Bahamut Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Dokaz da su svi matematicari odreda teski kompleksasi, hajde ispao je "kul" u svojim (i samo svojim) ocima jer je stavio Pi, ALI zakinuo je servera za ~2 dolara. U jamerici je iznos napojnice pa skoro set-in-stone, iznosi ~20% za restorane/kafice. Manje od toga dajes jedino, pa ne znam, ako te server ispoliva vrucom kafom Glupi matematematicari. Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 A jeeeste sad svako ko zna koliko je PI je matematicar + odkud ti znas kako je "usluzen" mozda ga je castio sa 3,14 $ :) koji si pro troll Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) ... Edited April 11, 2012 by shw. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 U jamerici je iznos napojnice pa skoro set-in-stone, iznosi ~20% za restorane/kafice. Manje od toga dajes jedino, pa ne znam, ako te server ispoliva vrucom kafom u kojoj li si ti americi bio druze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 pricao mu rodjak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 stivbušemi.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Dokaz da su svi matematicari odreda teski kompleksasi, hajde ispao je "kul" u svojim (i samo svojim) ocima jer je stavio Pi, ALI zakinuo je servera za ~2 dolara. U jamerici je iznos napojnice pa skoro set-in-stone, iznosi ~20% za restorane/kafice. Manje od toga dajes jedino, pa ne znam, ako te server ispoliva vrucom kafom Glupi matematematicari. Ne znam da li trolujes ili si neverovatno glup (translated by Istok). Ako trolujes - glup ti je trol, a ako si ozbiljan onda si glup. To set-in-stone zaboravi, napojnica se ostavlja po ucinku i zasluzi, a ne po onome sto su kelneri uvrdili kao pravilo. Usluzi me dobro, promeni mi pikslu, ne bacaj mi pice i ne budi nervozan i imaces ~10% od cene i vise. Budi moron, nadrkan i sl. i ima da vratis 1 dinar kusura. A ako nemas kovanicu od 1 dinar, vratices 2 ili 5 ne bunim se. (BarcaS) Edited April 11, 2012 by Sarma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Verovatno se to vise postuje u USA, ali ovde u otavi je 15% normala. zavisi od države do države, pa i od grada do grada. Recimo negde na Long Islandu će se očekivati veći tip nego u NYC, ali to je sve jako subjektivno, mada stoji da se uglavnom očekuje neka vrsta napojnice kakva god da je usluga na većini mesta u US što je po meni malo retardirano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbA Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 zavisi od države do države, pa i od grada do grada. Recimo negde na Long Islandu će se očekivati veći tip nego u NYC, ali to je sve jako subjektivno, mada stoji da se uglavnom očekuje neka vrsta napojnice kakva god da je usluga na većini mesta u US što je po meni malo retardirano true, ortak kanadjanin, u dugovima za koledz daje svima tip... cak je jednom pitao mene jel imam za taxistu lol inace jedini razlog za to je, za konobarice je zakonski minimum satnica 2$ dok je svima ostalima 8$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 A jeeeste sad svako ko zna koliko je PI je matematicar + odkud ti znas kako je "usluzen" mozda ga je castio sa 3,14 $ :)koji si pro troll u kojoj li si ti americi bio druze pricao mu rodjak Ne znam da li trolujes ili si neverovatno glup (translated by Istok).Ako trolujes - glup ti je trol, a ako si ozbiljan onda si glup. To set-in-stone zaboravi, napojnica se ostavlja po ucinku i zasluzi, a ne po onome sto su kelneri uvrdili kao pravilo. Usluzi me dobro, promeni mi pikslu, ne bacaj mi pice i ne budi nervozan i imaces ~10% od cene i vise. Budi moron, nadrkan i sl. i ima da vratis 1 dinar kusura. A ako nemas kovanicu od 1 dinar, vratices 2 ili 5 ne bunim se.(BarcaS) Wow koji random hate, koje neznalice. Bio sam u Americi, prosle godine, radio kao server, pritom pricao sa serverima koji se bave tim poslom 5 i vise godina a ti serveri, verujte mi, stalno pricaju o napojnicama. Prosek napojnica je 20%, nije definisano zakonom ali takav je obicaj. I tog obicaja se Amerikanci drze. Ako si bas dobar u tom poslu, dobijas i 30%, 50%, np. Napisao je Pipedream iznad, vecini servisera je plata 2$ po satu, sto je beda, oni u stvari jedino i zaradjuju na napojnicama i moraju da ih prijave, znaci nema u dzep, vec te drzava oporezuje, uzima ti neki %. Fun fact: vecina servera mrzi strance koji dodju u USA, ukljucujuci tu i Kanadjane. Zasto? Zato sto kao ovaj Sarma, ne znaju za obicaj da se u jamerici ostavlja 20% napojnice u restoranima/kaficima. Wikipedija za neverne tome pa pogledajte za % pod USA. Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 hoces da kazes, da ako je konobar nadrkan ili ne radi dobro svoj posao, ti moras njemu da ostavis 20% zato sto je to obicaj? bihmamut pls Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) bio je tamo zna on ahlp pls Edited April 12, 2012 by trn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 nisam puno ruchavao po restoranima gde se ostavlja napojnica tako da ne znam iz prve ruke ali kad na telefonu koji sam kupi ovde udjem u kalkurator ima tri opcije normal currency tip a i kad se izgugla ima gomila tip kalkulatora na netu i vecina su po defaultu 20% http://calcnexus.com/tip-calculator.php tako da mogu da potvrdim behatonov post Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 nevermind :) verujte telefonima i web kalkulatorima a ne pricama iz prve ruke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Sve je to zavera. Serveri su prvi i poceli sa tom pricom o obaveznom ~20% baksisu. Pa evo vam i Bahamut isto radio kao server pa prica tu pricu ovde. Oduprite se njihovim lazima!!! Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 nevermind :) verujte telefonima i web kalkulatorima a ne pricama iz prve ruke Verujte dlakavim mudima sa ušima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Kakav je to tip od 20%?!? Svuda u svetu je tip ~10%, a u mnogim zemljama 5%... U Kini (dodushe ne u Pekingu) ne primaju tips :) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 i ja mislim da je u vecini zemalja obicaj da tip bude 10% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Jebali vas običaji. Moje pare, moja pravila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 naš kraj, naša pravila! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 Ljudi znam, i meni je bilo neverovatno da to tako funkcionise u jamerici, da ako gosti naprave racun 100 dolara, trebi se kao serveru smesi 20 dolara napojnice, ali to jednostavno tako funckionise, aka gosti ce platiti 120 dolara. (opet od tvojih 20 dolara napojnice, drzava ti uzima neki deo na ime poreza, ne ide sve tebi direktno u dzep). Sve to zavisi od zemlje do zemlje, u Srbiji napojnica nije definisanana i dajes je odokativno, uopste ne moras ali je lepo ostaviti neki dinar kelneru. U vecini americkih drzava napojnica jeste definisana, ne kao zakon, vec kao deo kulture. Treci primer "kulture davanja napojnica" je da u je u Japanu izuzetno uvredljivo ostaviti tip, jednostavno u njihovoj kulturi nema mesta za to. Vecina vas se verovatno nikad nije ni zanimala "problematikom" napojnica, ali cisto pricam da biste sa srpskim nacinom tipovanja uvredili i servera u USA i ovog u Japanu. Ok to je to, necu vise o ovome Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Ok i šta bude ako ga uvredimo, više nas ne puštaju u taj objekat ili kako? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
optimus Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Mozda ti samo "zacini" hranu ili pice :0 Quote There's some disco fans in here tonight! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Вуду маестро свирања најмање виолине на свету. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts