Jump to content

Povratna ambalaža za pivo?


Recommended Posts

Pivopije drage, imam pitanje, možda glupo al' sam malo ispao iz štosa tih povratnih boca. 


Back in the day flaša 0,5l je bila ista pa je važila za svako pivo na tržištu, pa nije bilo problema, ali sad se nešto plašim (možda neopravdano!) da to nije slučaj pa da ako kupiš tipa Amstel u 0,5 samo za taj Amstel i važi kad kupuješ novo. Jel se varam?

 

Ne računam ovde na eventualne "sitne prevare" tipa doneseš  5 amstela a kupiš 5 jelena pa kao "da, da, ubacio sam tamo ambalažu baš tu ispravnu koja treba" već na stvarnu situaciju "po zakonu".


A sve to pitam jerbo, izuzevši one tripove "najbolje je pivo u staklu" ne znam 'di je računica za kupovinu staklenog a ne u limenci jer je razlika u ceni minimalna, nekada je ni nema a ne cimaš se sa praznim flašama koje nosaš do prodavnice i nazad. Čak i odnos 0,33 u staklu (a koje nije povratna boca lol) i ovog 0,5 je "tu negde".

Link to comment
Share on other sites

zavisi. valjda sad uzimaju sve flase iz iste pivare. tipa apatin puni i jelen i neko ko zna koje strane pa za flase od jelena mozes da uzmes i to strane iz iste pivare.

 

Tako sam nešto i ja kontao da je situacija, i nidža pomenu sličan fazon.

 

Minimalna? wy u do dis Loky?

 

Zaječarsko pivo (jedno od najboljih trenutno) je ~45 dinara u staklu, limenka ~75, Amstel staklo je ~60, limenka ~80. Ima računice jako, a o okusu i aftershocku da ne govorim. Imam tu sreću da mogu u okolnim radnjama da uzimam bez kaucije...

 

jedino što ću se složiti sa tobom je da je zaječarsko kul :) evo recimo, amstel staklo je 70 dinara na gomili mesta, bila akcija u Maksiju kad je bilo 54 din pre nedelju dana jedan dan. Sa druge strane, limenka je 69 dinara u lokalnoj radnji. Ajde da i zanemarimo ovu akciju iz maksija i šta god, 60 din u staklu vs 69 limenka je po meni no brainer na ovu neku "skromniju" kupovinu piva. Ako pričamo o tipa cela gajba onda se možda i isplati.

 

I nemo'te me pogrešno shvatite, pitam sve ovo jer upravo želim da kupim celu gajbu od ovih nekih flaša amstela što imam pa da stoje u redakciji, ali ne bih da budem vezan samo za jedno jedino pivo na taj način.

Link to comment
Share on other sites

Mnogo je bolje u staklu, a i jeftinije, ne znam kako si izvukao tu racunicu ali je u mom kraju Amstel u flasi bar 20ak dinara jeftiniji od limenke iste zapremine.

Po pravilu su sve flase razlicite (osim istog proizvodjaca naravno) i tako se i racunaju. Tipa u Veru mislim da sad ima onaj automat za flase i on ti izbaci "ubacili ste flasu Amstela" i tako ti pise i na onom slipu sto ti izbaci i kasirka ti ne da drugo, tipa ja sam platio kauciju na jedno pivo od 15 jer nisam skontao da mi je jedna flasa bila Jelen a ne Lav.

Inace Amstel ima u pojedinim prodavnicama akcijsko pakovanje od po 4 flase po regularnoj ceni na koje se ne placa kaucija bas zato sto su skontali da ljudi nemaju flase za njihovo pivo, pa mozes to da ujuris.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Hvala drugari, to mu onda dođe to ... "osuđeni" smo na Amstel ... nije da je loše, al' opet ... mada kapiram da u ovim diskontima pića i tako to može da se uradi neka šema, verovatno mora "sve čisto" u tako tim radnjama tipa Vero, Maxi itd, mada kapiram da tu možeš da ih lako zezneš.

Link to comment
Share on other sites

Иако сам и сам у стакленом фазону, прочитао сам доста учењачких пријава да је најбоље у металу, због светла. И то баш доста, оно стотине страна, од физике и хемије, па до начина складиштења, транспортовања до проџа, времена итд.

Али да се сипа у чашу, да се не би триповао да је пиво покупило трипове од лименке (које ваљда не покупи, него се трипујеш зато што хасаш лименку док пијеш).

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Баш као што Менџи каже. Пошто су направили сад хиљаду различитих флаша сад скоро свако пиво има сопствену амбалажу. 

А разлика између лименке и стакла није занемарљива никако. Ни по питању укуса, а ни по питању цене

Link to comment
Share on other sites

Staklo se uzima ako si stacioniran negde, pošto i onako redovne pivopije imaju u šteku bar gajbu-dve flaši. Inače ja gde god da sam živeo, vro brzo smo se skontavali sa lokalnim prodavcima, pa su nam bez problema davali i po nekoliko gajbi od jednom bez kaucije, kad bi pravili neke veće zajebancije.

Limenka je moj prvi pik kad blejim negde po gradu i poželim da popijem koje pivo na otvorenom.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Staklo se uzima ako si stacioniran negde, pošto i onako redovne pivopije imaju u šteku bar gajbu-dve flaši. Inače ja gde god da sam živeo, vro brzo smo se skontavali sa lokalnim prodavcima, pa su nam bez problema davali i po nekoliko gajbi od jednom bez kaucije, kad bi pravili neke veće zajebancije.

 

Relano, to i nije toliko loše rešenje :)

Link to comment
Share on other sites

staklo > limenka za pivo, obrnuta situacija za kocu

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...