Jump to content

Falling Skies


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

samo da prijavim da preveliki soap ratio* ovu seriju čini negledljivom.

* - soap ratio (SR) izračunava se sledećom formulom: SR = FM / AM; gde su: FM - broj minuta posvećenih razgovoru likova o njihovim osećanjima, AM - broj minuta posvećenih akciji. očigledno, ovaj prosti indeks može da posluži za ocenjivanje gledljivosti američkih serija namenjenih širokoj publici, pošto kod očajnih domaćica i sličnih dolazi do deljenja nulom.

SR(falling skies) = 2,5

teoretičari kažu da je serija negledljiva ako je SR veći od 0,3

Link to comment
Share on other sites

Lepo Ivan reče za dijaloge, ne samo da ih ima dosta nego je solidan broj suvišan. Sem toga deluje mi kao da nemaju jasnu ideju gde da idu sa vanzemaljcima u seriji

U jednoj sceni jedva pobegnu kolima od mecha koji skače po zgradama i piči makar 40kmh, a ispred arsenala se jednostavno povuku iza olupine kola i misija gotova. Da ne pričam o roflkopteru od dijaloga "Nemoj odmah da ih ubiješ pogotkom u glavu, lakše je da mu pucaš u jednu od šest jebenih nogu da bi ih neznatno usporio, pa tek onda gađaj u glavu"

Link to comment
Share on other sites

Nije im nishta nego danas u americi svako ko ima para moze da snimi film/seriju. Pod uslovom da velica ameriku i ne prica protiv nje naravno...

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

znaci, za preskociti. sta je sa tim ljudima koji kurac?

Sama serija nije nešto, ali mi je tema interesantna (vanzemaljski stormtrooperi počistili organizovan otpor i ostavili pozadince da natenane eliminišu preostale džepove populacije)

Baci pogled na pilot pa prosudi sam.

Link to comment
Share on other sites

da, i meni se svidja seting, ali su u poslednje vreme zasrali sve sto ima dobru tematiku :D bas cu da odgledam, pa dolazim da ostavim comment ^_^

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

cekirao sam pilot, zanimljivo mi je, trudim se da vise obracam paznju na razvoj likova i njihov odnos vise nego na propuste, srceparajuce porodicne scene i americke zastave svuda.

od propusta koji su me malo bockali su mi ti da oni mechovi koriste reflektore (sto mi je malo cudno, uzevsi u obzir tehnolosku naprednost dosljaka), ali ajde razumem to, osvetljava glavne likove i dodaje tenziju, kao i to da njih 1000 bleji na livadi i ima pogled na onu veliku gradjevinu iznad grada, a njih niko ne izvaljuje. verovatno ima jos nesto, ali sam zaboravio.

vojak koji je nadredjeni profi (baja iz mothman prophecies) mi je super, profa je blago iritantan, njegov stariji sin jos vise, njegova plavokosa devojka neverovatno iritantna, ona mala fina devojcica je kao isprani hare krishna debil, megi beskarakterna, a pope je thumbs up, ali generalno mislim da mogu svi da budu mnogo kulji i karakterniji, kad se setim firefly-ja i likova tamo, smorim se.

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ah, ne moze se ovo meriti sa firefly-jer ni u ludilo, ja gledam jer jednostavno mi se gleda neka SF serija, pa sam onda spreman da trpim sranja.

(Ko sto sam gledao stargate atlantis u trenutcima slabosti na koje nisam narocito ponosan)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...