bolkonski Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Nije toliko slab u razvoju likova koliko nema apsolutno nikakvu radnju. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 Па класичан увод.Дон је још чудинији, делује ми да жели да се скраси (искулирао је ону курву у авиону нпр.) али Меган му "бежи".Пеги је тотално прслаи и усамљена је, посао је једина тачка у којој сија али и ту онај нови шеф "не пада на њен шарм".Роџер...не морам да помињем, ако остане жив до краја серије до јаја :)Џоан се бори са тиме што је жена, али је много јебено јака!Пит је класичан тикван и даље, а иако је иста фирма на две обале, некако ми не делује да су синхронизовани. Много је стандрадно незадовољан он...можда покрене неко осамостаљење.Тачно је да нема неку радњу, али такав је мање више био сваки увод у сезону. Никако није слаб увод :) Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Scena kada Ken baca Dzoan mindjusu... smejao sam se naglas. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 aaawww yissss https://www.youtube.com/watch?v=POCUgBSVENQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 E ovo je već epizoda. Radnja + razvijanje likova! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Don is back baby! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 (edited) Врхунска епизода. Баш су добро направили напету и непријатну атмосферу након што се Дон појавио у агенцији. Edited April 29, 2014 by Corey 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Baš si super stavio spoilere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Da si čitao knjigu, ne bi se plašio spojlera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corey Posted April 29, 2014 Popular Post Report Share Posted April 29, 2014 Сори, ставио сам их сада. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) vrhunska epizoda za razliku od Crasha ja kraj prošle epizode nisam doživeo kao "don's back!" nego kao "šta li ovaj don planira?" ispostavlja se - ništa pametno =o) nego da će na staru foru da prođe kroz sve probleme mada, opet, prošla epizoda je delovala kao da mu ovi pakuju da ga izbace što pre...a sad ga kao kuliraju...(ok, i sad ga jebu al nekako manje agresivno ;o)) interesantna suprotstavljanja tema i obrtanje uloga kompjuter vs komuna bez struje don vs pegi don vs fredi cela priča sa metsima ne znam da li ima dublje veze sem što je zastava lejnova? (metsi su osvojili svoj prvi world series te 69te (od ukupno 2 tokom 50 godina)) sem bejzbola, znacajni dogadjaji koji mogu da se ocekuju 69te/ove sezone su i sletanje apola 11 i vudstok (oba "najavljena" rodzherovom posetom komuni) nemam reči koliko su dzhon slateri i njegova rodjena zhena dobri kad glume rodzhera i monu...predobro i naravno ova scena ako pogani hotlinking ne radi ni sa drugog sajta, evo link na njihovu stranu =o) http://previously.tv/mad-men/don-draper-stares-at-peggy-olson-for-a-very-long-time/ Edited May 6, 2014 by Kole 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Ма да ли је ова епизода заиста толико сабила, какав победнички галоп га финишу.Роџер Стерлинг најбољи свих серија лик икада : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 (edited) Sabili su. I kakav zajeb kad je otišao Don sav happy sa idejom da startuju lika koji nadgleda projekat oko ubacivanja kompa u agenciju. "Ova agencija je funkcionisala sasvim dobro i bez tebe" je tako van dodira sa biznis razmišljanjem i totalno usmereno da ga sjebu i oteraju. Fun to watch. :) Edited May 9, 2014 by Crash Override Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kole Posted May 9, 2014 Popular Post Report Share Posted May 9, 2014 odnosi svih (sem Rodžera) prema Donu su tu da pokažu koliko se on zapravo loše ponašao prema svima njima tokom godina pre nego što je "puko" (ironično, kada je bio apsolutno iskren prema ljudima iz heršija to mu se obilo o glavu, ali efektivno jeste puko i to su svi iskoristili da ga pedaliraju) Don nije dobar čovek, bey obzira koliko se random clan publike po automatizmu identifikovao sa njim. (Zapravo, poslednja epiyoda pokazuje da je Fredi heroj serije, koji je od dna u 1. sezoni do sad sakupio parčiće svog života i sada je u prilici da najobjektivnije sagleda situaciju i pomogne Donu) Od ostalih: Pegi je gazio djonom strašno sve vreme (nakon onog iz 1. sezone) ipak, njeno ponašanje prema njemu u poslednjoj epizodi je retardirano i zaslužila je svu nelagodnost koju je dobila =o) Džoan mu zamera (kao i svima ostalima) celu priču oko Jaguara Matori Kuper mu zlopamti nepoštovanje od pre sa cigaretama i kada je išao preko njega tokom odvajanja agencije (bez obzira što je zaradio lovu preko Dona) mada, bas zbog toga što je sad ishejtovao Dona mislim da i njega čeka karmički whiplash ;o) Heri Krejn je self absorbed asshole - mrzi sve po difoltu Pit je u svojoj priči pa je neutral, ali i on nije na Donovoj strani Kosgrov, koji je najbolji lik u agenciji, je u frci i nema vremena za office politiku Uostalom, čak i Sten ga ne voli jer mu je maznuo ideju za Kaliforniju (pa su drugi otišli ali Don je kriv što on nije) Na kraju, od ovih novih, Katleru je cilj da pokopa Dona kao direktnog konkurenta Tedu (koji se i dalje samosazaljeva po kaliforniji, al nije prso u javnosti ko Don da bi drugi mogli da se okrenu protiv njega) Donova zamena, Lu, je budaletina koju je vreme pregazilo pre 10 godina ali ne talasa, i ostali ga lako kontrolisu mozda sam nekog zaboravio =o) nadam se samo da je otkazivanje serije the crazy ones omogućilo da se bob benson pojavi više puta u "drugoj polovini sedme sezone" i da svojom ljigom potpuno preuzme firmu =o)) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Kole objasnio Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 зар овакав пост ниси плусирао : ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 Слажем се са већином што је Коле написао, али мислим да је прегрубо рећи да је Дон лош човек. Да је скренуо са пута дебело и да је заслужио ово што му се дешава свакако је тачно, али неки његови поступци и размишљања ми говоре да ипак није лош човек. Мислим да је он пре свега дебело оштећена особа, највише због свог детињства и да ту оштећеност испољава у свом зрелом добу.Мени је далеко ту већа љига Пеги која се крије иза лика слатке мале невине девојчице, а са друге стране забада ножеве у леђа, руши бракове и, оно најгоре, напушта рођено дете. Свима је она неки ПОБЕДНИК серије и она стварно својим талентом јесте заслужила доста, али човек мора да поштује нека правила у животу или што би рекао Омар Литл "A (wo)man got to have a code" :pИ кад причам са неким о серији и дотакнем се Пеги, увек подсетим на ово царско рибање: Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Pegi je đubre još od prve epizode, kakva crna mala slatka srsly guys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Па тако се поставља... а и овде су ме сви "напали" кад сам рекао пре да је ђубре и да је заслужила неко срање које јој се десило :с Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Meni je interesantno da si ti osetio potrebu da na izjavu "Don nije dobar čovek" kreneš u raspravu o paleti moralnog sivila i nastojanju posrnule osobe da bude bolja, a Pegi (koja takođe nije dobra osoba) je apsolutna ljiga i đubre i ne postoji način da se sagleda situacija iz njenog ugla, ili ugla bilo koje od brojnih oštećenih osoba u toj seriji =o))) Ne želim da insinuiram da gledaš seriju na pogrešan način, ali pogledaj Suitcase ponovo. Nije sve u identifikaciji, ako je protagonista negde na skali sivog, onda su i svi ostali. Uostalom, ovo je serija o čoveku koji u špici pada sa nebodera dok glumi da je cool, nadam se da nije spojler ako kažem da ne treba da se nadaš da će kraj serije da bude neki hepi end po njega =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Peti jeste djubre, jer se vidi od prve epizode da vuče komplekse, ali i Don je ološ, i ovo je neki logičan sled događaja da sada kad je on u rupi, svi mu okreću leđa i uživaju da gledaju kako tone. Ali ipak mislim da će se on izdići iz toga, ipak je main guy Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Што би рекли овде на РУР-у, погрешно сам се ОДРАЗИО :DРазлика између њих двоје ми је што се Дон стално нешто колеба, учи, мења, расте...док је Пеги сваким даном све гора. Можда је Пеги женска верзија Дона, а те његове прве године у адвертајзингу нисмо видели, па ће и она у својим 40им да крене да капира неке ствари.Шта знам, Дрејпер јесте гадина, али онда уради неке мега људске ствари (кад је гурнуо Пеги, жену у посао а и око њене трудноће све или оно све око жене правог Дона Дрејпера и има тако доста примера), док то код Пеги не видим још. Породицу и дете је запоставила/заборавила, дечка је напустила због ожењеног мушкарца, пријатеља је преварила оно у прошлој сезони, дрка се стално на Џоан која јој је највише помогла да буде ту где је поред Дона, а и самом Дону је забола нож у леђа. Показује она са времена на време да уствари није толико лоша особа, али једноставно то не испољава довољно, вероватно због тога што јој је жеља за успехом доста јача тренутно.Она је јако млада (мислим да је још у 20им) и ако на време скапира неке ствари и ако на време скапира да не треба газити по људима због успеха можда се извуче, можда не заврши као Дон у својим 40им :) и онда неће плакати када дође празној гајби.https://www.youtube.com/watch?v=zM136Gt7GS4А оно што заиста мислим је да серија нема истински лошег/злог лика. Више приказује неке просечне људе које упропашћава или моћ или жеља за успехом... Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 ok ako je bio problem u odrazavanju ;o) meni samo deluje da za Dona svi traze opravdalje, a za ostale razlog za hejt jer otezavaju zivot voljenom protagonisti...ko sumanuti hejt ka Skajler jer je otezavala Voltu kuvanje meta ;o)) uostalom, bas te interakcije, te genijalne scene izme]u ljudi u seriji su ono zbog čega je gledamo tako da bi zapravo trebalo da nam je drago što postoje konflikti =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Mislim da je najbolje u seriji odnos između ega i persone svakog lika i zato je Rodžer najbolji lik, jer je jedini u skladu (u njegovom slučaju sa svojom personom) i zato je on lik sa kim se niko ne identifikuje. Svi se identifikuju sa Donom, ne samo zato što je najbolje napisan lik, nego zato što je njegov unutrašnji konflikt najjači i zato što svako može da se identifikuje sa tim na ovaj ili onaj način. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts