Jump to content

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Al Bundy

Recommended Posts

Pričaš čoveku da troluje, a onda daš ovakav isključiv komentar koji ne dozvoljava drugo mišljenje za tes5 :)

Па дозвољава, ја само нисам додао ''сматрам'' испред реченице, мислим, јасно је да ја нисам Бог:)

Имамо другачији поглед на то и то је то. Ја мислим да је мој поглед и објективно тачан, али и даље могу то само да мислим. Са друге стране, све то што ја могу да кажем, пада у воду, ако ти просто уживаш у том скајриму јел тако? Јер је то једино битно, на крају крајева. Ја могу рећи ''ха, он ужива у сакатој игри'', али то је небитно.

Ствар је у томе што ја дођем, искритикујем скајрим (притом триста пута кажем шта је мени трип код РПГ игара и да скајрим није то испоштовао и онда кажем шта треба да подразумева нека игра и да скајрим није ни то испоштово итд) и то је то. Ја не дођем и кажем да ти имаш очигледно оштећење мозга које скајрим изазива јер се ТЕБИ СВИЂА. Нек ти се свиђа, па теби је боље него мени, јер се ти супер проводиш, а ја тугујем јер нема РПГ игара. Критиковање скајрима са свог аспекта и образлагање става није исто што и аргументум ад хоминем и холиер ден дау, да се разумемо.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Malo elitizuješ sad, al dobro :) Postao si matori mapetovac, što bi ti rekao :)

Rpg igara koje ti hoćeš koliko sam uspeo da propratim neke rasprave koji si imao sa g! po forumu tehnički nikada nije ni bilo. Meni je eto dovaljno što imam prelepi i geografsko-klimatski šarenolik svet, sa bogatom istorijom, gomilom knjiga koje mogu da pročitam i tako još više oživim taj svet u svojoj glavi, par važnijih gradova koji se arhitektonski totalno razlikuju, npcove koji žive svoje živote mimo mene, veliki broj zanimljivih frakcija i grupacija sa svojim idealima, interesima i ubedjenjima, gomilu lokacija tj dandzna i utvrdjenja sa svojim pozadinskim pričama (istina i gomilu random lokacija, ali dobro), kvestova ima i dosadnjikavih ali i vrlo zanimljivih, itemi su vrlo lepo modelirani, grafika jeste zastarela, ali je više nego dovaljna da igra izgleda prelepo, borba (ja igram lukom i strelom) je vrlo zabavna i ne zamara... Možda nije krem de la krem rpg sveta, ali je i više nego odlična zabava.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Ау што с ти тежак човек:) Или барем не конташ шта оћу да кажем. Нигде нисам елитизовао јеботе, чак сам свео на лично мишљење и неке ствари за које мислим да су објективне, то не да је обрнуто од елитизма него не знам.

Мислим, сад те заиста не разумем. Шта оћеш, да променим то што сматрам? Читам мој пост тридесет пута и не видим никакав елитизам нити ишта што је сумњиво, безвезно или нелогично. Или наметљиво или шта год. Јеботе ја сам са прошлим постом најмање измапетовао од историје рура и свих његових чланова отприлике, мислим да би ми дошли далај лама и ганди и кењали ми да сам превише скроман и ненаметљив, нешто ти ту не читаш како треба. Ставио сам педесет ''ја мислим'' ограда, чак и за ствари за које сам убеђен да нису ''ја мислим'' него ''тако је''. Али сам опрезан јер је лична перцепција варљива. И за то слободно могу да кажем да сам у том фазону више од 99% људи овде, па и тебе. Ето, то могу да кажем без икакве опрезности. И онда сам мапетовац и елитиста. Брате мили шта све нећу прочитати.

Имам утисак да нећеш стати док се не будем драо да си у праву или шта већ... Ето, сад си кренуо у образлагање зашто је теби скајрим добар. Не видим потребу за тим, мислим, ваљда знаш да бих могао сада да напишем четрдесет вотова зашто мени скајрим није добар. Не знам шта заправо оћеш да кажеш. Да је теби скајрим до јаја, а да мени није? Па то смо установили. Да ти имаш разлоге зашто ти је скајрим до јаја? Па и то знам, не би ти био до јаја тек тако. Не прозивам те, стварно те сад не капирам шта си хтео са целим овим постом.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Dulio, uhvatio sam od tebe neki strah da ti se obratim na onaj način kako lik ima strah da kaže nešto svojoj ribi zbog bojazni da će da se naljuti odmah :D

Što se mene tiče možemo ovaj dijalog da nastavimo na skajrim topiku, čisto u osnovi da vidim zbog čega ti je skajrim toliko loš, stvarno me interesuje :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Па можеш да имаш страх само ако ја нешто кажем, а ти прочиташ нешто друго јер сам заиста алергичан на то, па онда попиздим и кренем да се свађам:) Или ако урадиш ''ово је тако и тако зато што сам ја тако реко'' трип.

Али ако то није случај, онда нема зиме, можеш слободно да кажеш да сваком успешном педофилу треба дати џабе стан, ја ћу то да саслушам и да одговорим најнормалније зашто мислим да је то лоша идеја. Иако се ради о но брејнер ствари у суштини. И због тога ми доста људи и кења, што сам превише такав. И онда у ситуацији де ми људи кењају што сам такав, ти кажеш да сам обрнут, онда се сморим.

На скајрим топику сам писао вотове, не знам да ли је потребно уопште да додајем нешто. Али узми па их прочитај, па ако неки аспект нисам образложио, слободно можемо да причамо. Иначе, скајрим није ТОЛИКО лош ако гледаш некако уопштено, него је ствар у ономе што сам причао о завршености пројекта. Што би реко Чарлс Баркли, немој да улазиш у фрку кад си слабији, тако и ја кажем бетезди, немојте да правите детекцију крађе кад не умете. Да нису то УОПШТЕ убацили, ја не бих срао како је то лоше - јер га нема. Просто. Али сад сам већ кренуо о скајриму. Елем, имаш тамо дискусију, па узми па читај, нас неколико је кењало доста, ако нешто имаш да додаш, неки аспект, слободно.

Evo, bio sam vredan i pročitao sam sve rasprave na topiku od kad je izašao skajrim i mogu da kažem da savršeno razumem ono što te mori, zatim, da sam ja naleteo i na još podosta mana koje su me iritirale i u pogledu funkcionalosti, tehnikalija i u pogledu realističnosti sveta, ali da isto tako preuveličavaš te probleme i na taj način ne dozvoljevaš sebi da uživaš u jednoj igri koja je realno vrlo zabavna i zanimliva. Ne dozvoli sebi da udješ u tu ''zanovetalo'' fazu života, sam si rekao negde na forumu, čini mi se, da si Petar Pan :)

Evo jedan dobar za tebe dulio, što se tiče lol ''realnosti'', meni je pogotvo lol jer igram upravo arčera šunjalo :D

http://www.youtube.com/watch?v=lHbF9ynGZV0

Edited by Савовски

Hteo sam da pročitam sve, ali ne mogu sad :))

Samo hoću da kažem da meni za sada radi ok, ne znam gde treba da krene da se baguje i to sve?

Skinuo sam tu Theta varijantu, iako NFO fajl kaže da se samo raspakuje .zip fajl gde hoću instalacija je zapravo standardni setup.exe (na recimo ruskom pošto su hijeroglifi) nakon toga ide kopiranje .exe fajla preko postojećeg ... jel će da me "zaskoči" negde tokom igre i sjebe mi sve? :))

Učitava se solidno brzo, radi dosta dobro u fullHD-u, a moj komp je realno mator (C2Q, 3GB, 8800GT).

Zanimljiva je inače fora da si bajko koji vitla mačem a kao sekundarno imaš staff i bacaš đije i to :) grafika tj. artwork mi je na granici podnošljivog.

uso sam u char creation i malo zablejao u igri, odma sam primetio kameru lol. cartoony je, sto je meni iskreno do jaja

btw, malo ot-a, ulazim u skyrimu liku na gajbu u 4 ujutru i uzimam mu pisma iz chesta, on se budi i kaze "cant man have a little privacy", ja izadjem i nista [:D]

quick save se valjda nesvesno pritiska :) F5 F5

Edited by Dr. Steinman

Evo, bio sam vredan i pročitao sam sve rasprave na topiku od kad je izašao skajrim i mogu da kažem da savršeno razumem ono što te mori, zatim, da sam ja naleteo i na još podosta mana koje su me iritirale i u pogledu funkcionalosti, tehnikalija i u pogledu realističnosti sveta, ali da isto tako preuveličavaš te probleme i na taj način ne dozvoljevaš sebi da uživaš u jednoj igri koja je realno vrlo zabavna i zanimliva. Ne dozvoli sebi da udješ u tu ''zanovetalo'' fazu života, sam si rekao negde na forumu, čini mi se, da si Petar Pan :)

Evo jedan dobar za tebe dulio, što se tiče lol ''realnosti'', meni je pogotvo lol jer igram upravo arčera šunjalo :D

http://www.youtube.com/watch?v=lHbF9ynGZV0

Па видиш, то је ствар аспекта, ја нисам зановетало и јесам Петар Пан, али ни Петар Пан не би играо нешто што му је срање. А аршини за срање су очигледно различити. Не бој се, играм ја стрит фајтер и сада са три банке, ваљао сам се по снегу јуче итд:) Мени ти проблеми који су набројани, дисраптују гејмплеј прилично, оно, идем идем идем и БАМ главом у зид фазон. Теби то не смета јер си другачији лик, није то фазон дал је неко зановетало или не.

Но, небитно, да не одемо у офтопик:)

Jedna savet:

Ako prodajete stvari uvek idite do prvog grada kod one gnom zene alhemicara.Ako ste uradili njen quest daje vam popust i kupuje stvari od vas za vise para...npr epik cekic kod ostalih se prodaje za 27k, akod nje za 49k !

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Ево, ја сам десети ниво сад, урадио сам квест за оне цареве што живе по песмама:) И пошто сам направио рибу, сад сам краљица рофл лолгеј

Ја сам крено са ликом прво и ставио га да буде роуг, ал онда сам кренуо опет, са фајтер рибом (лонгсорд). Ја неам још гајбу, где се то узима?

Морам да кажем да је игра све боља и боља, професије су ЦАРСКИ урађене, све је бре интересантно и заразно... Ал не, стварно, не кажем ово да бих иритирао ликове који хејтују игру:) него сам јеботе пријатно изненађен сваком наредном секундом, годинама ми се то није десило са неком игром, било који жанр да је у питању. Ал баш оно, годинама. И то још мрски ЕА издао, не знам шта је ово, неки опозит деј!

Кад се навикнеш на скрнаву камеру, оно је сјајно, онакав филинг приликом играња се ретко среће, фајт је заразнији од табачина на аутоматима, као грандмастера фајта, не знам како су то успели да изведу, али су извели. Плус бројеви који искачу, добро, то је позната психолошка жвака за лудака и одавно виђен концепт, али опет, лепо инкорпориран и баш си хепи кад звекнеш неког са критикалом... Превише ствари је добро одрађено у овој игри, ја и даље чекам неки баг или неки квит ту десктоп или нешто...

И онај реконинг мод је цар царева, само што ми је требало сто година да кренем да стискам написано дугме за бонус, ја мислио то за прекидање анимације, па нисам хтео да стискам лол:)

Ако изузмемо жанрове који су због своје природе или околности предвиђени да се прелазе више пута (игре на аутомату рецимо, спортске игре итд), мислим да сам можда једну или две игре прешао више од једном, а можда нисам ниједну. А све нешто мислим да ћу ово прећи бар двапут лол

Prethodne 2 strane pola nas prica o tome kako je ova igra dobra sto je duze igras, a vi pisete neke WoT-ove. :tf:

Odes do Webwooda, grad Canneroc, radi quest line tamo i dobices kucu.

Opremi je skroz, imaces alchy table, jewelcrafting shizz valjda, na spratu krevet da dzonjas 24h ako cekas neki respawn i ogledalce da menjas appearance!

Valjda ima kuca i u drugim gradovima, u kojima mozes jos vise da ih opremis.No, stash od 140-150 slotova u ovoj kuci i crafting stvari kad god hoces - pobeda.

Btw, budzite detect hidden!Makar da imate 5 tu, da otkrivate sakrivene stasheve i vrata, mnogo znaci.Ja sam dosta set itema izvukao odatle, a Boga mi, i par epic stvari.Sto ranije zbudzite Detect H. to je bolje za vas.Posle sve ostalo.Blacksmithing nemojte odmah da gruvate, skupite 30k golda, idite do trenera koji se nalazi valjda u onom Shieldring keepu, nalik warrior guildu iz TES serijala, on ce vam dati 1 apprentice level, a drugi kog sam nasao se nalazi u Ysa (ako ste pratili questline one rogue zenske koja vas stalkuje - ovde cete ici kasnije).Makar pokupite apprentice skillove od trenera (jeste da kosta kasnije respec, ali jbg, maximizujes skill point distribuciju). :tf:

Ja se sad zaludjujem i jurim Lorestones. :) Dobra prica se krije iza svakog.Jos mi je detect hidden do kraja izlevelovan, pa mi se sve pojavljuje na mapi. :tf:

Level 18 sam - jos nisam ni presao prvu major oblast - Dalentarth sumu.

dobio sam neku besnu zamenu za dodge, blink koji ce kasnije imati poison effect

pegla je mnogo lozacka, nosim one chahaakdsl weapone (maiev) au kolko su dobre animacije. nego sam se istripovao malo da li je normalno da kad rokam najobicniji pack, ako ne izbegavam lepo napade ode mi pola hp. to valjda zato sto nosim cloth

prelazim sve side questove, uzimam treasure, lorestone svaki, gledam mapu i pitam se ocu li videti kraj main questa [:D]

gajbu sam dobio kad sam zavrsio canneroc quest da trazim nekog lika po pecinama.

kobaja, nisam te bas najbolje shvatio, kad se respecujes jel ti ostaju skill poeni koje si istrenirao? ili samo oni od lvla?

Edited by Dr. Steinman

Da, poeni koje si platio ostaju.I poeni koje si naucio iz knjiga.Ja sam pomocu detect hiddena nasao Sagecrafting knjigu u jebenom bunaru. :tf:

Btw, kad dodge-ujes ili blinkujes - imas i double blink/dodge combo.Prvi put kad blinkujes, malu razdaljinu predje, druknes space odmah posle toga i precice vecu razdaljinu.Primetis po promeni stance-a lika. :) Onda ima pauza od sekund-dve pre nego sto mozes opet da se bacis.

A to za lajf, nije samo zbog cloth-a.Tako i meni u koznom armoru, jedan los dodge ili parry - ode vise od pola hp-a. :)

Dobro, ne bas iz dodge-a, 45% dmg resistance kad dodge-ujem, ali ono, los potez i ode dosta hp-a od protivnikovog comboa. :)

Edited by k0baya

Онда сам нешто прескочио тамо у Канероку, пошто сам ја одавно завршио са тим областима тамо лево...

Ја сам прво игро са роугом и онда реко ај да почнем опет са фајтером, брате, требало ми је сат времена да престанем да се ваљам по трави и да почнем да користим штит:) Баш је разлика у приступима, кад си оклопљен ко крме, јако мало ти одузимају крипови (осим краљица и тих срања), али зато ако узму у машину да те смарају њих тројица, тешко ћеш их прекинути пошто ниси баш пребрз.

Ja prvo krenuo kao mage, ali sam se smorio jer nisam trosio manu.Nabio sam blacksmithing skill, nagruvao opremu sa dosta mana regena, malo me je srala oprema sa -XY % mane po castu.I ono, stojim, bacam struju, vatru i led, 1-3 shottuje sve (osim trollova) i ne ostajem bez mane.Al' zato kad me neki mob navata na jedan combo, skoro mi skine ceo lajf. :tf:

Onda presao na rogue-a, jer mi je zanimljiv.Samo mi se ne svidjaju one destinies za finesse lika.Svi su ranged orijentisani.Jedino je dobar onaj poslednji koji daje 300% backstab damage (or something).Might/Finesse nekako bolje izgledaju.

Иако сам ''кастер у правом животу'', ма шта то значило лол (у смислу да, кад би рл био фрп, вероватно бих био неки нпц кастер) и иако генерално готивим више мађијаше као концепт, волем понекад дузмем неко крме да играм из простог разлога зато што је но брејнер, па ми је то уз овакву игру и извођење село ко дупе на ношу. Мислим ипак да је роуг занимљивији, ако ништа, а онда због стелт килова. Магију ниједну нисам бацио, тако да не знам шта да мислим о томе:)

frost trap je +150% amusement -300% dmg posto potrosim svu manu al svejedno ga koristim jer je do jaja lol [:D] drzim vec 2 sustaina pola bara ode

ne kapiram kako bi stelt funkcionisao npr kod kripova koji ti iskoce iz zemlje? sem ako nema neki "vanish" da resetujes stelt pa ih koljes

Двајс први ниво, очи су ми испале...

Игра и даље постаје само боља лол

Енивеј, ако нисте знали, имате у корнер шопу у првом граду проширење за бекпек