govmust Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 na poslovnom usb-u (citaj gura se gde stigne) pojavio mi se fajl autorun.inf koji nemogu da izbrisem. probao sam iz windows-a, desni klik -> delete, nece probao sam iz command prompta, del /f autorun.inf, dobijem poruku file not found probao sam da mu promenim atrribute sa attrib -H -R -S autorun.inf, dobijem access denied e sad kad pogledam atribute na fajlu dobijem HSX. H i S su jasni al ovaj X je totalna misterija. apropo prethodnog primera probao sam sa attrib -X autorun.inf al dobijem invalid switch. ima li neko ikakvu ideju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 (edited) imas virus na kompu koji sprecava da obrises fajl, poz Edited March 6, 2013 by тrooпer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 ubodi ga u neki računar sa linuxom pa probaj odatle da brišeš. ili prevuci bitne fajlove na neko drugo mesto pa onda probaj da formatiraš usb stick. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Može to da se obriše kad digneš komp u safe mode with command prompt režimu i uloguješ se kao admin. Prethodno skini hidden i system atribute. Inače atributi se setuju kao bit maska, X bi trebalo da znači da su setovani neki bitovi koji nisu prepoznati pa ti on prosto obeleži fajl da ima "extended" atribute (što je npr. ostavljeno da bude podržano u sledećim verzijama windowsa). Uglavnom neki virus je tu petljao pošto standardni programi ne setuju te atribute, ali probaj iz safe moda (with command prompt), ili čak iz nekog Linuxa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Uzmi neki apdejtovani antivirus pa skeniraj komp. Mozes i samo da obrises fajl nekim programom tipa ovog http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Any-File-Remover.shtml ali je problem sto ako je virus on i dalje ostaje i vrlo je verovatno da ti se fajl uskoro ponovo pojavi da bi mogao dalje da siri virus. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 imaš virus, prvo ga očisti sa kompa pa onda briši usb, i ugasi autorun na svim kompovima do kojih stigneš inače, nosio sam skoro neke papire na štampu u kopirnicu kod studenjaka, na usb-u koji sam im dao se posle nalazio samo shortcut do instalacije virusa, fajlovi koji su bili na njemu su nestali. postaju sve zajebaniji ti autorun virusi očigledno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts