bagerseN Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Poz, kupujem kola budzet mi je 2500-2600max sa registracijom, gledao sam po oglasima cini mi se da za odrzavanje, potrosnju i po izgledu neke najbolje opcije su mi Fiat Punto, i Opel Corsa C jel ima neko neki predlog? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Ako oces mala kola, onda je to standardan izbor. Ali opet ponavljam - u tom cenovnom rangu maltene da nije bitan tip auta, vec kako je odrzavano! Zato je najbolje da juris kola od nekog za koga pouzdano znas da stoji iza podataka iz servisne knjizice. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 sa tim budzetom ce ti trebati jos toliko da se to dovede u stanje ispravnog automobila 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Mozes za te pare da nadjes solidan auto sa minimalnim ulaganjem,bas minimalnim..neke sitnice koje bi tebi upadale u oci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Moj rodjak je pre dva meseca za 2600 uzeo Zastavu 10 i skroz je kul za te pare, skoro bez ulaganja pristojan auto. Poenta ti je da ti je sad ovde za Punto Classic / Zastavu 10 mnogo povoljnije odrzavanje i svi znaju da ga popravljahu, kao Yuga nekad, a auto je sasvim ok tako bih preporucio da to gledas. Ja ga merkam kad skupim kintu mozda zeni da ga kupim. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 opa, drugi auto, ipak nije toliko teško u opoziciji :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Haha, rekoh kad skupim, to je skoro sigurno ne pre jedno godinu-dve. A ako se racuna i moj udeo u ruromobilu ihaaaaj, skoro pa k'o sejk iz Dubajia! Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Punto je skroz korektan za te pare, a ovaj momenat sa jeftinim održavanjem i time što svi znaju da ga popravljaju je jako bitan kad se uzme u obzir benzin i kvalitet puteva kod nas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagerseN Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 Uglavnom su mi svi preporucivali punta. Evo juce mi je uletela neka kombinacija, kucni prijatelj ima neki auto servis i on mi je ponudio neki njegov reno clio 2002, koji je on u fazonu uzeo za sebe u neko skorije vreme, hoce da mi da i na nedelju dana da ga vozim ako treba da ga probam i to... Jel je imao neko neka iskustva sa cliom ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Ne, ali sam imao iskustva sa Twingom, papučice su mu horor osetljive a brzine na kojima se prebacuje stepen prenosa skroz retardirane (plus ne postoji nikakva indikacija u vidu broja obrtaja, nego moraš na otprilike i po zvuku motora). E sad, moguće je da je samo Twingo takav, ne znam da li je to simptomatično za sve male gradske Renoe, ali obavezno ga probaj par dana da vidiš je l možeš da se navikneš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 svaki reno koji sam vozio (uključujući tu i dačije) ima retardirane komande, to stoji, ali smešan mi je ovaj vudu kad se žali da neki auto ima loš menjač i nema obrtomer a vozi jugo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 (edited) imam ja clia, doduše 2004. radi kao zmaj. jebiga, 1.2 je motor pa ne mogu da kažem da ide iole brzo, niti da do tamo stiže za par sekundi. benzinac je i troši mi oko 8 litara po gradu, 6 po otvorenom. ovo sa papučicama što vudu priča nisam iskusio. takođe ne znam ni što je menjač retardiran, ali na moj ne mogu da se požalim. jedina zamerka je što nema mesta za vožnju ljudi pozadi, tako da na neka duga putovanja sa više ljudi zaboravi. Edited October 14, 2012 by prota_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Klio je normalan auto, ima obrtomer :) Ako je auto u ok stanju taj Klio je isto pristojna kupovina, kao i Corsa, Polo, Fabia i sl. Sve zavisi od stanja automobila, koliko veruješ prodavcu i naravno cene. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 what zwerko said samo je to vazno, ali zaista! sva ta kola su isti kurac jbt sto bi recimo sad dobro odrzavana fabia, koju retko ko pominje kao polovnjaka, bila los(iji) izbor? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Clio,odlican porodican auto..Auto u koji mozes da sednes vozis i uzivas..Imao sam tu srecu da sam ga vozio mesec dana posto mi kum drzi servis automobila u Indjiji i imao je Clia i mogu slobodno da kazem da je auto idealan za Gradske uslove Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 svaki reno koji sam vozio (uključujući tu i dačije) ima retardirane komande, to stoji, ali smešan mi je ovaj vudu kad se žali da neki auto ima loš menjač i nema obrtomer a vozi jugo :D Ne žalim se na menjač, žalim se na to što ne znam kad treba da promenim Na jugu barem na brzinomeru ima nacrtano kad treba da prebaciš na drugi stepen (a i čuješ motor :D ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Clio,odlican porodican auto..Auto u koji mozes da sednes vozis i uzivas..Imao sam tu srecu da sam ga vozio mesec dana posto mi kum drzi servis automobila u Indjiji i imao je Clia i mogu slobodno da kazem da je auto idealan za Gradske uslove ako je clio porodican auto, onda u kurac :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Ne žalim se na menjač, žalim se na to što ne znam kad treba da promenim Na jugu barem na brzinomeru ima nacrtano kad treba da prebaciš na drugi stepen (a i čuješ motor :D ) ne znaš kad treba da menjaš brzinu? are you a noob? :Dja se sad tako na motoru tripujem, nemam obrtomer, brzinomer prikazuje neke random brojeve, a i ne znaš u kom si stepenu prenosa ako se zabrojiš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Brate, na Twingu je peta brzina na tipa 60, ono jes dizel motor bio al što je mnogo, mnogo je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 vozio si novi twingo i imas problema? nubletu nijedan. kako bi tek vozio rurmobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Nije novi, mislim da je 2002-2005 godište, tu negde Osim ako nisi mislio "vozio si kola koja nisu stara 30 godina i imaš problema" :c Imam problema što su komande pravljene za mršave žene :C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Twingo 2007 je samo mogao da bude ako je dizel. sasvim slucajno sam danas dosao s puta i vozio auto sa tim istim motorom.. u odnosu na z10,golfa i ostale buckurise je milina za voznju, zato ne znam o cemu ti to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 ja sam na opelima (hehe) imao osecaj tvrdih papuca, astru i corsu sam probao, kao da bi morao da idem u teretanu jedno par meseci pre svake voznje sto se clia tice, glavne prednosti bi trebale da mu budu da manje trosi, sto ako je to 6l na otvorenom i 8 po gradu i nije bas neka prednost jer ima mnogo drugih automobila koji imaju istu potrosnju a daju mnogo vise prostora i napred i pozadi mislim da definitivno ostaje punto za takav budzet kao primarna opcija, mozda cak i lancia lybra nije losa da se pogleda po neka ali dovla je zakljucao topic da marka i model nisu ni bitni, vec stanje auta i kako je odrzava posto ima previse ljudi koji misle da je auto objekat u koji sipas gorivo i vozis se 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 http://en.wikipedia..../Renault_Twingo 2007 je samo mogao da bude ako je dizel. sasvim slucajno sam danas dosao s puta i vozio auto sa tim istim motorom.. u odnosu na z10,golfa i ostale buckurise je milina za voznju, zato ne znam o cemu ti to. Moguće onda da je 2007, ne znam za detalje, znam da je plaćen tipa 3-3,5k evra polovan. Ne znam šta podrazumevaš pod milinom za vožnju... gas hvata normalno, u smislu ravnomerno u celom rasponu, dok su kvačilo i kočnica užas, kao da imaju samo dva stanja a između možeš da se jebeš. Mislim koji kurac, kao da se kočnica i gas nikad ne pritiskaju dozirano pa treba da rade "binarno" umesto da pružaju bilo kakav otpor između dva stanja. Pipneš kočnicu malo jače i poljubiš volan ako je pojas labav... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 (edited) Inače Twingo prvi ovaj smešni je u pitanju a ne ovaj fensi sa gornje slike Edited October 14, 2012 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts