Aleksandar_ Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Mekong? Ili je to bese najduza reka jugoistocne azije ? Edited April 27, 2012 by Aca- Quote "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 mekong carska reka, delta izuva:) e sad, treba definisati zapadnu aziju, ali ja bih rekao ob sa irtisem!:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Mekong je na jugoistoku bratac :) pucaj opet kada god se izvolish ! ;) chek editujem nisam video da je Dule odgovorao - nije Dux, makar ne po onome shto ja prochitah :) zapadna azija - zemlje Arabijskog poluostrva, Turkeya, Sveta Zemlja i komshiluk i tamo oko Persijskog zaliva :) Edited April 27, 2012 by tzarinho Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 ah dobro, ja sam mislio u zapadnoj polovini azije:) a za ove pustinjske zemlje nemam pojma, ind ne spada u te teritorije sto si rekao, tako da ostaju tigar i eufrat:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Eufrat, oko 2800 km :) rekoh da je lako - Vavilon ftw :) pucaj Dux, malo da zivnu pitalice :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 po obodima pustinja kizilkum i karakum proticu dve legendarne reke koje se ulivaju u ono sto je ostalo od aralskog jezera...koja su njihova imena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 oduvek sam se pitao da li je Aralsko more ili jezero? kao shto sam se pitao i za Kaspijsko.. ^^ elem hteo sam da odkucam neshto shto znadoh o tom podruchju i vodama u njemu (tj. o dvema velikim rekama), ali ne bejah siguran (jer se secam priche iz geografije u osnovnoj koja je ishla o nekom veshtachkom pomeranju tokova), pa proverih, te samim tim izgubih pravo da otkucam :) iako sam stekao moralnu satisfakciju jer bejah u pravu :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 obzirom da mi je jako zao shto topic tuguje u zapecku, jedno lako pitanjce dok Rami ne postavi svoje (chisto da vas malo razbudim): koja je najduza reka u Zapadnoj Aziji :) volga lol ? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 dvini fejlujes na vise levela, vec smo rascistili da se ne prica o zapadnoj polovini azije, vec o zapadnoj aziji...a i volga je u jebenoj evropi:) btw, carinjo postavljaj ako niko ne odgovori na ovo moje uskoro (naravno napisi koje su reke u pitanju:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 dvini podlegao strukovnoj paradigmi po kojoj je rusija van evrope a srbija u istočnoj evropi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 ae vazi se Dux, ako niko ne napishe nishta do vecheras, odgovoricu ja i postaviti neshto drugo (mada moze da postavi ko god zeli, samo da se topic razmrda) :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 30, 2012 Author Report Share Posted April 30, 2012 u pitanju su amu darja i sir darja, ne verujem da niko nije cuo za njih postavljajte carinjo ili ko oce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 au, izvinjavam se, zaboravio sam sinoc da se ulogujem, imao sam goste do skoro pola 4, pa sam otishao pravac krevet :) da, znadoh odmah :) taj deo sveta uvek povezujem sa tima dvema rekama, nego poshto bejah na wikiju da proverim, jer znam da su sovjeti neshto petljali svojevremeno oko menjanja tokova tih reka shta je tu i kako zapravo bilo :) inache dobro ti je pitanje bilo :) elem, sada kada sam gotov sa davljenjem oko nepotrebnih stvari - pitanje: pomenusmo gore negde Mekong, e pa Mekong ima 4350 km (valjda) i protiche kroz 6 zemalja :) navedite recimo 4, budite u pravu, i postavite sledece pitanje :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 A sta 4, najduze reke Azije? Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 4 zemlje kroz koje protiche Mekong :) moguce da sam malo konfuzno pitao, izvinjavam se zbog toga :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 30, 2012 Author Report Share Posted April 30, 2012 nisi, nego daki troluje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 shto je takodje moguce.. :P u stvari na Ruru je to nekako verovatnije :) chisto da preciziram: potrebno je da navedete (najmanje)4 od (najvishe) 6 zemalja kroz koje protiche Mekong i onda vash red za pitanjce :) naravno, pod uslovom da ste napisali tachno :D Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 2, 2012 Author Report Share Posted May 2, 2012 kina, tajland, kambodza, laos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 kina, tajland, kambodza, laos? jeste bratac :) uz te chetiri nabrojane dodajem josh i Vijetnam i Burmu :) tvoj red :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 u planinama secuana u juznoj kini na prostoru od samo stotinak kilometara jedna pored druge proticu 4 ogromne azijske reke...sve su duze od 2000 km i na uscu imaju protok od preko 5000 kubnih metara vode u sekundi...hint, jednu smo vec pomenuli:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Mekong, Jangce, Zuta i jos nesto, a? :D Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 nije zuta, jos dve fale! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Mozda jos Bramaputra.Cetvrtu sigurno ne znam!S obzirom da zuta nije. Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 bramaputra je ipak malo dalje na zapad:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 mislim da negde prochitah (verovatno wiki) da naziv Sechuan, valjda potiche od bash toga - "chetiri reke" ili tako neshto :) no, ideje sam bez :) za Mekong i Jangce sam bio siguran da jesu, vidim da si ti to i potvrdio :) moracu da razmislim malo, mozda da konsultujem atlas :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts