Jump to content

beep.rs - Konobarice i njihovo (ne)interesovanje za pos’o


beep

Recommended Posts

Kako već to biva svake godine, sa društvom se obrem na novosadskom kupalištu Štrand, za koje se ulaz plaća 50 dinara iz nekog razloga, kako bih se na standardno jakom julskom suncu čvario neviđeno i znojio preko svake mere. Ali nije to glavni razlog, već više druženje, zabava, ispijanje ponekog pića, posmatranje pijanih engleza, znate već, the usual.

I tako, sednemo mi u kafić kao i svake godine, dođe konobarica da nas usluži, a ja sa još jednim drugarom, kao dve prave žene (što i jesmo), odlučimo da probamo taj Jelen Fresh, da vidimo kakav je taj napitak pivskog tipa sa limunom u sebi. Ostali poruče kafe, koka kole pa i poneki koktel (to je naručio treći ortak, najveća žena među nama, očigledno). Dolazi konobarica, sve po redu i redosledu, dostavlja šta treba i uz Jelen Fresh daje i dve plastične čaše pune leda. Plus kaže “E izvinite čekamo da nam stigne led, doneću još kad dođe”. Stvarno, eto je kroz desetak minuta, donosi još punu čašu leda. I mi tako pijemo Jelen Fresh, nije loš, posebno tako sa gomilom leda. Da se razumemo, to pivo nije, već više limunada sa gaziranom soda vodom, ili, kako bih ja to rekao – “ovaj jelen fresh ima ukus kao kad se limunada pokvari”, a i ne treba puno očekivati od piva koje ima 2% alkohola.

Odlučujemo da naručimo i drugu turu, i tu kreće naša agonija… dolazi nam druga konobarica i pita šta želimo. Naručujemo opet dva Jelen Fresha, neka točena piva, koka kole … stiže sve, daje nam Jelen Fresh, osim što nema plastičnih čaša sa ledom.

Mi: Izvini, ako mogu samo i dve plastične čaše sa ledom

Konobarica: PLASTIČNE ČAŠE SA LEDOM?! (kao da smo joj tražili Kuba Libre iz sveže ubijene kornjače sa petrovaradinske tvrđave)

Mi: Pa da, kao prošla tura što je bila, znači plastična čaša puna leda.

Konobarica: Sad ću da vidim (odlazi sa facom – šta ovi traže od mene oh moj Bože!

Dolazi kroz bukvalno 10 minuta, taman kad se ovo pivo u flašama ugrejalo i donosi dve plastične čaše sa jedva tri kocke leda. OK, ko će sad dalje da se svađa. Popijemo mi to tako kroz neko vreme, konstatujemo da zapravo ove godine nema toliko pijanih engleza na štandu jer je Exit Village odnosno kamp na reci u šumarku, na finom mestu dosta, i tako, posmatramo sve lepote i ne toliko velike lepote Novog Sada i štranda. Dolazi vreme za još jedno piće, opet je tu ova druga konobarica:

Mi: Znači, kao i prošli put, dva Jelen Fresha sa plastičnim čašama sa ledom, jedna koka kola i točeno Nikšićko.

Konobarica: OK

Sad, kada bih vam dao da pogađate šta nam je donela, osim ako ne kažete “Veliki Grander Texas obrok iz KFC-a” sva je prilika da ne biste mogli da budete toliko daleko koliko je ona uspela.

Stiže nama, umesto dva jelen fresha i dve plastične čaše sa ledom, koka kole i točenog nikšićkog sledeće – jedan jelen fresh bez čaše sa ledom, nema koka kole i umesto točenog nikšićkog stiže Staropramen u flaši.

Mi: Eeeerm, ovde nešto nije u redu. Trebalo je da budu DVA jelen fresha,, Koka Kola i točeno Nikšićko a ne staropramen u flaši?

Konobarica: Ali neko je tražio Staropramen!

Mi: Nije sigurno. Znači nedostaju nam još jedan Jelen Fresh, Nikšićko točeno, Koka Kola i dve plastične čaše sa ledom.

Konobarica: grmbl … ok … grmbl.

Odlazi, nema je opet jedno deset minuta, dolazi nazad i guess what? Donosi točeno Nikšićko, Koka Kolu i dodatni Jelen Fresh, ali bez čaša sa ledom!

Mi: I dve čaše sa ledom!

Konobarica: AH DA! (kao, šatro je zaboravila).

Eto je posle 10 minuta sa dve čaše sa ledom, opet sa skromnom količinom istog. Da stvar bude najcrnja, nije da joj nismo dali dobru napojnicu još pri onoj prvoj turi… eh da smo samo znali. Ili da je makar izgledala kao ova ispod, eh sudbo…

waitress-outfit_1.jpg

EmailFacebookGoogle GmailTwitterYahoo MailGoogle BuzzŠalji dalje!



Pogledajte ceo članak
Link to comment
Share on other sites

Ma navikao sam ja na ovo, samo mi je "simpatično".

Tipa, ono što ti nikad ne donesu vodu i tako to uz kafu, na primer. Ali zato tamo gde ti donesu i bez da im tražiš, ja tu volim da dođem i sledeći put. Ili pak postoji izvesni broj kafića, doduše mali, gde čim sedneš dobiješ čašu vode, a onda poručuješ dalje.

Link to comment
Share on other sites

Ja isto volim one gde kad je piće iz "flašice", da ga otvaraju pred tobom. Siguran sam da u Tragu (ako se i dalje zove to mesto kod Bajlonijeve) pune te flašice koka-kole iz dvolitarke, jer ima skroz negazirani ukus

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

ja kod tih koji mi ne donesu vodu više nikad ne odem, i primenom tog filtera sam stvorio prilično solidan krug kafića u beogradu u kojima radom blejim :)

imam zato drugi white people problem vezan za kafiće - po defaultu sipaju mleko u kafu pa moram po pet puta da naglasim da hoću crnu :(

TE TE

Link to comment
Share on other sites

Nikad nisam imao taj problem sa kafom, niti sa mlekom a kamoli sa šećerom, to baš prvi put čujem.

A ovo za vodu si u pravu Ivke, ali nekako i dalje nisam siguran, da li na konto jedne konobarice koja je možda i bila na praksi ili u pms-u tog dana :)) da zaključujem da ne treba ići u kafić.

Više mi znači ukupni neki osećaj, ono, izvališ na keca kad je kafić neko "pranje para" a kad je onako gazda hteo "gušta radi" da bude ugostitelj.

Link to comment
Share on other sites

Kontam da to zavisi dosta od gazde, tipa, kakav je sa zaposlenima, koliko vremena provodi u lokalu itd.

Upravo to, pevao sam u mnogim lokalima i nije svuda isto i uglavnom zavisi od gazde ali i od zaposlenih. Recimo u ovom klubu Modena gde sada radim posle prve veceri konobari su zapamtili sta pijem, da li hladjeno ili ne, sa casom ili bez i tako za svakog clana benda, dok negde ni ne pridju celo vece da pitaju sta pijemo, jbg. Zato ovaj klub i razbija sa poslom a drugi ne itd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...