Doca Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 to je sine jer ti je loš IT u MS-u potvrđujem! @bogs, nisi mi odgovorio kako radi push tačno, stvarno me zanima :D Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 A čekaj, kako radi taj push ukoliko ne vrti neki thread u pozadini koji proverava da li si dobio poruku koji opet srče CPU? Ja sam mislio da u iOS-u to radi periodično, lupam, na svakih 60 sekundi uradi refresh da proveri da li je nešto stiglo. mislim da ti je Vuds odgovorio, ali ukratko kako ja to razumem (nije da sam išta programirao za telefone), na OS-levelu imaš long-timeout TCP/IP sockete koji su otvoreni ka serveru aplikacije (npr ka GTalku) koja podržava push. Kada server želi da obavesti aplikaciju, pošalje po otvorenom socketu kratku poruku (reda veličine par bajtova), OS primi poruku i budi aplikaciju iz hibernacije i prosleđuje Push event. Aplikacija uradi šta treba da uradi (npr povuče ostatak poruke sa GTalk servera i renderuje poruku u uglu ekrana iPhone-a) i vrati se u hibernate. Ako korisnik klikne na poruku u uglu, OS opet budi aplikaciju i ona sad permanentno prelazi u foreground mod. E sad to ode sve dođavola ako provajder (npr telenor) ne podržava te long-timeout konekcije, ili ih jednostavno sam gasi posle određenog vremena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 gtalk radi super na telenoru :Dali samo na telefonima sa multitaskingom ofc :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 pa ja te zvao da dođeš da opraviš ti nećeš javi lokalnom ITu za QoS :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 Svidja mi se ifiles :) ajde jos aplikacija a manje kenjanja o iOS vs Android :) napravite lepo neki thread u kojem cete da se svadjate po tom pitanju kao ljudi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 installous + iFiles = zbogom itunes, najgluplja aplikacijo ikad J Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 J Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 daj te neke dobre igrice za ipad :D Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Poz! Dajte predloge za neke productivity aplikacije, npr za neki dobar tekst editor koji ne deluje kao strip (Pages mi deluje infantilno). Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 to ne koristim, ali svakako razmotri i good reader, pa ono je majka. Kod mene na poslu produktiviti orijented ekipa je kuplia onaj paket sto radi sinhronizaciju sa kompom i share word eksel itd itd. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 to se zove kako? Quick Office HD? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 ne, docs2go Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 pa nisam - ponudio sam mu zapravo rešenje kojim bi trebalo da može da uradi to nešto što nije predviđeno po defaultu, zar ne? A ovo za youtube je bilo više reda radi, pošto ne kapiram ljude koji na taj način slušaju muziku. To mi smeta i sa religijske strane pošto jadan internet ne može da se izbori sa tolikim bandwidth-hogovima. Između ostalog jedan od razloga zašto mi se na poslu otvara wikipedia pola sata (jer pola firme sluša muziku sa Youtube-a) A koje je predvidjeno resenje? Da kupi tu pesmu sa itunes-a? Ne volim ni ja slusanje sa jutjuba ali nekada je to najlakse. Manje mikrosoft logike plz. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 molim te mi definisi majkrosoft logiku, al ozbiljno, da znam pa da pocnem da je primecujem u buducnosti. i kako sam nju primenio na ovo gore sto sam napisao? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Branis nedostatak features-a koji su standard desetinama godina time sto proizvodjac "nije zamislio da se tako koristi uredjaj". Ovo ja danas vise osobina epla ali i mikrosoft ima te fazone. I na stranu ova tema, na par mesta si na forumu velicao ili branio ms od kad si poceo da radis kod njih pa je ovo i neki generalni rant na tvoje licimurno ponasanje. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 kupimo mohiju klimu! besan je danas ko ris! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Branis nedostatak features-a koji su standard desetinama godina time sto proizvodjac "nije zamislio da se tako koristi uredjaj". e jebiga ako je to MS-trait a ne trait svakog moguceg hardware/software vendora na ovoj planeti ovo drugo stoji i izvinjavam se na subjektivnim stavovima, al tesko je mnogo odrzati objektivnost kada te neko zasipa brdom para svakog meseca :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Pa nije to svaciji trait. Mnoge firme ne mogu sebi da dozvole taj luksuz. Ne bi ni ovima trebalo dozvoliti taj luksuz al sta da radis kad su potrosaci stoka. Naziru se i tendencije googla ka ovom trendu itd itd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 jebi trpyja i Microsoft! Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 realno, trupsi postao opak MS fanboy, i na tviteru je odlepio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 (edited) koristim iPhone, a na mom laptopu je ubuntu, pravo sam olicenje fan boya :) sto ne bih tweetovao MS-related vesti, mozda pomogne da im poraste prodaja pa im skoce akcije mada se iskreno trudim da samo zanimljivim stvarima spamujem, osim onih Visual Studio achievements - to je toliko retardirano da mi je zapravo zabavno :) inb4 thread derailed Edited June 23, 2012 by bogs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Kad smo kod toga, kad će VS2012? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts