Jump to content

Mad Men - spojleri nisu sakriveni


alfa

Recommended Posts

http://www.slate.com/blogs/browbeat/2013/05/20/mad_men_season_6_episode_8_the_crash_is_scdp_fighting_its_vietnam.html



Also this:


Don stands outside his neighbor's shut door. 
Don watching Peggy when he walks down after getting the shot through the half open door until the secretary shuts it. 
Don in his "darkness" speech: "In my heart I know we cannot be defeated because there IS an answer that will open the door". 
when don has his great drug fueled profound revelation he calls Peggy to his office saying "I don't want you to shut this door, I just want to see a few things" later exclaiming "exactly" when Ginsburg mentions putting your foot in the door. 
watching Stan and Wendy, he walks away from the half open door. 
Don's apartment's door - letting in the unwelcome visitor "It was my fault, I left the backdoor open". 
Last shot of the episode is Ted and Hamlin's character looking through an open door, seeing Don walking to his office and shutting the door. 

It's like Don, when on the drugs, had an opportunity to glimpse into his own psyche and get some answers, but it's too dangerous so he just walks away from it. 

Love that sort of thematic stuff on this show.

  • Upvote (+1) 1

neka osoba glupak hehe

Link to comment
Share on other sites

Jebem ti sve kakva epizoda.

Scena sa Betty i Don-om u krevetu, raskid Peggy i Abe-a, Donov "He doesn't know you" momenat...

Onaj Bob mi je i dalje misterija. Neko je na IMDB-u dobro primetio:

When Ken confronted Bob about sending food to Roger's mother's funeral, Bob said he was remembering when his father died that every gesture meant something. Now in 6.9 he tells Pete that the nurse he is recommending just nursed his father back to full health. Is either true? This guy is creeping me out!



Ja sam i dalje oduševljen serijom. Genijalnost ljudi koji ovo pišu i režiraju je awe-inspiring.

neka osoba glupak hehe

Link to comment
Share on other sites

На свакој страни ове теме мора минимум једном да се напише "најбоља серија икад", част је пратити серију како излази.

Са којом само елеганцијом су обрадили лечење Бетиног комплекса због вишка килограма, сјајно.



qMMRqKf.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

истриповала је рибу, дигла је нос високо и само је покошена, тако и треба!

не кажем ја да је она лош човек, али превисоко је полетела и драго ми је што је рокнула онако, чисто да зна где јој је и даље место :)

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

Нисам приметио да се покондирила, и према својим колегама је врло обзирна. Преображај из ружног пачета је извела изузетним трудом, не знам коме треба да буде захвална, Дон ју је унапредио због њеног талента а не из сажаљења. Осим ако не сматраш да је заслужила диксриминацију, оштрије критеријуме, зато што није лепотица. Тед ју је иначе пољубио, и нормално је да ће прво код њега да одлети након што је попила корпу од анархо брке, а не зато што је утриповала рибу. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Дон је лепо рекао све.

Пољубио је и брадати. Глумила је хладну курву док је није шутнуо "анархо брка", чим јој је он рекао оно (где је био у праву), она је пукла. Покушава да буде нешто што једноставно није и не може да буде. Покушава да буде нова Џоан у том свету.

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

Одлично је описао систем у коме је она безлична радилица, чије плодове рада искоришћава матица (компанија, Дон). Не кажем да свако треба да добије адекватно признање за свој допринос, онај који Дон има свакако треба заслужити, што се не може десити преко ноћи и са пар добрих идеја, потребно је дозревање кроз одређено време, али да Дон није потценио Пеги, не би тако лако добила посао код Теда на одличној позицији са неким признањем. Да је заслужила више него што јој је пружио, види се не само из резултата њиховог рада у различитим агенцијама, што није тешко за поредити јер је Дон пресушио, већ и из тога да је њиховим спајањем придобио Пеги назад под своју контролу, на начин који му је она замерила јер је могао само да је пита. Што се није могло десити јер би то подразумевало да је Дон начисто са собом по питању тренутне позиције у којој се налази.

 

DIXUcvl.jpg

 

Да, пољубио је и брадати, а не она њега. То да жели да буде нова Џоан једноставно не видим у њеном понашању.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovde sam sa Alfom. Nije reč o poslovnom uspehu Pegi, već o njenom ljubavnom žovotu. Ona nije od starta bila preterano zagrejana za anarho-baticu i tražila je izlaz. On je isto tražio izlaz i dobili su ga oboje. To što je Pegi odmah odlučila da ode na drugi kurac je sasvim ok, ali ga je poduvala jer je otišla kod lika koji je car i koji je naduvao jer je znao da je pogrešio i za razliku od nje je zrela osoba. Tako da se u tom smislu slažem s Alfom da je dobila šta je tražila i sad se samo postavlja pitanje šta će sledeće da uradi, da li će da odraste ili će da nastavi linijom manjeg otpora kada je ljubav u pitanju.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Одлично је описао систем у коме је она буде безлична радилица, чије плодове рада искоришћава матица (компанија, Дон). Не кажем да свако треба да добије адекватно признање за свој допринос, онај који Дон има свакако треба заслужити, што се не може десити преко ноћи и са пар добрих идеја, потребно је дозревање кроз одређено време, али да Дон није потценио Пеги, не би тако лако добила посао код Теда на одличној позицији са неким признањем. Да је заслужила више него што јој је пружио, види се не само из резултата њиховог рада у различитим агенцијама, што није тешко за поредити јер је Дон пресушио, већ и из тога да је њиховим спајањем придобио Пеги назад под своју контролу, на начин који му је она замерила јер је могао само да је пита. Што се није могло десити јер би то подразумевало да је Дон начисто са собом по питању тренутне позиције у којој се налази.

Да, пољубио је и брадати, а не она њега. То да жели да буде нова Џоан једноставно не видим у њеном понашању.

Заборавио си најважније што јој је рекао, а то је да ради тек 2 године и да има времена да добије признање итд. Не заборавимо да Пеги у серији нема још 30 дина, тако да и треба свако јутро "да се захваљује Дону и Исусу" пошто, у то време, жена, њених година и из онакве радничке породице, никако није могла да постане више од секретарице у свом животу, да није било особе као Дон (без обзира у каквог се човека претворио, то је друга тема).

Нисам рекао да јесте нова Џоан, него да покушава да буде, а то не може ни физички ни ПСИХИЧКИ ЛОЛ. Најбоље ми се то видело када јој брадати каже "добро дупе", а она га онако погледа и само му каже "хвала".

А колико је она несигурна, креативна али несигурна, особа гледамо целу серију, буквално у свакој епизоди има пар примера те њене несигурности. Из ове целе ситуације може изаћи паметнија, да се приземљи лома, врати се на своје место и победиће. Њено време тек долази, али то никако није сада.

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

BTW okej epizoda. Ovo je možda prva easy-going epizoda u sezoni gde se nije desilo ni ništa jako HC, ni ništa jako dobro. Don zaostaje u trci "urađenog posla", ali je makar bolji prema sopstvenoj ženi (barem dok je trezan), Džoun se bori sa svojim duhovima (i možda čak i uspe), Pete me baš zanima u kom pravcu će nastaviti, a Bob mi je i dalje misterija, mada onaj govor koji je Ginsbergu dao je genijalan. 

neka osoba glupak hehe

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...