Jump to content

preporuka za laptop

GibanicA

Recommended Posts

ajde da ne otvaram i ja novi topik..muci me slican problem - samo sa nesto manjim budzetom..dakle treba mi gaming laptop, pozeljno sa sto vecim i boljim ekranom ali to nije presudno..dosao sam do ova 2 modela a vi predlozite jos neki u toj klasi..

http://itsvet.com/proizvod/lenovo-g770a-59-316536-intel-core-i5-2430m-2.5ghz-4096mb-750gb-17.3-led-hd-freedos/comp_comp_laptop/194/8189

ili

http://emmi.rs/laptop-računari-asus-k73sm-ty026-173-hd+.11.html?productId=22502

i da li je ta razlika u ceni realna, tj da li dobijam toliko vise muzike za asusa za tih dodatnih 100 i kusur evra?..da li bi mi mozda bilo bolje da ostanem pri lenovu a dokupim memorije jos ili ssd? sa grafikama nisam bas preterano upucen osim sto vidim po testovima na netu da ove 2 nisu lose tj da su neka visa srednja klasa..aj pomagajte

Jači je ovaj ATI od ove Nvidije.

ATI: 480 šejdera (96 uporedivo sa Nvidijom), 24 TMU jedinice, 8 ROP-ova (ovo poslednje je jako bitno)

Nvidia: 96 šejdera, 16 TMU jedinica, 4 ROP-a

E sad, ostaje pitanje drajvera, a ne znam kakvi su ATI drajveri poslednjih 4-5 meseci.

• 2 weeks later...

"da ne otvaram novi topik"

dakle, laptop za devojku, budzet 40000. potrebe otprilike nikakve, net, filmovi, muzika. bitno je da "dugo traje" u smislu kvaliteta izrade samog laptopa.

ako moze i za manje para da se uzme nesto ok, odlicno. vidim da u gigatronu ima neki popust 10% do 4. juna, tako da bi bilo super da i to moze da se iskoristi. :)

vudu? hvala unapred.

rozi se podrazumeva! :)

tako nesto sam i ja razmisljao, ali ne znam da li joj je takav procesor uopste potreban, a cena je knap cak i za entry i3 modele ukljucujuci onaj popust u gigatronu. u principu bilo koji laptop ce njoj raditi posao, samo gledam da se izvuce nesto najbolje za te novce. sta da radim, vico brate?

edit: @diego ma to je bivsa devojka, nego mrzi me da se objasnjavam :D

Edited by skrimke

dakle, laptop za devojku, budzet 40000. potrebe otprilike nikakve, net, filmovi, muzika. bitno je da "dugo traje" u smislu kvaliteta izrade samog laptopa.

ako moze i za manje para da se uzme nesto ok, odlicno. vidim da u gigatronu ima neki popust 10% do 4. juna, tako da bi bilo super da i to moze da se iskoristi. :)

Ako izuzmemo zajebancije, ja bih preporučio nešto ovako http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_probook_4535s_-_amd_fusion_e2-3000m_-_a1e73ea-13923

S obzirom da performanse nisu ključni faktor, a kvalitet izrade je bitan faktor, Probook je definitivno bolji od entry-level modela. U tom smislu bi verovatno mogao da ubudžiš neki i3 u taj budžet, verovatno bi to išlo na uštrb kvaliteta samog uređaja.

Heghlu'meH QaQ jajvam

skrimke, reci joj da kupi desktop, ostaće joj i za šporet, a svoju keri bredšo fantaziju neka proživljava tako što će naći gej najboljeg druga :D

haha, ima vec gej druga. :D mora laptop, zapravo ga cesto nosi sa sobom, tako da desktop varijanta otpada, a samim tim i sporet. :(

zverko, hvala na savetu, i meni je taj probook zapao za oko, verujem da kod njega nema promasaja.

otprilike ce se kupovina svesti na to da cemo otici do prodavnice i uzeti sta joj se svidi.

hvala na savetima, drugari! vudu prodao!

uzela je onaj probook u gigatronu. iako ima tag "sok cena" dobila je popust jer su imali neki konflikt sa siframa u kasi, pa je uspelo da prodje.

36000, poklon torba i mis i 2 godine garancije. mislim da je sasvim solidna kupovina, tako da eto, ko nema posebne hardverske zahteve, veoma kvalitetan laptop za malo para.

haha, ima vec gej druga. :D mora laptop, zapravo ga cesto nosi sa sobom, tako da desktop varijanta otpada, a samim tim i sporet. :(

zverko, hvala na savetu, i meni je taj probook zapao za oko, verujem da kod njega nema promasaja.

otprilike ce se kupovina svesti na to da cemo otici do prodavnice i uzeti sta joj se svidi.

hvala na savetima, drugari! vudu prodao!

Jedini promasaj je sto je amd.

Ako bi mogao da nadjes probook sa intelom za te pare eto pobede.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

jel dolazio neko u kontakt sa sager/clevo racunarima?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

36000, poklon torba i mis i 2 godine garancije. mislim da je sasvim solidna kupovina, tako da eto, ko nema posebne hardverske zahteve, veoma kvalitetan laptop za malo para.

Po meni, za nekoga ko ne traži performanse je to stvarno odličan pazar. Stoji i ovo što je Mohi rekao, ali naravno koliko para toliko i muzike, tj performansi.

Nego zar nema Gigatron sad neku foru da daje veću garanciju na laptopove nego proizvođačku? Znam da sam nedavno na neki desktop u CT Shopu, koji je sad isto Gigatron jel, dobio garanciju od 10 godina i da sam se valjao od smeha. Ono dođem tipa 2021. u prodavnicu i kao "e kao, riknula mi ploča, a još je u garanciji" :) Mislim to je kao da neko sad u servis donese komp sa Pentiumom 3 i kao u garanciji je...

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 2 weeks later...

gtx660m & 120gb ssd

vs

gtx680m & 500gb hdd

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

treba danas da narucim laptop i jebeno sam frustriran sto nigde nema review laptopa, battery life-a ni graficke karte od ovog racunara

http://www.shopping.hp.com/en_US/home-office/-/products/Laptops/HP-ENVY/A9P84UA?HP-ENVY-17-3270nr-Notebook-PC

Po meni, za nekoga ko ne traži performanse je to stvarno odličan pazar. Stoji i ovo što je Mohi rekao, ali naravno koliko para toliko i muzike, tj performansi.

Nego zar nema Gigatron sad neku foru da daje veću garanciju na laptopove nego proizvođačku? Znam da sam nedavno na neki desktop u CT Shopu, koji je sad isto Gigatron jel, dobio garanciju od 10 godina i da sam se valjao od smeha. Ono dođem tipa 2021. u prodavnicu i kao "e kao, riknula mi ploča, a još je u garanciji" :) Mislim to je kao da neko sad u servis donese komp sa Pentiumom 3 i kao u garanciji je...

Zar to nije ono sranje da si u obavezi da ga svake godine servisiras kod njih za hiljadu dinara da bi ti vazila ta garancija?

To je za 10 godina jos 100e kad se gleda "cena" te garancije.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR