Lucky Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Otkad mi se upgradeovao Gmail na ovaj "new look", imam trip sa domaćim slovima - dobijam čudne karaktere kad pošaljem mail. Umesto š, č, dž itd dobijam ą, ±, © itd. Sa više različitih računara je isto. Dok pišem poruku sve je ok, sa našim slovima, kako je sendujem - ispadnu ovi "hijeroglifi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Meni sve radi besprekorno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 meni se to desilo sa jednom porukom juče, a danas deluje da je sve u redu, slao sam par mejlova na srpskom i izgledaju kako treba, makar meni. sad ću da ti pošaljem nešto pa ti vidi šta će se desiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2011 Author Report Share Posted November 3, 2011 Haha, evo odgovorio sam ti. Mada, istini za volju, kao što i tamo napisah, recimo 3 maila od 20 su otišla ok, pri čemu je interesantno da recimo "š" napiše na 3-4 načina. Nije da je Š uvek kopirajt znak, nekad je i plusminus, nekad je ono "a" sa kvakom ... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 zavera, pozovite korija i duleta s mora! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Meni jos nije stigao novi Gmail look :( Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Imaš dole desno da se prebaciš na novi look, ako ne vidiš link možda ga zaklanja Task lista ili chat prozori. Inače ovo i dalje traje sa slovima, čini mi se da je random, tj. ne uspevam da provalim kad prihvata domaća slova, kad daje ove kuke i motike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Draganče mi je poslao savet, da se uradi ovo: Settings -> General -> Outgoing messages encoding ->Use Unicode (UTF-8) encoding for outgoing messages I ja sam to sad i uradio, pa ćemo da vidimo za dalje. Za sada šalje ok, ali to ne mora ništa da znači. Pa ko još kuburi sa problemom, možda mu bude rešenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts