Jump to content

Uredjenje enterijera


Recommended Posts

Drugari poterala me manija da preuredim/renoviram malo svoju sobu. Interesuje me dal ima forumasa koji imaju nekakvih iskustava u polju uredjenja enterijera. Elem moram da okrecim , kupim ormar i sto za racunar. Dal cu praviti po meri ili ovako videcu jos. Posto imam ogroman prozor u sobi nestandardne velicine planiram da stavim venecijanere ili neke roletne ako nisu preskupe jerbo imam puno svetla u sobi i pocinje bas da me nervira. Soba nije velika ima oko 10 kvadrata. U sobi ce se nalziti krevet , sto za racunar i ormar. Parket je pre par godina postavljen pa imam trip i neki tepih da kupim koji bi se prostirao samo po centralnom delu sobe. Dakle saveti o boji ...zidova , stolarije , venecijanera i svega ostalog bi dobro dosle. Vidjao sam kod ljudi i one spustene gipsane plafone sa raznoraznim fensi osvetljenjem koje jako lepo izgledaju tako da cu i to najverovatnije da imam u vidu. Sto za komp ...eh crtao crtao i na kraju nista, ako neko ima ideja i predloga neka puca !

I jos nesto...zamolio bi hejtere da iskuliraju topic i ne smaraju me raznoraznim Feng Shui sranjima :)

o/

poz!

Hated by some...Loved by few...Respected by all...

Link to comment
Share on other sites

Pa ja prvo na 10 kvadrata ne bih spuštao plafon osim ako plafon nije baš visok, jer ćeš za džabe ubiti iovako relativno malu prostoriju.

Što se stola tiče, to bih obavezno jurio nekoga da napravi po meri jer će ti napraviti kako hoćeš plus će ti biti jeftinije.

Ostalo po sopstvenoj želji, kao što je boja zidova. Gledaj samo da ne budu beli ili svetlo zeleni :)) i obavezno uzmi boje koje kasnije mogu da se peru vodom, takozvane vodoperive! :)

Link to comment
Share on other sites

Pa kolko ja vidim tebi je sve jasno sta zelis da imas u toj sobi. Da bih ti dao neki, bilo kakav savet, morao bih da vidim sobu, pre svega odnos ulaznih vrata, tog prozora koji postoji, i nisi napisao visinu sobe, al ajde, neka bude neki standard 240 do 260 npr. U sobu od 10 kvadrata, moze da se ufura komotno krevet, sto i ormar... pitanje je da li ti zelis da maksimalno ustedis prostor, pa da kombinujes te elemente ... tipa krevet da napravis sa fiokama + policama iznad itd ili ti odgovara da imas manje praznog prostora.

Sto se boje tice, za razliku od Lakija, ja bih ti preporucio bas bele zidove... mozda bih ti preporucio da ofarbas zid nasuprot prozoru u tamnu nijansu boje koje ce ti biti enterijer. Sto za komp? Pa... standardna radna povrsina stola mu dodje 75 cm dubina, 75cm visina i 120-140 cm shirina na primer.. ja licno volim da imam veci sto od toga, i napravio sam sebi ogroman sto.

Spusten plafon moze da se kombinuje za osvetnjenje u milion kombinacija tako da tu bi trebalo da pogledas sta tebi najvise odgovara, imas po guglu boga oca toga.

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Sto se boje tice, za razliku od Lakija, ja bih ti preporucio bas bele zidove...

To je možda lični trip, ali ja baš volim da obitavam i radim u prostoriji koja nema bele zidove :) OK, mogu i beli naravno, nije da ono manijakalno napuštam prostoriju, ali uz neke druge boje mi sve deluje "toplije".

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da jeste licni trip... na primer, poslednjih 10 godina zivim po stanovima koji nemaju bele zidove, trenutno mi je u sobi neka svetla krem-zuta... nije ruzna, niti neprijatna za oko, nego meni eto.. nedostaje beo zid.

S druge strane... zavisi jos kakav namestaj imas, tipa, police, komode i slicno, nekad beo zid ne izgleda tolko belo kad se "napuni".

A gde nadje da uporedis belo i svetlo zeleno (:

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

ma nisam uporedio, nego mi je belo baš default, a svetlo zeleno me asocira na bolnice i tako to (iz nekog razloga) pa mi je malo odbojna.

meni su inače svi zidovi jarko crveni :) ali to ne bih preporučio nikome osim u slučaju da imaju trip kao ja :)

ali na primer neke "pastelne" boje u plavoj varijanti ili tako neke svetlo ljubičaste, ili standardna plava, to mi je gotivno.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...