reiser Posted December 19, 2011 Author Report Share Posted December 19, 2011 pa i jeste kecap + kajmak kombo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Ma znam, nego kad vidim tu boju, moj mozak odma' baca info "uf ovo je nešto ukusno mnogo", što nije slučaj sa recimo crvenom (ili roze!) jer sam mnogo puta jeo i neke prelive i soseve koji su crvene boje a koji su bzvz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Али није "онај" кечап (розе) :) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 Slane palacinke potrebno - 3 jaja - malo soli (pola kasicice otprilike) - 2 deci mleka - brasno - pavlak - sunka - kackavalj - kiseli krastavci - persun/origano/whatever postupak umutiti 3 jaja, so i mleko, posle u to dodavati brasno dok se ne dobije smesa za palacinke. Sad ne znam kako da opisem koliko ovo treba da bude gusto, ali skontacete po tome da ako se smesa lepi na tiganj onda je pregusta, ako smrdi na mleko onda je retka :) Dok dodajete brasno treba da se sve to dobro muti da ne ostanu grudvice, nego da dobijete homogenu smesu. Ja zbog nemanja miksera, mutim u sejkeru za proteine. Palacinke przite na jacoj vatri, tj ja przim na 5/6 jacini ringle, kontam da ovo zavisi od sporeta do sporeta, ali cela poenta je da treba da se prze na malo jacoj vatri. Posle toga u palacinku stavim pavlaku, seckanu sunku, kackavalj i kisele krastavce, posolim persunom, umotam i voila: Ovde me jebe sto mi je tiganj premali, pa su i palacinke male, ne mogu da natrpam onoliko fila koliko zelim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Ovde me jebe sto mi je tiganj premali, pa su i palacinke male, ne mogu da natrpam onoliko fila koliko zelim :) To je problem mnogih majstora kuhinje! ALI IMAMO REŠENJE! PORUČITE ODMAAAAAAAAH! www.delimano.rs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Brate, failsafe smeša za palačinke je 2:1:1 brašno-voda-mleko - zapreminski, znači čašu mleka, čašu vode, 2 čaše brašna, veličina čaše utiče samo na to koliko jaja dodaješ(1 za čašu od 0.25 recimo), ako je u pitanju oštro brašno, ako je meko onda će biti gušće pa se dodaje malo VODE posle (ako dodaš previše mleka, zagorevaju i krte su), bog otac brzog pravljenja je štapni mikser, jer može da razbije kocku maslaca (NE MARGARINA! Ko stavi margarin dabogda dupe njime podmazivao za dakija) i umuti sve za tipa 30 sekundi :p ono, pristaviš tavu i dok se zagreje smeša čeka spremna :puf ovaj keramički tiganj deluje imba, ima blag nagib na ivicama za flip Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Ma znam, nego kad vidim tu boju, moj mozak odma' baca info "uf ovo je nešto ukusno mnogo", što nije slučaj sa recimo crvenom (ili roze!) jer sam mnogo puta jeo i neke prelive i soseve koji su crvene boje a koji su bzvz. ja bas tripujem kad je nesto crveno da je dobro Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 A što ste toliko nenormalni, čovek da vas pita? Reiseru dopuni taj recept, ti Vićo nemoj penaliti ljude kako stigneš. Ako već neko (ne odnosi se na vas dvojicu) ne želi da doprinese, neka makar ne odmaže razvoju topica, diskusije, foruma. Baš ste me razočarali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 zato sto je okacio RECEPT za PALACINKE i fejlovao je, cak i kada su mu ljudi rekli lepo da napise odnos brasna, mleka, jaja i vode. sta, ovamo mase znanjem i varjacom iz kuhinje, a ovamo podrazumeva da svi znaju kako se prave palacinke - cemu MASTER RECEPT za SPECIJALNE POSOLJENE PERUN SLANE PALACINKE onda??? srsly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 hladna ta wc sholja :tf: Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Cokoladna pita. Mere su za jedan onaj kalup metalni koji ima bilo gde da se kupi Za testo 125 g margarina za kolace 100 g seceraa u prahu 250 g brasna 2 zumanca 2 kasikice hladnog mlijeka malo soli Čokoladna krema: 140 g maslaca 200 g cokolade za kuvanje 100 g mlecne čokolade 8 kasikica kakaa u prahu 4 jaja 200 g secera 3 kaiskice meda 3 kasikice kisele pavlake Nacin pripreme Sastojke za testo stavite u posutu umestite u kuglu i ostavite malo u frizideru da se stvrsne Kada se stvrde oklagijom ga razvucite i stavite preko kalupa Posle toga ga stavite u rernu na 180 stepeni i peci ga 15 min Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi (testo kada razvucete u kalup probodite na par mesta viljusko da se ne digne) Za cokoladnu kremu na pari istopiti maslac sve cokolade i kakao u prahu Zasebno smutiti med jaja secer i pavlaku Kada se istopi cokolada pomesati ova dva i preliti testo. Preliveno testo staviti nazad u rernu na 150 stepeni i peci jedno 50 min Ostaviti da odstojki preko noci u frizideru. Ko voli cokoladne zajebancije pita je vrh ja sam se udavio juce kada sam je pravio pa sam se setio da podelim i sa vama recept:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Probaj da u fil stavis i kasicicu mlevene kafe ;) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Ne volim ukus kafe u kolacima ali nije losa ideja. Ne ispadne ovo fil vise je kao neki browne samo malo kremastije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 recept za roze kecap sastojci: kecap i voda priprema: staviti kecap i vodu u posudu i mesati dok ne postane roze boje Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 na ikoni Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Jasno mi je :) imas slican kolac u Costa Cafeu. Samo trazi Brownie bez glutenaPs. Neces osetiti ukus kafe vec hm.... pojacan ukus cokolade. Ako ti je crna kafa too hardcore, opciono dodaj pola kasicice (2.5g) nescafe i narendanu koru od polovine narandze Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 brauni bez glutena ili novak brauni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 U stilu navijanja na fudb utakmicama nase reprezentacije. Jebiiiii Noleeee glupe grobare/cigane! Elem nisam hipster a i ne smeta mi gluten cak i volim dobro umeseno testo ali ovaj brauni je bas food of the champions Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuDu Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 @palacinke i smesa za iste valja ostaviti da smesa odstoji sat do sat ipo pre pecenja Quote People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 valja ostaviti da smesa odstoji sat do sat ipo pre pecenja :yaoming: najbolje da ću da planiram palačinke sat unapred T+0:Jedu mi se palačinke -> T+30sec: Tiganj je na ringli -> T+2min: svi sastojci su u zdjeli -> T+3min:štapni mikser završio posao -> T+vreme da se zagreje tiganj+45sec: prva palačinka gotova Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 behold: njoke sa gorgonzolom porcija za jednog jakog ili debelog muškarca: - 500 g njoki - 100 g gorgonzole - 100 g šunke (praške, stišnjene ili tako neke) - čaša pavlake za kuvanje - malo maslaca - so, biber - koca - teflonski tiganj, šerpa pre kuvanja poređate sve sastojke, a šunku i gorgonzolu iseckate na kockice. prvo skuvate njoke tako što ih roknete u ključalu vodu, sačekate da isplivaju na površinu pa onda ili skinete odmah ili, ako volite bolje skuvane, ostavite još par minuta. sveukupno kuvanje njoki traje sedam! minuta. zatim (ili uporedo na drugoj ringli ako ste >lvl2 kuvar) spremate sos. zagrejete tiganj, bacite na njega malo maslaca i propržite šunku par minuta, dok se ne zarumeni. smanjite vratru, onda dodate pavlaku, so i biber, promešate, pa stavite pola gorgonzole i mešate dok se ona ne istopi. ubacite i ostatak gorgonzole, zamešate još jednom i skidate sa vatre. njoke prelijte sosom direkt iz tiganja, sipajte kocu, ponesite viljušku i sedite ispred kompa ili TV-a da gledate neku seriju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Šta su njoke? Špagete?I šta su gorgonzole lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgile Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Njoke su smesa od krompira, brasna, jaja i jos necega , ne znam tacno cega, uglavnom su velicine makarona i imaju oblik nepravilnog testa, A gorgonzola je valjda onaj budjav sir, sacuvaj boze koliko meni to smrdi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Gorgonzola je sir, to znam. A za njoke sam morao da guglam (nesto kao cuftice od testa) :) Inace se zove Gnocchi (valjda na italijanskom), sto me je asociralo na GNJOCH! :D Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Ovaj Ivke, samo unosi kontuziju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.