Corey Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Аналогија са океаном ме подсетила на овај стрип : ) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Odlican strip! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Па рецимо тако нешто, али вероватно хоће да емфасајзују трип да је зрно песка према плажи једнако зрну свести према свемиру. Тј. да цео трип не би будио асоцијацију ''дрво је од дрвета, а поседује количину свести'', него ''дрво је од свести''. Pa ne znam kako trip ne budi asocijaciju da je drvo je od drveta a poseduje količinu svesti kad uvedeš termin iz psihologije, zasnovan na postojanju kognicije u fiziku, al dobro to su fizičari ne lingvističari :p Malo smrdi na popularizaciju Или би ти можда више одговарало да је честица ''свестић'', а све што постоји ''поље свести'', али онда то опет асоцијативно уклања градивни трип именице. Ako može da postoji "svestić" zar on onda ne bi bio razlučiv od nekog drugog "svestića" a na osnovu kojih svojstava i otkud mu svojstva? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Razlicita svojstva dolaze od razlicitih smerova rotacije i vibracije tih struna, tako neki fazon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ako može da postoji "svestić" zar on onda ne bi bio razlučiv od nekog drugog "svestića" a na osnovu kojih svojstava i otkud mu svojstva? То већ не знам, можда и није разлучив, а јесте на неком другом нивоу... Мислим, погубио сам се и ја од оволико кењања, па капирам да ми пола примера нису како треба, али капираш биг пикчр:) Нешто ко Коријев стрип, углавном:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Pih kakvi ste, ja očekivao neko provokativno laičko proseravanje o fizici a vi mi tu pevate "kumbajaaaa" Šalim se naravno, ali ako već čitate teorije univerzuma napravite i te male mentalne eksperimente - tipa ako je nešto jedina i osnovna gradivna jedinica supstanca osobina, nek se zove svest, onda sva vidljiva i nevidljiva svojstva svega proističu iz informacija o svesti u nekoj lokalizaciji, u tački, na skupu tačaka kako god - ako po pretpostavci odbacimo vrstu svesti jer je jedina, ostaje neka mera svesti, kakva god, vrednost polja svesti u posmatranoj tački, skup vrednosti polja u konačno mnogo tačaka, uređenje tog skupa bla bla bla matematički termini... ti onda možeš da definišeš "svestić" kao nešto ali onda on nije osnovna čestica (jer se svest javlja u kontinualnim vrednostima a ne kao diskretni "svestići") ili postoji fundamenalnija struktura svesti koja prouzrokuje da se nešto javlja u diskretnim veličinama => svest nije osnovna gradivna jedinica ili nam je logika logičnija :) I onda Krapčić Drale kaže "lol pa Bog" Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Али ово је сад нека пета прича у коју ми не пада на памет да улазим, али сам се разгоропадио, па сам извотово. У преводу, враћам се на почетак, прочитај опет тај мој пост. И батали свест, ето, ако ти толко смета. Читај са ''воља''. Јеботе, брате. Суштина је да постоји најмања заједничка честица за све и да, што се материјалног тиче, сва творевина има нешто заједничко. И онда вајнујеш на моје питање, ок, шта с тим? Теорија се тиче смрти и по овоме што ви заступате, све је ЈЕДНО и само мења агрегатна стања и нивое и тако даље. То му дође ко неки материјализам. Ја онда дођем и кажем, човека одликује још нешто, човек је другачији од остатка товревине по томе што поседује слободу. Слободу у смислу да му је могуће да превазилази сопствену природу и да је надвладава. По вашој причи, свест је заправо физичка компонента, што би значило у суштини да сте ви детерминисти? А, да - ја верујем да човек и по смрти остаје иста она личност која је и био од рођења. Edited November 2, 2012 by Ребел Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ја вајнујем јер брате све ово што си ти до сада рекао не мора да буде. Детерминизам? Зашто? Човек поседује слободу? Океј, поседује. Надвладава своју природу? Океј. Сад ја тебе питам - шта с тим? То не утиче на ове теорије нимало. То су све променљиве које, како год да их обрнеш, уопште не руше систем који помињу те теорије. Дај бре, мисли мало изнад кутије, упадаш нон стоп у замку раздвајања на материју, на физику, математику, психологију итд. Упрво је поента да тог раздвајања нема. ''физичка компонента'', ''детерминизам'', ништа од тога није извод из ових теорија. Немој да се љутиш, али ја имам утисак да ти нешто пропушташ или не прочиташ лепо, пошто ни код једног твог поста ја не видим везу за коју могу да се ухватим и кажем ''а па да, то си погрешно сконтао, иде овако и овако'' или ''да, да, фино то причаш'', него као да причаш о неким другим стварима. Другим речима, толико ми се то што причаш не дотиче са овим што ја причам, да не умем ни да ти одговорим. Капирам да ти ни сад нисам одговорио како треба јер те нисам схватио. Ај неко нек повеже моје приче и Ребелове критике, озбиљан сам, Шеки, ти? Шеки: Па донекле је то и поента, пази, ја радим менталне играрије донекле, али не скроз, јер је то просто немогуће. Оно, замисли нову боју, замисли бесконачност, замисли нову животињу, а да не черечиш старе итд. - На крају крајева, замисли градивни курац који је свест, подељен на ''свестиће'' а који опет не постоје као свестићи, па онда квантитет свести и квалитет свести као вредности итд итд итд. Па онда имаш трип да људи кад се алеџедли подигну у нивоу свести (или потону у примордијалну свест), не умеју то да сведу на језик наше комон свести, као што не можеш конфети да објасниш трећу димензију, гледаће те бело:) А ми овде причамо о конструкту свебића, јебига:) Научници су били у фазону ''лол вут'' кад су пустили фотон кроз полупропустљиву мембрану и он се одбио и прошо Или кад су извалили да две квантне честице интерагују тренутно (брже од светлости) ако су ''неко време заједно'' па се онда одвоје небитно на колику удаљеност Јебига, просто скамбег честице раде те ствари и ја сад могу да замишљам цео дан шта који курац:) А то је левел релативно близак нашем. Постоји западњачка и источњачка филозофија, тј. мод у филозофији. Разликују се по интензитету свођења. Западњачка своди бесконачно, док источњачка покушава да дефинише појмљиву од непојмљиве стварности и руководи се и немислилачким аспектима, за разлику од западне. Па тако, источњаци нпр. дођу до ''таоа'' и стану јер су (на основу нечег, небитно чега) закључили да даље не може због ограничености човека сопственим капацитетима. И онда иду и бистре о нечему другом јер ово капирају као фјутајл и неуротично срчовање курца и палца. Е, ја сам негде између:) Тако да нпр. видим неку теорију, мало читнем, једем говна, ако ме заинтересује више, читнем више итд, кажем ''симз леџит'' или ''ово је срање'' и то је то. Просто, мислим да бих се обесио кад бих ишао нон стоп у превелике разраде, па макар оне биле само спорта ради:) Капирам да би ме то појело, тим пре што нон стоп бистрим тако неке теме и књигице... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Ја вајнујем јер брате све ово што си ти до сада рекао не мора да буде. Детерминизам? Зашто? Човек поседује слободу? Океј, поседује. Надвладава своју природу? Океј. Сад ја тебе питам - шта с тим? То не утиче на ове теорије нимало. То су све променљиве које, како год да их обрнеш, уопште не руше систем који помињу те теорије. Дај бре, мисли мало изнад кутије, упадаш нон стоп у замку раздвајања на материју, на физику, математику, психологију итд. Упрво је поента да тог раздвајања нема. ''физичка компонента'', ''детерминизам'', ништа од тога није извод из ових теорија. Немој да се љутиш, али ја имам утисак да ти нешто пропушташ или не прочиташ лепо, пошто ни код једног твог поста ја не видим везу за коју могу да се ухватим и кажем ''а па да, то си погрешно сконтао, иде овако и овако'' или ''да, да, фино то причаш'', него као да причаш о неким другим стварима. Другим речима, толико ми се то што причаш не дотиче са овим што ја причам, да не умем ни да ти одговорим. Капирам да ти ни сад нисам одговорио како треба јер те нисам схватио. Ај неко нек повеже моје приче и Ребелове критике, озбиљан сам, Шеки, ти? Па, брате, ти говориш о свести као о производу кретања неких најмањих честица или већ њихових вибрација или већ нечега тако. Понављам, почело је од приче о смрти, где ова ваша теорија, као је свест нуспродукт неких случајности или штагод, доводи до тога да смрт поништава личност. Детерминизам мислим у смислу непостојања слободне воље, јер ако су све твоје мисли и акције и емоције, само производ неких хемоијских процеса у твом мозгу, који опет настају под утицајем неких других, такође материјалних, фактора, онда заправо немамо слободну вољу. Са друге стране, ако је човек личност, и има душу, ум, штагод, онда су заправо и мозак и руке и тело и све остало само инструменти којим се користи оно што он заправо јесте. И у том смислу је небитно то свођење на најмању честицу разградивости или је у контексту приче о смрти то најобичнија глупост. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ја сад сигрно могу да кажем да ти нешто не читаш лепо. какви продукти? какво материјално? каква хемија? Говори се о најфундаменталнијем нивоу, о каквој материји и хемији причаш... детерминизам? човек нема слободну вољу? Нешто ти ту машиш или ја не пишем како треба, али ево Мохи, Шеки и Даки су скапирали (Шеки поставља нека нова питања, али она су већ у склопу свега овога о чему причамо, не поричу га). Ја не знам, ево нек ти неко напише, ја не умем боље од онога. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Lepo sam vam rekao da je termin svest traženje đavola :) Neka bude da je osnova svega bumba i materijalni i "nematerijalni" svet je bumba Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 А ти не буди лијен него му објасни онда кад видиш да стењем овде:) Елем, нисам ја смислио то за свест, донт шут д месенџр:) А и мислим да је адекватније од ''бумба'' јер просто се иде на то да је баш свест ''то'', а не неки бозон или атомос или тао. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 A šta da mu objasnim? Sve je sam učitao, i "determinizam" i "slučajnost" sve, ja jedino da mu lupim šamar i kažem "saberi se" al mislim da je to out of scope ovog topica i krajnje neprikladno a i nismo zajedno ovce čuvali On na topiku "religija i psihologija u praksi" diskutuje sa stanovišta religije tj svojih uverenja i shvatio je tu vašu priču kao "determinizam" i negiranje "besmrtnosti duše" (što je implicirano razgradivošću na bumbu (ja ću to tako da zovem!:)) ako duša uopšte postoji - ja mislim da vi njemu treba da prezentujete teoriju da je naša realnost "plitka" i da smo svi na površini 3(4) dimenzionalne projekcije višedimenzionalne realnosti, onda ima mesta i za duše i za boga i za svakakva čudesa a da sve deluje plausible :) Ono, Rebele, ne diskutujemo šta jeste nego šta bi moglo biti ako nećeš da ti vređamo uverenja ostavi ih u cipelarniku kad se izuješ pa dođi sedi da se siti nalupetamo ako nećeš nikom ništa nemo se ljutiš ne vređamo, samo kažemo Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Па, брате, ти говориш о свести као о производу кретања неких најмањих честица или већ њихових вибрација или већ нечега тако. Понављам, почело је од приче о смрти, где ова ваша теорија, као је свест нуспродукт неких случајности или штагод, доводи до тога да смрт поништава личност. Детерминизам мислим у смислу непостојања слободне воље, јер ако су све твоје мисли и акције и емоције, само производ неких хемоијских процеса у твом мозгу, који опет настају под утицајем неких других, такође материјалних, фактора, онда заправо немамо слободну вољу. Са друге стране, ако је човек личност, и има душу, ум, штагод, онда су заправо и мозак и руке и тело и све остало само инструменти којим се користи оно што он заправо јесте. И у том смислу је небитно то свођење на најмању честицу разградивости или је у контексту приче о смрти то најобичнија глупост. Duljo evo ja cu mu objasniti. Licnost, odnosno ego je produkt materijalnog, produkt mozga, misaonih procesa, neurotransmitera itd. Kao takav ce nestati kad nastupi smrt ali ce svest ostati jer je svest nematerijalna. A sto se determinisanosti tice tu nema govora, nema govora da su nam sve akcije deterministicki i algoritamski odredjene bas zato sto u kvantnom svetu taj koncept ne postoji i sve je random. Neki procesi se mozda dese, a mozda i ne. Macka je i mrtva i ziva, i svest ubija odnosno ne ubija macku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 A šta da mu objasnim? Sve je sam učitao, i "determinizam" i "slučajnost" sve, ja jedino da mu lupim šamar i kažem "saberi se" al mislim da je to out of scope ovog topica i krajnje neprikladno a i nismo zajedno ovce čuvali On na topiku "religija i psihologija u praksi" diskutuje sa stanovišta religije tj svojih uverenja i shvatio je tu vašu priču kao "determinizam" i negiranje "besmrtnosti duše" (što je implicirano razgradivošću na bumbu (ja ću to tako da zovem!:)) ako duša uopšte postoji - ja mislim da vi njemu treba da prezentujete teoriju da je naša realnost "plitka" i da smo svi na površini 3(4) dimenzionalne projekcije višedimenzionalne realnosti, onda ima mesta i za duše i za boga i za svakakva čudesa a da sve deluje plausible :) Ono, Rebele, ne diskutujemo šta jeste nego šta bi moglo biti ako nećeš da ti vređamo uverenja ostavi ih u cipelarniku kad se izuješ pa dođi sedi da se siti nalupetamo ako nećeš nikom ništa nemo se ljutiš ne vređamo, samo kažemo Али управо је поента у томе што је прича плаузабилна и за ришћане и за индијанце и за научењаке и за будисте и за тетку Милеву и то је њен заправо главни трип, а он напада трип баш по тој основи, мене то екстра збуњује без обзира што узимам у обзир сваку могућу ''учитаност'' са које може да наступа. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Ono, Rebele, ne diskutujemo šta jeste nego šta bi moglo biti ako nećeš da ti vređamo uverenja ostavi ih u cipelarniku kad se izuješ pa dođi sedi da se siti nalupetamo ako nećeš nikom ništa nemo se ljutiš ne vređamo, samo kažemo Ал чек, Даки је поставио чланак, који сам прокоментарисао из мог угла, па сте се ви остали надовезали и онда ти мени кажеш да је све то кул да размишљам онако како размишљам. Буквално, нема вређања уверења, свако говори из своје перспективе - ја сам први за онај чланак рекао да је глупост. Duljo evo ja cu mu objasniti. Licnost, odnosno ego je produkt materijalnog, produkt mozga, misaonih procesa, neurotransmitera itd. Kao takav ce nestati kad nastupi smrt ali ce svest ostati jer je svest nematerijalna. A sto se determinisanosti tice tu nema govora, nema govora da su nam sve akcije deterministicki i algoritamski odredjene bas zato sto u kvantnom svetu taj koncept ne postoji i sve je random. Neki procesi se mozda dese, a mozda i ne. Macka je i mrtva i ziva, i svest ubija odnosno ne ubija macku. Мех, личност није једнако его - его је све супротно од личности, ал да не ширимо о томе. Брате, ако се све дешава рендом и изазива некакве процесе, на које не можеш да утичеш и који се нужно тако догађају, једноставно јер постоје закони по којим се догађају, то је детерминизам. Али управо је поента у томе што је прича плаузабилна и за ришћане и за индијанце и за научењаке и за будисте и за тетку Милеву и то је њен заправо главни трип, а он напада трип баш по тој основи, мене то екстра збуњује без обзира што узимам у обзир сваку могућу ''учитаност'' са које може да наступа. Ај ти напиши онда како је ово плозиблно за 'ришћане, ал у контексту смрти, пошто је то и била тема чланка, након којег је ова полемика настала. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Брате, ако се све дешава рендом и изазива некакве процесе, на које не можеш да утичеш и који се нужно тако догађају Брате, одакле ти ово извлачиш... Ал стварно оно, зајеби работу, за чије бабе здравље ми серњамо овде ко ретарди ако ти нећеш да прочиташ нешто како ваља... Прочитај, уложи три минута можданог напора, све ти пише и то више пута, па онда се слажи или немој, али брате седи па прочитај ко човек. Или оћеш да ми кажеш да си прочито све ко човек, са фокусом и да и даље причаш овакве ствари? Ја заиста не поседујем речник и интелект да даље појасним, не знам, мораћеш сам, не знам шта да ти кажем. Не зајебавам се, заиста не знам како долазиш до таквих закључака већ пети пут фазон. Ај ти напиши онда како је ово плозиблно за 'ришћане, ал у контексту смрти, пошто је то и била тема чланка, након којег је ова полемика настала. Па јел лепо у том несрећном чланку причају о појму душе. И причају да ти кнориш, а душа запали напоље. И још кажу да се инфо не губи. Шта би још лол Ал чек, Даки је поставио чланак, који сам прокоментарисао из мог угла, па сте се ви остали надовезали и онда ти мени кажеш да је све то кул да размишљам онако како размишљам. Буквално, нема вређања уверења, свако говори из своје перспективе - ја сам први за онај чланак рекао да је глупост. Екстра ти је коментар био, све похвале, баш сам доста научио из њега. То што си религиозан, не значи да мораш да се догматишеш и брже боље стискаш тастер ''некст'' и ''глупо'' за све што се не поклапа са твојим виђењем ствари - само зато што се не поклапа са твојим виђењем ствари. Мислим втф. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ал чек, Даки је поставио чланак, који сам прокоментарисао из мог угла, па сте се ви остали надовезали и онда ти мени кажеш да је све то кул да размишљам онако како размишљам. Буквално, нема вређања уверења, свако говори из своје перспективе - ја сам први за онај чланак рекао да је глупост. Pa dobro ako je glupost iz perspektive hrišćanstva, tako reci, nećemo da se upuštamo u diskusiju sa hrišćanskom dogmom, ako kažeš da je glup jer nešto tvrdi uprkos dokazima za suprotno, suprotstavljenim a bolje zasnovanim teorijama, pa čak i nekim tvojim uvidima u problematiku u koje si siguran onda možemo diskutovati, daj neki argument. Ako ti sve vreme komentarišeš članak i sve ovo što su duljo i daki izneli kalupiš kroz to onda smo svi iskomunicirali do jaja :) @Duki, pa nije prihvatljivo za hrišćane jer nije hrišćanska dogma ja ne znam kakav ti to pojam imaš o dogmama, ono, Biblija/Kuran je reč božija, crkveno učenje je istina i cela istina ne možeš da "dodefinišeš" nešto izvana što se "ne kosi" jer je izvana i po defaultu se kosi, nema kompromisa jer si u jeresi i tako to, prihvatljivo je agnosticima, deistima, verovatno svim istočnjacima zbog pomenute "praktične granice spoznanja" koju te filozofije imaju pa ti lepršaj iza te granice koliko god hoćeš, ali ako neko veruje da je bog u početku razdvojio svetlo i tamu i stvorio all there is to je to, ne možeš da mu raščlanjuješ boga na sastavne delove i kažeš e ali i bog je od bumba ili bog je bumba/bumba je bog jer si izvan religijskog učenja Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Управо ова последња реченица. Дуљо је говорио о свести или већ о нечему где је Бог (условно, иф дер из тех Бог) ултимативни лвл, што значи да је и Бог саздан од бумби, када се расчлани на најситније делове, тј. бумбе. То даље значи да је свет савечан Богу, то јест, да је све једно - јер је све од бумби. Зато ја говорим о појму материјалног, јер мислим да од једне исте материје/бумбе може настати све материјално, али не и нематеријалне ствари. Нематеријалне у смислу љубав или било која друга емоција. Сад, ако неко други (Даки) каже да те емоције не постоје, већ су само производ кретања и осцилација бумби, тада долазимо до детерминизма, јер човек нема сопствену вољу, ни емоције, већ је скуп рендом бумби који ето тако блеји и различити скупови бумби се разчличито понашају (крећу/осцилују), отуда различити људи и различити поступци. Што у контексту смрти даје перспективу да је смрт промена стања у којем се човек стапа са ЈЕДНИМ, јер је све једно, јер је саздано из једног и нема ничег осим тога. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Опет машиш трип, и љубав и душа су од бумби, бумба је превиша примордијална и метафизичка величина да би је вулгарно делио на материјално и нематеријално, то причам све време. Исто тако, није ништа детерминисано јер твоја свест теби дозвољава да радиш шта оћеш, без обзира на то што си изграђен од неких тамо бумби. Као што можеш да помериш руку, иако је и она изграђена од неких атома, а није истесана од једног нечег које представља тебе. Никако да ухватиш моменат суштинске фундаменталности бумбе, сиђи са материјалног и нематеријалног дељења и детерминизма у фундаментално постојање. Дакле до краја иди, нема код бумбе материјално/нематеријално, она је градивни елемент СВЕГА. И то што зилион бумба направи тебе, то се не интерфирује са твојом слободом јер је тих зилион бумба сада ТИ и ти радиш шта год оћеш, управо јер си моћан јер си од толко бумба које раде заједно - као што твоји мишићи раде заједно јер су твоји. У исто време, ти си на најнижем нивоу исти ко и оно тамо дрво јер сте сви од бумба. Али твоја перцепција не ради на том нивоу него на овом где смо ја и ти одвојени и ја сам ћелав, а ти ниси. Дакле, одбаци површинске поделе на материјално и духовно и сиђи у трип да је бумба фундаментална градивна јединица. Исто тако, узми левеле у обзир. Ти си један велики левел и зато си слободан и моћан да радиш шта год оћеш и држиш своје бумбе под твојим курцем. Такође, обрати пажњу на оно што је Шеки поменуо - јебенодимензионално. Бумбе су јебенодимензионалне, ми нисмо. Ти си свестан четири димензије, ако си неки Џизас или Буда, онда пет или шта ја знам, симплификујем примера ради. Бумбе су сведимензионалне. Ти имаш количину свести, али не апсолутну, апсолутну има највећа бумбост, нека то буде бог. Ти си свестан више него камен, зато си слободнији од камена. НИСИ НЕСЛОБОДАН. Неслободан си у одређеној мери, више од камена, мање од неког натчовека, који је опет мање од Бога. У том смислу ЈЕСИ ДЕТЕРМИНИСАН НА СВОМ НИВОУ ПЕРЦЕПЦИЈЕ - капираш? Не можеш да летиш, да идеш уназад кроз време, да видиш ултраљубичасто итд. Неко евентуално изнад тебе по свести МОЖЕ. НА НАЈНИЖЕМ НИВОУ - зато је битна прича о нивоима, све је исто, и ти и љубав и камен и идеја и мисао (то причам МИЛИЈАРДИТИ ЈЕБЕНИ ПУТ НА ТОПИКУ, а ти опет долазиш са ''ако је бумба градивни елемент онда је то материјално'') јер је све гомила бумба које су исте и блеје и зврје. Како се пењеш по нивоима, имаш конструкте који су по квалитету СОПСТВЕНЕ СВЕСТИ различити, па тако си ти свеснији и мање детерминисан од морске звезде, али си ограничен својом перцепцијом и левелом у коме ПЕРЦЕПТИВНО ОБИТАВАШ - ти обитаваш у сваком левелу, АЛИ БАШ ЗАТО ШТО ПОСЕДУЈЕШ СОПСТВЕНУ СВЕСТ, СВЕСТАН СИ САМО СВОГ ЛЕВЕЛА. Тако да не можеш да се дружиш са бумбама, јер је то 8975203957834056897 левела испод твоје перцепције. Исто као што не можеш да се дружиш са Богом јер је он 239857293857 левела изнад твоје перцепције. Тј. можда и можеш ако, не знам, измедитираш и скапираш се са својим бумбама - ЈЕР СУ ОНЕ ЈЕБЕНОДИМЕНЗИОНАЛНЕ. Ја бих драге воље се сложио да се не слажемо, али се не ради о томе, већ о томе да ти и даље не разумеш о чему се ради. Кад разумеш и не сложиш се, онда је све у реду. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Па ти хоћеш да ја кажем да си у праву, али да се мени све то не свиђа, ето тако. Па докурца, брате. Ако бих навео неки разлог из ког ми се не свиђа, онда аутоматски не разумем, јер не кажем да си у праву. Јер је једини исправан поглед на ову ствар, овај који ти заступаш, да је све саздано од бумби. Ја кажем да јесте, али све оно што јесте саздано - оно несаздано није од бумби и сад ти мени не допушташ да мислим тако, јер је теби дебилно. Мислим, моје је право да будем дебил. Мало је претерано и арогантно више понављати како неко не разуме нешто, само зато што се не слаже с таквом поставком. Иако је теби то оно нешто најлогичније икада, фазон 1+1, и онда да буде још горе, спочитаваш ми догматизам, чега могуће има, али ствар у наступу је иста, ти наступаш са позиција дулијанског догматизма! :) Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 A sta je ono nesazdano i od cega je? Ne zaboravi da razlicite vibracije uticu na to da li je bumba foton, elektron, proton ili sola gravitacije.sila* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Па ти хоћеш да ја кажем да си у праву, али да се мени све то не свиђа, ето тако. Па докурца, брате. Ако бих навео неки разлог из ког ми се не свиђа, онда аутоматски не разумем, јер не кажем да си у праву. Јер је једини исправан поглед на ову ствар, овај који ти заступаш, да је све саздано од бумби. Ја кажем да јесте, али све оно што јесте саздано - оно несаздано није од бумби и сад ти мени не допушташ да мислим тако, јер је теби дебилно. Мислим, моје је право да будем дебил. Мало је претерано и арогантно више понављати како неко не разуме нешто, само зато што се не слаже с таквом поставком. Иако је теби то оно нешто најлогичније икада, фазон 1+1, и онда да буде још горе, спочитаваш ми догматизам, чега могуће има, али ствар у наступу је иста, ти наступаш са позиција дулијанског догматизма! :) Знаш шта, нећу више да причам са тобом. Сто пута кажем, океј је да се не слажеш, али кад разумеш. И ти долазиш са трипом ''ти оћеш да се ја сложим са тобом''. И онда сам ја арогантан што ти нешто не разумеш. Браво, браво, то је најготивнији трип, ''ја разумем све, али ти нећеш да се играш, па ми кажеш да не разумем''. Милион вотова испишем, зашто? Коме? Себи? Брате ја знам то што пишем, не морам себи да пишем, не бој се. Појашњавам ко коњ нешто што ти нећеш да сконташ и да одвојиш пет минута свог јебеног времена да би сконтао (јер одбијам да поверујем да имаш коефицијент интелигенције два и по, па да НЕ МОЖЕШ да сконташ) и онда сам ЈА арогантан?! Не ради се о слагању већ о КОНТАЊУ. Како да одлучиш да се сложиш или не ако не сконташ о чему се ради? А зашто знам да ниси сконтао? Зато што читам твоје постове. Јебено су сви укапирали и још смо разменили трипове и разне искрице, иако су и Мохи и Даки и Шеки скроз другачији ликови. Али не, сви су луди, само ти ниси. И ти си на крају у фазону ''сконтао сам ја, него се не слажем''. Е видиш, да је тако, не бих ти ни реч рекао. И то сам поменуо више хиљада пута на топику. И са Шекијем се не слажем око неких ствари, па једемо говна и даље, сасвим нормално. Зато што је СКОНТАО али СЕ НЕ СЛАЖЕ. И после сто излажења у сусрет и понављања већ реченог до те мере да ме јебено боли глава и да више не знам шта ћу од примера и аналогија и тражења нових начина да ти приближим концепт да би га сконтао, ти долазиш са тим трипом?! Јесте, имам две и по године, збунићеш ме пребацивањем лопте у моје двориште и заменом теза. Еј бре, знаш шта, боли ме више курац, могао сам да станем после првог поста и да то буде то и да ти на сваки твој пост кажем ван лајнер ''прочитај поново'', али нисам. Зашто? Зато што сам био у фазону ајде кад ти појасним, онда ћемо лепо да причамо о томе, али не, тебе боли курац, умеш само да улетиш, не прочиташ ништа, не анализираш ништа и даш свој ванлајнерски став и другима кажеш да су арогантни. Иако ти други, паз, пази пази сад ово, иако ти други чине алтруистичке кораке да твикују свој трип да би се нашао са твојим, да бисмо сви нормално дискутовали и дружили се. Не, ти знаш да стојиш у својој соби у својој гајби и не помераш се и јебе ти се за било шта и било кога, ти имаш свој став и вртећеш га МА КОЛИКО се неко други трудио да ти нешто објасни. Онда немој да улазиш у разговор са људима јер нема сврхе. И најзад, шта заправо значи сложити се са мном? Јел ја нешто као узимам ове теорије здраво за готово? Не брате, знам о њима исто колико и некст гај, дрвимо неке теорије и једемо говна јер је интересантно. Оћеш да причамо о теорији да сам ја диносаурус, а ти лептир заправо? Може брате, сасвим нормално и конструктивно ћу да причам о томе. Ти очигледно нећеш. Е па видиш, то је све дивно и красно - осим оног момента где ти као причаш са људима, а не желиш да причаш са људима. И још нешто, ево челинџ за цео рур, нађите ми код Ребела један аргумент у овој дискусији. Ево, сви који читају овај топик. Дакле, ја причам са Шекијем рецимо, он мени аргументује неке ствари зашто му тај трип са свешћу не пије воду, ја дајем аргументе зашто је то оправдано и ми успешно једемо говна, јел тако. Нађите ми један аргумент, један, код Ребела. Дакле, није ништа у фазону да ја тебе не волим, него математички нема сврхе. Кад ми вратиш време и енергију коју си измамио из мене глумљењем да заправо оћеш да причаш са људима, онда ћемо да причамо. Толико. 1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Буквално нисам имао ни најмању намеру да будем безобразан, ал видим да си тако доживео. Пре ће бити да сам глуп, него да намерно серем. Овако ја то капирам - постоје неке основне јединице од којих је све саздано и скупови тих јединица дају различите ствари, које су на различитим нивоима. Па је најнижи ниво, што се свести тиче, неки лупам микроорганизам, а највиши неки наијстрипованији ум или Бог или како год. Међутим, када се иде одозго надоле, тада рецимо свест коју Буда има, немам ја, свест коју ја имам, нема носорог, свест коју носорог има, нема камен и тако наниже. Али кад се дође до самог краја, дође се до најмање заједничке јединице СВЕГА - што би била бумба. И онда ја кажем да верујем да Бог није сачињен од бумби, већ да је потпуно трансцедентан нама по природи, па од тога даље извлачим да свет није савечан Богу и остале ствари - које ти звуче као глупости и ниђе везе с причом. Буквално није безобразлук с моје стране у питању, овако сам разумео, ако не причаш о томе, онда сам једноставно глуп. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Али ја немам ништа од тога шта ти верујеш, ово је разговор и ментална жвака. Нама осталима ништа не значи ако ти кажеш ''ја верујем да није тако''. Али нам значи ако образложиш. ''Мени је ово овако'' није дискутовање, нити аргументација. Можда ја верујем да је свет настао из једне велике гитаре која је сама себе свирала, али то нема везе са бумбама. Сети се како је све почело, ти си на један чланак рекао ''ово је глупо'', на шта сам ја рекао да није. И даље кажем да није глупо, НЕВЕЗАНО ЗА ТО У ШТА БИЛО КО ВЕРУЈЕ. Глуп је Огњен Амиџић и он је глуп и кад се слажем са њим и кад се не слажем. Онај чланак није глуп. Ја и даље чекам да чујем зашто је чланак глуп осим ''ја не мислим тако'', што нема везе са тиме да ли је нешто глупо или не. Ево ти Ниче, човек паметнији од свих нас овде заједно, па се не слажем са главним постулатима његове филозофије. Па је опет паметнији од мене тридесет пута. Онда се прича проширила на бумбе. Ти поричеш ту поставку. Без аргумената је поричеш и то притиска остале. Савршено је небитно у шта било ко од нас верује, за дискусију о бумбама. Можда је Шеки будиста, ја атеиста, Даки хришћанин? То ти није пало на памет? Мислиш да смо сви овде бумбљани? Нису се људи изјашњавали, али верујем да нисмо. Кажеш бог није сачињен од бумби. Мени то ништа не значи, шта ја да кажем на то? ''ти кажеш да је бог сачињен од бумби, али види сад ово, како он може да буде сачињен од бумби када блаблаблабла'' је већ нешто друго. На шта ја кажем ''види стварно'' или ''да, али заборављаш блаблаблабла''. Притом узимаш ''несазданост'' стално у трип, а ја ти константно причам да по теорији бумби, оне конституишу све, па и ту несазданост. На шта ти опет кажеш ''не конституишу''. Па онда постаје прилично бесмислено да причамо о бумбама, када оне по дефиницији конституишу СВЕ. Онда ај да не причамо више о бумбама и свако својој кући. Онда не видим ни поенту твог разговарања о бумбама кад дођеш и кажеш ''није''. На шта имаш право, свакако, али чему то? Опет се враћам на то да је све почело од оног чланка за који си рекао просто да је глуп. Ја и даље не видим зашто је он глуп, да ли се слажем са њим или не је небитно. Такође, то што ти наводиш не утиче на дискусију саму по себи. Ето, нек буде да у некој икс ипсилон димензији манифестације бумба, бог блеји сам, такав какав је. А опет, пошто на нултом нивоу је све од бумба, опет, бог је у свима нама - прилично хришћански. Мислим, ето, узми чак и да је бог створио бумбе ни из чега, није битно, опет не мења причу о самој концепцији. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts