GibanicA Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 ajde da ne otvaram i ja novi topik..muci me slican problem - samo sa nesto manjim budzetom..dakle treba mi gaming laptop, pozeljno sa sto vecim i boljim ekranom ali to nije presudno..dosao sam do ova 2 modela a vi predlozite jos neki u toj klasi.. http://itsvet.com/proizvod/lenovo-g770a-59-316536-intel-core-i5-2430m-2.5ghz-4096mb-750gb-17.3-led-hd-freedos/comp_comp_laptop/194/8189 ili http://emmi.rs/laptop-računari-asus-k73sm-ty026-173-hd+.11.html?productId=22502 i da li je ta razlika u ceni realna, tj da li dobijam toliko vise muzike za asusa za tih dodatnih 100 i kusur evra?..da li bi mi mozda bilo bolje da ostanem pri lenovu a dokupim memorije jos ili ssd? sa grafikama nisam bas preterano upucen osim sto vidim po testovima na netu da ove 2 nisu lose tj da su neka visa srednja klasa..aj pomagajte Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Sigurno će te neko bolje posavetovati, ali ja mislim da je taj GT630 definitivno bolji od ATija pa samim tim i razlika u ceni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Jači je ovaj ATI od ove Nvidije. ATI: 480 šejdera (96 uporedivo sa Nvidijom), 24 TMU jedinice, 8 ROP-ova (ovo poslednje je jako bitno) Nvidia: 96 šejdera, 16 TMU jedinica, 4 ROP-a E sad, ostaje pitanje drajvera, a ne znam kakvi su ATI drajveri poslednjih 4-5 meseci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Pa onda je Lenovo svakako bolji? Na stranu da li mu je grafička jača koji procenat ili ne, razlika u ceni je 100 evra, tako da bi onda Lenovo bio definitvno bolji izbor. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 "da ne otvaram novi topik" dakle, laptop za devojku, budzet 40000. potrebe otprilike nikakve, net, filmovi, muzika. bitno je da "dugo traje" u smislu kvaliteta izrade samog laptopa. ako moze i za manje para da se uzme nesto ok, odlicno. vidim da u gigatronu ima neki popust 10% do 4. juna, tako da bi bilo super da i to moze da se iskoristi. :) vudu? hvala unapred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 dakle, devojku ;) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 (edited) rozi se podrazumeva! :) tako nesto sam i ja razmisljao, ali ne znam da li joj je takav procesor uopste potreban, a cena je knap cak i za entry i3 modele ukljucujuci onaj popust u gigatronu. u principu bilo koji laptop ce njoj raditi posao, samo gledam da se izvuce nesto najbolje za te novce. sta da radim, vico brate? edit: @diego ma to je bivsa devojka, nego mrzi me da se objasnjavam :D Edited May 29, 2012 by skrimke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 skrimke, reci joj da kupi desktop, ostaće joj i za šporet, a svoju keri bredšo fantaziju neka proživljava tako što će naći gej najboljeg druga :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 dakle, laptop za devojku, budzet 40000. potrebe otprilike nikakve, net, filmovi, muzika. bitno je da "dugo traje" u smislu kvaliteta izrade samog laptopa. ako moze i za manje para da se uzme nesto ok, odlicno. vidim da u gigatronu ima neki popust 10% do 4. juna, tako da bi bilo super da i to moze da se iskoristi. :) Ako izuzmemo zajebancije, ja bih preporučio nešto ovako http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_probook_4535s_-_amd_fusion_e2-3000m_-_a1e73ea-13923 S obzirom da performanse nisu ključni faktor, a kvalitet izrade je bitan faktor, Probook je definitivno bolji od entry-level modela. U tom smislu bi verovatno mogao da ubudžiš neki i3 u taj budžet, verovatno bi to išlo na uštrb kvaliteta samog uređaja. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 skrimke, reci joj da kupi desktop, ostaće joj i za šporet, a svoju keri bredšo fantaziju neka proživljava tako što će naći gej najboljeg druga :D haha, ima vec gej druga. :D mora laptop, zapravo ga cesto nosi sa sobom, tako da desktop varijanta otpada, a samim tim i sporet. :( zverko, hvala na savetu, i meni je taj probook zapao za oko, verujem da kod njega nema promasaja. otprilike ce se kupovina svesti na to da cemo otici do prodavnice i uzeti sta joj se svidi. hvala na savetima, drugari! vudu prodao! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 uzela je onaj probook u gigatronu. iako ima tag "sok cena" dobila je popust jer su imali neki konflikt sa siframa u kasi, pa je uspelo da prodje. 36000, poklon torba i mis i 2 godine garancije. mislim da je sasvim solidna kupovina, tako da eto, ko nema posebne hardverske zahteve, veoma kvalitetan laptop za malo para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 haha, ima vec gej druga. :D mora laptop, zapravo ga cesto nosi sa sobom, tako da desktop varijanta otpada, a samim tim i sporet. :( zverko, hvala na savetu, i meni je taj probook zapao za oko, verujem da kod njega nema promasaja. otprilike ce se kupovina svesti na to da cemo otici do prodavnice i uzeti sta joj se svidi. hvala na savetima, drugari! vudu prodao! Jedini promasaj je sto je amd. Ako bi mogao da nadjes probook sa intelom za te pare eto pobede. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 jel dolazio neko u kontakt sa sager/clevo racunarima? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 hvala na savetima, drugari! vudu prodao! Pa rekli su ti šta da uzmeš pre mene :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 ma znam, zezam se :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) 36000, poklon torba i mis i 2 godine garancije. mislim da je sasvim solidna kupovina, tako da eto, ko nema posebne hardverske zahteve, veoma kvalitetan laptop za malo para. Po meni, za nekoga ko ne traži performanse je to stvarno odličan pazar. Stoji i ovo što je Mohi rekao, ali naravno koliko para toliko i muzike, tj performansi. Nego zar nema Gigatron sad neku foru da daje veću garanciju na laptopove nego proizvođačku? Znam da sam nedavno na neki desktop u CT Shopu, koji je sad isto Gigatron jel, dobio garanciju od 10 godina i da sam se valjao od smeha. Ono dođem tipa 2021. u prodavnicu i kao "e kao, riknula mi ploča, a još je u garanciji" :) Mislim to je kao da neko sad u servis donese komp sa Pentiumom 3 i kao u garanciji je... Edited June 1, 2012 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 verovatno to nije prava garancija :D nego garancija na plastiku da nece zardjati !!:D:DD Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 i mene to čudi ali i dalje nismo razjasnili kako to rade i kako im se isplati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Da to nije običan "extended warranty" koji se doplaćuje, ono, kladiš se u 50marke da će da ti se pokvari laptop pa ako crkne dobar si nov laptop ako ne crkne uzeo ti gigatron 50marke na budalu Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 "da ne otvaram nov topik" http://www.emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-toshiba-satellite-c670-174-173.11.html?productId=21231 http://www.emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-hp-pavilion-g7-1226em-%28a2d54ea%29173.11.html?productId=18585# http://www.emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-dell-inspiron-n7110-173.11.html?productId=19364 ili ako neko ima predlog, za solidan "all around" lap, do 600e neka se ne ustrucava. kvalitet vazniji od preformansi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 gtx660m & 120gb ssd vs gtx680m & 500gb hdd Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Ako ima 8 GB RAM-a, ne treba ti SSD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 treba danas da narucim laptop i jebeno sam frustriran sto nigde nema review laptopa, battery life-a ni graficke karte od ovog racunara http://www.shopping.hp.com/en_US/home-office/-/products/Laptops/HP-ENVY/A9P84UA?HP-ENVY-17-3270nr-Notebook-PC Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Po meni, za nekoga ko ne traži performanse je to stvarno odličan pazar. Stoji i ovo što je Mohi rekao, ali naravno koliko para toliko i muzike, tj performansi. Nego zar nema Gigatron sad neku foru da daje veću garanciju na laptopove nego proizvođačku? Znam da sam nedavno na neki desktop u CT Shopu, koji je sad isto Gigatron jel, dobio garanciju od 10 godina i da sam se valjao od smeha. Ono dođem tipa 2021. u prodavnicu i kao "e kao, riknula mi ploča, a još je u garanciji" :) Mislim to je kao da neko sad u servis donese komp sa Pentiumom 3 i kao u garanciji je... Zar to nije ono sranje da si u obavezi da ga svake godine servisiras kod njih za hiljadu dinara da bi ti vazila ta garancija? To je za 10 godina jos 100e kad se gleda "cena" te garancije. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts