko_Bilbija/Iron_Man_3_.html Ovaj piše dosta dobre kritike. Ili bar meni leže. I pored toga što delim deo sentimenta o filmu, mislim da tekst o tome kako neko ide u bioskope u Španiji i plaća kartu omg 9 evra, nema mnogo veze sa "kritikom", a posebno dobrom. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 I pored toga što delim deo sentimenta o filmu, mislim da tekst o tome kako neko ide u bioskope u Španiji i plaća kartu omg 9 evra, nema mnogo veze sa "kritikom", a posebno dobrom. ;) eh sad :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts