Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Recommended Posts

Felon ima možda najbolji odjavni monolog koji sam ja čuo u nekom filmu u zadnjih deset godina (a u skladu sa radnjom i pričom filma).

Elem,

BUNRAKU

bunraku-movie-poster.jpg

Kako nepodnošljivo nepodnošljiv film, rghrhr. "Gluma", priča, dijalozi, režija, likovi, ne zna se šta je gore. Kao da su snimali film za ljude kojima su 300, Sin City i Watchmen bili suviše hard core i brutalni, pa su napravili ovu stupidariju, i još dali nekoj deci iz osnovne škole da režiraju scene "borbi" koje bi bile smehotresne da ne izazivaju intenzivni refleks za zevanjem kad god se neko, šatro, mlati na ekranu. Glumci katastrofa, ne zna se ko je gori, malo fali da tu titulu ponese Ron Perlman u svom halloween kostimu kupljenom na buvljaku, ali ga ipak šalje ovaj androgeni smarački azijat u filmu, koji je nesnosan u svakom pogledu, i kako izgleda, i kako "glumi" i šta mu stavljaju u usta da priča. Tek tu i tamo poneka scena blago izmami osmeh na lice u smislu da su bili bar malo kreativni (prepad na policijsku stanicu, ili bekstvo fićom kasnije), ali ni to nisu mogli da ne budu babuni pa da ne upropaste debilnim, osmobitnim zvukovima i semplovima, koji, jel, treba da podvuku da je u pitanju bog zna kako "originalna" simbolika i paralela sa video igrama (možda je to bila poenta, ali je odrađena kretenski). Ogavan film, svaka čast onome ko uspe iz manje od tri puta da ga odgleda, taj ima živca za bacanje.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Скино сам неког блу реј Аватара да поглем после сто година и опет сам се одушевио како она риба глуми. Брате, које фаце она прави, говор тела, ја не знам, јел она ишла у Нову Гвинеју да блеји тамо пет година са ликовима... Ја разумем да неко глуми ретарда, генија, психопату, ал то је све ем прилично преиспољно ем ти је већ у културолошком механизму мање-више, оно ми је стварно трип.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

To je i mene najviše dojmilo u filmu (pored specijlnih efekata i režije akcionih scena), perfektan spoj ljudskog i animalnog, dok su svi ostali likovi kao na sedativima ceo film.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam Moneyball i Cell 211.

Prvi je film o baseball menadžeru koji usled budžetskih ograničenja drastično menja filozofiju formiranja tima uprkos svima koji ga kritikuju. Mene je baseball prilično besmislen sport pa sam bio skeptičan i po pitanju samog filma, ali se ispostavilo da sama igra uopšte i nije centralna tema. Solidna priča, odlična gluma (Brad Pitt i Jonah Hill (debeli iz superbada)), sve u svemu prilično gledljiv film, recimo 7/10.

Drugi film je španski, o mladom zatvorskom čuvaru koji dolazi da obiđe buduće radno mesto i čudnim slučajem okolnosti se pronalazi u sred zatvorske pobune primoran da glumi zatvorenika kako bi preživeo. Na prvi pogled prežvakana tema ali moram da priznam da je na mene ostavio jači utisak od drugih zatvorskih filmova koji su mi se veoma dopali poput Shawshank Redemption, Prophet i Green Mile. Od prve scene film je uspeo da u mene usadi neki osećaj blage mučnine pomešan sa onim čudnim osećajem bespomoćnosti kada se loše stvari dešavaju mimo vaše kontrole. Transformacija glavnog lika kroz film je brilijantna, gluma i priča overall odlični, svakako jedan od najboljih filmova koje sam odgledao ove godine. Uz The Guard :D 8/10

Edited by rev
Link to comment
Share on other sites

DRIVE

drive_poster.jpg

Odličan artsy (u dobrom smislu) akcioni triler, kome ne šteti umereno retardirani glavni glumac koji pola vremena samo zuri tupo (ali je i dalje tihi mamojebac, uprkos tome). Odlična gluma, par izvrsnih performansa (naročito ovaj mobster koji je partner sa Ron Perlmanom), odlične i napete scene, i dobra doza surovosti i brutalnosti koja na pravi način, zajedno sa svime ostalim, pravi kvalitetan omaž krimi trilerima iz 70-ih i 80-ih. Jedina slaba tačka je podzaplet sa ribom i njenim sinom, dotična zaista i deluje mentalno i na svaki drugi način retardirano (dal' ima pet rečenica u celom filmu), i najgore od svega je što su tom delu filma poklonili previše pažnje, pa to dodatno usporava ionako lagan tempo filma.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...