Zwerko Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Iskren da budem nisam baš siguran da li je pravi forum, ali ajde da ovde razmenimo neka iskustva na temu toga šta raditi kad čovek recimo oće da odgleda Đokovića na malo većem FullHD televizoru, a da to ne izgleda kao razmuljani RTS? :) Trenutno imam glupavu KDS kablovsku, koja mi se čini da ne daje nikakvu varijantu digitalnog prijema. Isto tako uvođenje SBB-a verovatno nije moguće jel koliko znam nema niko u zgradi, a nemam nameru da lobiram 70+ stanova da uvedu SBB umesto KDS-a. Treba imati u vidu da me što se gledanja HD televizije uglavnom interesuje sport i razni Discovery, History i sl kanali, nemam želju da pokušam da gledam Selo gori a baba se češlja in high def :) Elem, palo mi je nekoliko rešenja na pamet: - Da li postoji neki Internet streaming servis koji je dostupan kod nas a radi u visokoj rezoluciji? Tipa za te sportske prenose i sl? Može čak i neki koji se plaća ako je to na nekom razumnom nivou nekoliko dolara/evra mesečno. - Kakva su iskustva sa IPTV-om? Imam adsl kod Euneta koji nude i IPTV, a vidim da imaju i HD kanale, samo mi ostaje pitanje, da li to znači da recimo mogu da gledam i Đokovića ili reprezentaciju ako imam samo Arena sport kanale u HD, a ne znam da li oni uzimaju te prenose? - Postoji li još neka opcija? Kapiram da bi mi bilo malo nenormalno da instaliram Total TV i satelitsku antenu na terasi :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=345&id=705 Hd kanali na iptv. Inace koristim iptv ali pitanje koliko bih gledao hd, uvek sam vise bio za varijantu da skinem dobar kvalitetan dokumentarac i povezem putem hdmi-a na tv. Slika na iptvu je bolja od totala. Koristim u vikendici total, gajbi iptv, primetna je zalika. Ali iskreno da je veci izbor hd kanala ne bih 2x razmislio sigurno. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 otvoris se za dreambox nekih 200e i 50e za tanjir i gledaj HD like a boss :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 29, 2012 Author Report Share Posted January 29, 2012 Hteo bih da izbegnem dodatne instalacije na gajbi :) nije to lose resenje ali je opet pitanje da li bih nasao prenose koji me interesuju na satelitu bez dodatnih placanja. Sa druge strane ako uzmem IPTV opet ne verujem da cu moci na Arenasportu HD da gledam Djokovica ili utakmice reprezentacije ako je RTS otkupio prava na to? Ima neko iskustva s tim? Sto se ovih Discovery-a i sl tu ste u pravu i to generalno moze da se skidaju s neta emisije tako da mi to nije primarni fokus, ali ako vec ima sto da ne. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Dokumentarac o seksu u australiji Tennis Australian Open 2012 Mens Finals Novak Djokovic vs Rafael Nadal HDTV x264-LMAO Batali zweri, koliko pa vremena provodiš ispred TVa a da ne gledaš film? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Ja mislim da su neki od tih "digitalnih" distributera nudili probni period besplatno kao - probaj pa ako ti se dopadne ostavi. Možda u tom pravcu da razmišljaš, uzmeš IPTV pa probaš. A za kvalitet IPTV-ja, mislim da nidža valjda ima, mada sad nisam više ni siguran, ali ja nešto nisam primetio ne znam kakav kvalitet. Jedino kad sam video kul kvalitet je neka promocija arenasport-a pa su kao strimovali svoje kanale itd, ali ko zna kako su to "nafurali" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 30, 2012 Author Report Share Posted January 30, 2012 Batali zweri, koliko pa vremena provodiš ispred TVa a da ne gledaš film? Pa ne previše, ali prosto ima tih nekih sadržaja koje bih gledao uživo :) Ja mislim da su neki od tih "digitalnih" distributera nudili probni period besplatno kao - probaj pa ako ti se dopadne ostavi. Možda u tom pravcu da razmišljaš, uzmeš IPTV pa probaš.A za kvalitet IPTV-ja, mislim da nidža valjda ima, mada sad nisam više ni siguran, ali ja nešto nisam primetio ne znam kakav kvalitet. Jedino kad sam video kul kvalitet je neka promocija arenasport-a pa su kao strimovali svoje kanale itd, ali ko zna kako su to "nafurali" :) Ma kapiram ja da taj Arenasport HD izgleda sasvim pristojno. Meni je veći problem da li ću ja moći da gledam recimo Đokovića u HD jer pretpostavljam da ako je RTS otkupio prava za to onda nisu i ovi? A RTS mi bolje neće izgledati pa da ga na tri digitalna IPTV-a stave jer je njihov signal takav kakav je. Sa druge strane mi nije nešto spec bitno što Arenasport HD ima Ligu šampiona ili Superbowl jer to prosto ne pratim, u suštini ja od tih sportskih prenosa pratim ono što i prosečna baba u Srbiji, samo bih voleo da to izgleda bolje nego što izgleda prosečnoj babi :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 RTS sve više i više prenosi sport u onom "eksperimentalnom HD modu" a to su krenuli prvi put pre jedno dve godine ja mislim, tako da mislim da ćeš moći gledati Đokovića ali da li baš uvek, to ne bih znao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 meni nije bio ugašen eurosportov prenos iako je meč išao i na rts-u. sbb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 30, 2012 Author Report Share Posted January 30, 2012 SBB nažalost nije opcija... A ovi drugi nemaju Eurosport HD. A ovo za RTS mislim da je to RTS Digital, što samo znači da je digitalni prenos, a ne da je u normalnoj rezoluciji :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Pa možda ima nešto na rts sajtu oko toga, nemam pojma? :) kažem ti, baš često kao kažu da prenose eksperimetalno u visokom kvalitetu, dža bu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Pa ono posle sve one buke u kurčenja oko prelaska na dvb-t(2?) bila bi fora da ga emituju u SD Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Moram ti priznati da si me sad zainteresovao oko ovoga, te da sam došao do potencijalnog rešenja. Ja sam prosto kapirao da je sav RTS sadržaj u SD pa mi to nije bilo na pameti uopšte, ali malo prčkah po internetu pa nađoh ovo RTS test program HD pa ću pokušati da ga nađem, u teoriji gledano bi to trebalo da radi, a možda uspem da ubedim kablovskog provajdera da to puste, ako ne valjda to ide preko IPTV-a... Ako uradim nešto javljam :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 e, to, to, baš sam na to mislio! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts