Jump to content

Можда добра тема


Debeli

"Национални стадион Србија"  

37 members have voted

  1. 1. Подржавате ли Толетов предлог?

    • да, баш овакав какав је
    • не, али проблем све једно треба да се реши некако
    • да, уз мале измене или услове
    • не, имам боље решење
    • не, овако је добро


Recommended Posts

"Национални стадион Србија"

petak 1.03.2013. | 11:22 -> 15:32

"Večitima stadion i 300 miliona €"

Izvor. B92, zurnal.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić kaže da bi na nacionalnom stadionu trebalo da igraju i Partizan i Crvena zvezda.

1141835652513082459835c880186389_orig.jpg

Karadžić je pre dva dana potpisao ugovor sa kopmanijom Mejs o izgradnji novog stadiona.

Njime bi Srbija mogla da konkuriše za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine. Karadžić kaže da bi trebalo prodati i Zvezdin i Partizanov stadion.

"Postoji više alternativa za takav projekat. Jedna od ideja jeste i da se postojeći objekti Zvezde i Partizana prodaju zainteresovanim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgradi određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda. Lično mislim da te dve lokacije vrede najmanje 600 miliona evra. Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o finansijskoj konsolidaciji i radu. Da njihov posao bude okretanje svojim školama, a da ne prodaju igrače nego da prave timove za Evropu. A da polovina tih sredstava, što je oko 300 miliona, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion bude dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se reciomo zvao 'Nacionalni stadion Beograd' ili 'Nacionalni stadion Srbija', po najboljim evropskim standardima sa svim mogućim sadržajima koji takvi objekti imaju", rekao je Karadžić za Sportski žurnal.

Da li to znači da bi umesto ova dva stadiona postojao samo jedan?

"Možda na nekoj drugoj lokaciji, ili jednoj od te dve lokacije...", kaže Karadžić.

To znači da bi se oba stadiona srušila?

"Poenta je da se prodaju i pronađu modeli šta bi se radilo na tim lokacijama, normalno uz saglasnost države, a da se napravi nacionalni stadion na kome bi igrali Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija. Prosto računato, reprezentacija sigurno godišnje ima... najmanje deset utakmica. Ako bi Zvezda i Partizan igrali u Evropi, svako od njih bi imao najmanje po desetak utakmica. To znači 30 fudbalskih manifestacija najvećeg nivoa moglo bi da se održi na tom stadionu", rekao je, između ostalog, predsednik saveza u intervjuu za "Sportski žurnal".

Karadžić za B92: "Ako neće večiti, može i Banjica"

Karadžić je tokom popodneva za B92 izneo i treću opciju.

"Ukoliko se večiti rivali ne budu saglasili sa predlogom, postoji još jedna opcija, o kojoj su pričali i investitori. Radi se o prostoru stadiona na Banjici".

Stadion fudbalskog kluba Rad imao bi i dodatne prednosti.

"Radi se o ravnom terenu, na kojem je jednostavnije izvoditi radove", kaže Karadžić, koji ponavlja da su prve dve opcije i dalje zajednički stadiona sa oba ili sa jednim od večitih rivala.

Dodatni problem sa Banjicom je u tome što glavna tribina stadiona "Petar Prvi Karađorđević" ima status istorijskog spomenika, i upravo to je u prethodnim godinama ugrožavalo planove FK Rad da rekonstruiše svoj stadion, jer se za svaku i najmanju promenu moraju konsultovati državni organi.

мени, лично, ружан назив, али нека буде радна верзија.

свакако занимљиво за расправу.

гласање је јавно, јер је ово јавно питање.

још ни сам не знам како да се поставим према овом питању.

едит:

убацио сам и текст.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

evo kako da se postaviš: sve što trenutne vladajuće (i opozicione) garniture dohvate, sjebu. najbolje čemu možemo da se nadamo je održanje statusa kvo, makar sa ovim megaprojektima u beogradu. ja lično boga molim da ne krenu skoro sa gradnjom duž save i na mestu stadiona. dići će tržne centre koji liče na prerasle kioske i betonske stambene zgrade sa po metar i po slobodne površine između sebe. ko misli da neće, predlažem mu da se provoza delovima novog beograda koji su urbanistički razvijani od petog oktobra naovamo.

ovo pričam iz gledišta nekoga kome je stalo da beograd liči na nešto, boli me kurac da li je ovo dobro ili loše za srpski "fudbal"

Link to comment
Share on other sites

ако Интер и Милан могу, као и Лацио и Рома, онда могу и Звезда и Партизан да деле стадион.

прича је мени одлична, само се бојим да би тешко клубови видели те паре... тј. мало тога би остало после лопова у оба клуба.

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

слажем се са Ивановим оценама, али мислим мора нешто да се уради. по светским урбанистичким стандардима, наравно.

лопове у логоре!

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Ideja nije losa ali po automatizmu ne podrzavam nista sto krece od glavatog Tomislava Karadzica.

Druga stvar, postojeci stadion Zvezde koji morate priznati je u mnogo boljim uslovima od stadiona Partizana bi mogao da se obnovi i da se sa tim stadionom konkurise za odigravanje tekmi EP-a a uz to moze i da se obnovi stadion partizana i da se na oba stadiona odigravaju utakmice..

Ako podjem od sebe kao nekog ko je jako vezan za Marakanu i kao navijac Zvezde ne bih preboleo da ne vidim vise Marakanu i sever !

  • Downvote (-1) 2
Link to comment
Share on other sites

Neka se predsednik FSS bavi izgradnjom nacionalnog stadiona i neka ostavi ljude iz Partizana i Zvezde na miru”, istakao je Đurić u izjavi za Naše novine i dodao da je uveren da ni navijači ljutih rivala ne bi prihvatili da igraju na istom terenu sa najvećim protivnicima.

Pravo zbori covek..

Link to comment
Share on other sites

не знам...

стадиони су рупа без дна данас, за ионако финансијски банкротиране клубове. нема ни догађаја, ни публике, зачаран круг...

један стадион би био ефикаснији.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Meni je ideja skroz na mestu. U jednom paketu se dobije moderan i funkcionalan fudbalski stadion, reši se finansijsko pitanje večitih, i otvori se slobodno zemljište za nove investicije u tom prometnom delu grada kakav je autokomanda i na kraju, dobije se mogućnost za organizovanje daleko ozbiljnih takmičenja, utakmica i uopšte raznovrsnih događaja. Najretardiranije rešenje bi bilo da se gradi i treći veliki stadion u Beogradu, u stiuaciji kada se i postojeća dva raspadaju do kranjih granica i zvrje prazni godinama, da ne kažem decenijama već.

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

nemam pojma, iskreno...

kao sto je vec nekoliko ljudi pomenulo, kapiram da bi se neko ovde nalapao para, ali ako bi klubovi (ne pojedinci, klubovi!) zaradili na tome i izasli iz nekih dugova onda podrzavam.

ali bi bilo svakako tuzno srusiti nesto sto ima dusu...

ponavaljam, ne znam... stvarno

Link to comment
Share on other sites

realno najbolja opcija, sruse jna i marakanu i naprave novi stadion nama na Banjici, win-win situacija otarasimo se cigana i grobara i plus dobijemo stadion !

I dobijate batine svake subote/nedelje od cigana i grobara. :tf:

Sto se tice predloga, slicnog sam mislenja kao stanko, ako bi klubovi dobili lovu, zvezda 170m, partizan 130m, onda i ja vise naginjem ka ostvarenju :) Ali opet bilo bi greota rusiti skoro pa 2 simbola srbije :D

Edited by agrsv
Link to comment
Share on other sites

Evo, Draškujem da je ceo projekat smišljen i proračunat lopovluk da se dođe u posed zemljišta u centru grada,

:))))

па добро, и мени је најпроблематичнији тај део Толетовог предлога/интервјуа, где се он бави инвеститорима и земљиштем. ако изузмемо Савски амфитеатар, ова два стадиона, а поготово Звездин, су највредније земљиште у Београду (не пада ми ништа веће и скупље на памет). ту ми је и Иванов аргумент најјачи. не може се веровати систему. све што су дохватили уништили су - погледајмо само ПЦ Ушће или Милутина Миланковића...

стварно мислим да поред Арене, треба да имамо и један такав стадион, од 80так хиљада места. јасно је свима да за то нема пара (мада сам негде прочитао да као Енглези желе да нам помогну баш око тог једног стадиона), и да Звезда и Партизан морају нешто да жртвују. на крају крајева, шта год Звезда и Партизан нама представљали, они су део ове Србије, а Србија нема пара за улагање у спорт у толиком обиму.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Ideja kao ideja je ok ali je to daleko od realnosti. Kao prvo sto je vec spominjano neko ce tu da zakine sigurno i dosta para ce se izgubiti. Kao drugo, iako je prodaja i rusenje oba stadiona mozda cak i isplativo mislim da nismo ni izbliza u situaciji da rusimo nesto sto je upotrebljivo i pravimo novo i modernije. Sa sentimetalnog aspekta ne mogu nista da kazem jer nisam Beogradjanin mada i da je u pitanju recimo Novi Sad nebi se puno potresao oko rusenja Karadjordja. Kada bi sve bilo bas tako kao sto je on to zamislim moze, ali posto ni izbliza nece biti tako onda cu glasati za NE

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"

Link to comment
Share on other sites

стварно мислим да поред Арене, треба да имамо и један такав стадион, од 80так хиљада места.
[roflmao]

Nama da dodje brazil na marakanu mi je ne bismo napunili, a kamoli stadion od 80k ljudi :) Za partizan ne vredi trositi reci, dok cak ni zvezda ne bi napunila toliki stadion :D

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...