Јаша Томић Posted June 4 Report Share Posted June 4 Ovaj verko... 1 1 Quote Eye of the Beholder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Јаша Томић Posted June 5 Popular Post Report Share Posted June 5 Roze Flamingo! (samo za ljubitelje prave filmske umetnosti) 2 3 Quote Eye of the Beholder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dick Warlock Posted June 6 Popular Post Report Share Posted June 6 1 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post absolute Posted June 6 Popular Post Report Share Posted June 6 1 hour ago, Dick Warlock said: Saznao da je dospeo na spisak 6 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 07:25 AM Report Share Posted Monday at 07:25 AM Ajmo još malo olakšica za letovanje! Pored toga što su Rumunija i Bugarska sad u šengenu i stvarno se nadam da će nas izbegavati svi sa zapada kad idu u Grčku ili Tursku 🙂 ima još jedan novitet zajedničke provere pasoša. Naime, do sada je na Preševu sa Makedonijom bio onaj "integrisani prelaz" što znači da jedna granica više "ne radi" nego se na drugoj nalaze oba pandura i carinika. Ali sistem je takav da ti priđeš, daš pasoše, pandur iz srbije ih pogleda, vrati ti, pa napraviš tri metra kolima do druge "kućice" pa tu sledeći pandur iz mkd proverava. znači proces je isti, osim što nema više onog da voziš kilometar između dve granice što teorijski štedi neko vreme ili makar daje opcije da ti se neko ne umuva u red (ili ti nekome) itd. Nisam siguran koliko je u praksi ubrzavalo. E sad bi to trebalo da je ukinuto takođe, već se daje samo jednom pasoš, pa ga valjda zajedno proveravaju u isto vreme 🙂 Na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce biće uspostavljen "one stop" sistem, koji će znatno da ubrza vreme prelaska preko granice. To znači da je kontrola na jednom mestu, a čime će se pojednostaviti i ubrzati saobraćaj, kao i da će se izbeći nepotrebno zadržavanje putnika koji su krenuli u Grčku. Sistemi su povezani, trenutno je test faza, a za nekoliko dana zvanično počinje. Ovo je savršen trenutak, jer su gužve već krenule nakon završetka školske godine. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted Monday at 07:36 AM Popular Post Report Share Posted Monday at 07:36 AM Svaka cast Vucicu! 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted Monday at 08:34 AM Report Share Posted Monday at 08:34 AM Pa ok, ako će da ubrza, mada je glavna gužva bila ne na granici Makedonija-Srbija, nego granica Makedonija-Grčka. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 09:42 AM Report Share Posted Monday at 09:42 AM 1 hour ago, absolute said: Pa ok, ako će da ubrza, mada je glavna gužva bila ne na granici Makedonija-Srbija, nego granica Makedonija-Grčka. mislim da i ovo zavisi od slučaja do slučaja, ja sam išao pre dve godine i grčku sam prošao za 10 minuta bukvalno jer je bilo otvoreno 10 onih traka i stvarno je bilo brzo, dok sam pre toga makedonce čekao čuku vremena. u odlasku nazad doduše sam grke čekao sat i po 😞 a makedonce kraće. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Monday at 09:49 AM Report Share Posted Monday at 09:49 AM Ja sam gledao nešto i varijantu preko Bugarske jer nema više granice između Bugarske i Grčke, ali za Halkidiki se ne isplati jer je oko sat vremena duži put, za Tasos na primer se verovatno isplati jer izbegneš i radove na obilaznici oko Soluna. Sa druge strane može da te uhvati i gužva na srpsko-bugarskoj granici zbog migracije Turaka pa treba biti oprezan s planovima. 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 10:05 AM Report Share Posted Monday at 10:05 AM 14 minutes ago, Zwerko said: Ja sam gledao nešto i varijantu preko Bugarske jer nema više granice između Bugarske i Grčke, ali za Halkidiki se ne isplati jer je oko sat vremena duži put, za Tasos na primer se verovatno isplati jer izbegneš i radove na obilaznici oko Soluna. Sa druge strane može da te uhvati i gužva na srpsko-bugarskoj granici zbog migracije Turaka pa treba biti oprezan s planovima. sat vremena duži put u odnosu na 2 sata čekanja na granici mi je skroz prihvatljivo 🙂 a za ovo oko bugarske granice je isto velika istina, ali opet "lakše" jednu granicu čekati nego dve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Monday at 10:23 AM Report Share Posted Monday at 10:23 AM Jeste, ali kaže Alvirović da na Gradini može da se čeka i po dva ili tri sata! A baš ove njegove varijante da se ide preko Vlasine mi ne deluju toliko logično, na kraju ideš u obilazak pola Balkana 😄 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 12:12 PM Report Share Posted Monday at 12:12 PM 1 hour ago, Zwerko said: Jeste, ali kaže Alvirović da na Gradini može da se čeka i po dva ili tri sata! A baš ove njegove varijante da se ide preko Vlasine mi ne deluju toliko logično, na kraju ideš u obilazak pola Balkana 😄 po mom iskustvu postoje dva tipa ljudi, oni koji bi radije vozili dva sata i oni koji bi radije stajali dva sata. tako da je samo pitanje kojoj grupi pripadaš i onda odlučiš dal' bi preko vlasine ili na preševo 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Monday at 03:26 PM Report Share Posted Monday at 03:26 PM Ove godine sam spavao u Dojranu i prešao preko istog prelaza u pola osam ujutru. Ušli u Grčku za 15 minuta. Nekih 30ak minuta duži put od defaulta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Monday at 05:02 PM Report Share Posted Monday at 05:02 PM Ja sam tako prošle godine, ali smo onda skapirali da smo 2 sata vožnje kasnije već na Halkidikiju pa je previše cimanja raspakivati se i prespavati za toliko malo dodatnog puta. Pritom sam iskreno mislio da je Dojran lepši malo kao destinacija, mada kao kafane su ok :)Ali i tu treba biti oprezan - mi kad smo se vraćali, isto oko 10-11h ujutru je sa strane Makedonije bila kolona tipa 2-3km, kroz celo mesto :( tako da je najbolje pratiti kamere i to bez obzira na granični prelaz... 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Tuesday at 08:08 AM Report Share Posted Tuesday at 08:08 AM Kad smo već na temi Grčke, a i drugih evropskih letnjih destinacija - kako se snalazite za net? U smislu njihovi wifi su ponekad upotrebljivi, ponekad ne, nekako sam navikao da se ne oslanjam baš na to jer naravno da će mi uvek kad nešto hoću bitno da završim net zajebavati i slično. Ja sam prošle godine preko SBB-a (u saradnji sa hrvatskim Telemach-om) uzeo 15 dana neograničeno net za 20 evra eSIM, što je stvarno bila neverovatno dobra ponuda, doduše mislim da se odnosila samo na Grčku i na Hrvatsku. Toliko dobra da je više nemaju 😞 Mislim imaju ali je 35 evra, to mi deluje preskupo 😄 Domaći opearteri imaju bolju ponudu nego ranije, ali mi i dalje deluje preskupo: - Yettel nudi drugi eSIM za mediteranske zemlje za 1800 dinara 10GB - MTS nudi dodatak za 10GB za 5.000 dinara - LOL ali važi za celu Evropu - A1 je normalniji i nudi 10GB za 2.500 dinara s tim da je ograničen na 15 dana Najbolje što sam našao od stranih eSIM je ovo (10GB, 30 dana za Evropu, 18USD, ili 15GGB za 23 USD) ili ovo 11GB 11eur, ali rekoh možda neko zna neku bolju kombinaciju? Pošto ću biti 15 dana računam da mi je oko 10GB ok za potrošnju u smislu eventualno ako treba nekome i da podelim net i slično. Znam da ima sad i domaćih paketa sa solidnim roaming internetom, ali sam ja smanjio paket jer ne trošim toliko a više mi se isplati da jednom ili dva puta godišnje platim 10-20eur nego da toliko više plaćam svaki mesec 😄 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Tuesday at 09:47 AM Report Share Posted Tuesday at 09:47 AM Imam Soko Lite (6GB rominga mesečno), u kombinaciji sa wifijem kampa mi super služi za sastanke i screen sharing. ispadne 300-400 skuplje od uobičajenog paketa, pa mi se isplati jer ne kupujem roming dodatak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Tuesday at 11:21 AM Report Share Posted Tuesday at 11:21 AM 20 hours ago, cali said: Ove godine sam spavao u Dojranu i prešao preko istog prelaza u pola osam ujutru. Ušli u Grčku za 15 minuta. Nekih 30ak minuta duži put od defaulta. ja sam tako uradio pre tipa 3 godine, nije bilo nikoga na granici. i u povratku isto tako, doduše taj put posebno u grčkoj do Dorjana je u fazonu samo se pitaš dal' će neko da iskoči da te opljačka :)) 18 hours ago, Zwerko said: Ali i tu treba biti oprezan - mi kad smo se vraćali, isto oko 10-11h ujutru je sa strane Makedonije bila kolona tipa 2-3km, kroz celo mesto 😞 tako da je najbolje pratiti kamere i to bez obzira na granični prelaz... e ovo je isto tačno, mi smo u povratku prespavali u tom nekom hotelu i ujutru ustajemo i krećemo nazad i kolona na granici onolika. a mislim da tu ni nema kamera 😞 18 hours ago, Zwerko said: Pritom sam iskreno mislio da je Dojran lepši malo kao destinacija, mada kao kafane su ok 🙂 Dojran je katastrofa :)) nama ova na recepciji kao - pa evo svratite i kod nas nekad na odmor, super je jezero, ima lekovite alge, nije ovde samo sve zbog kazina ... ja kao važi :)) 3 hours ago, Zwerko said: Kad smo već na temi Grčke, a i drugih evropskih letnjih destinacija - kako se snalazite za net? U smislu njihovi wifi su ponekad upotrebljivi, ponekad ne, nekako sam navikao da se ne oslanjam baš na to jer naravno da će mi uvek kad nešto hoću bitno da završim net zajebavati i slično. Ja sam prošle godine preko SBB-a (u saradnji sa hrvatskim Telemach-om) uzeo 15 dana neograničeno net za 20 evra eSIM, što je stvarno bila neverovatno dobra ponuda, doduše mislim da se odnosila samo na Grčku i na Hrvatsku. Toliko dobra da je više nemaju 😞 Mislim imaju ali je 35 evra, to mi deluje preskupo 😄 Domaći opearteri imaju bolju ponudu nego ranije, ali mi i dalje deluje preskupo: - Yettel nudi drugi eSIM za mediteranske zemlje za 1800 dinara 10GB - MTS nudi dodatak za 10GB za 5.000 dinara - LOL ali važi za celu Evropu - A1 je normalniji i nudi 10GB za 2.500 dinara s tim da je ograničen na 15 dana Najbolje što sam našao od stranih eSIM je ovo (10GB, 30 dana za Evropu, 18USD, ili 15GGB za 23 USD) ili ovo 11GB 11eur, ali rekoh možda neko zna neku bolju kombinaciju? Pošto ću biti 15 dana računam da mi je oko 10GB ok za potrošnju u smislu eventualno ako treba nekome i da podelim net i slično. Znam da ima sad i domaćih paketa sa solidnim roaming internetom, ali sam ja smanjio paket jer ne trošim toliko a više mi se isplati da jednom ili dva puta godišnje platim 10-20eur nego da toliko više plaćam svaki mesec 😄 za grčku mts ima specifično posebnu tarifu naplate (a moguće i drugi operateri) koja je neka tipa relativno korektna ponuda, nije baš kao zapadni balkan ali nije bila ni dranje. ja isto kao cali imam Soko tarifu i u njoj uključene gigabajte rominga, to sam zapravo "dobio" davnih dana kad sam hteo da odem sa mts pa sam kao ispregovarao da mi uključe roming gigabajte a onda su posle toga to ubacili i u standardni paket. a MTS sigurno ima i kraće pakete, zavisi koliko ti dana treba, MTS ima mislim tipa 5GB za 14 dana za neke manje pare. edit: da, ima 4GB za 2000din za 15 dana. iz mog iskustva ako ne rokaš po youtubeu 4GB je ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted Tuesday at 12:49 PM Report Share Posted Tuesday at 12:49 PM (edited) Idem na 7-8 dana za Siciliju sa porodicom, slecemo u Kataniju gde cemo biti smesteni 4 noci, a onda jos 3 noci u Arenellu. Dok smo u Kataniji pokusao bih da odemo na Etnu, da mozda skoknemo do Syracuse, i naravno da obidjemo sam grad Kataniju koliko moze. Da li je neko bio, i ima neke savete sta da se jos vidi tu u okolini ? Auto cu imati samo kada budem isao u Arenellu, a plan je da se po Kataniji snalazimo prevozom, za koji kazu da je ok organizovan. Edited Tuesday at 12:49 PM by sttevann Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Tuesday at 01:55 PM Report Share Posted Tuesday at 01:55 PM 2 hours ago, Lucky said: za grčku mts ima specifično posebnu tarifu naplate (a moguće i drugi operateri) koja je neka tipa relativno korektna ponuda, nije baš kao zapadni balkan ali nije bila ni dranje. ja isto kao cali imam Soko tarifu i u njoj uključene gigabajte rominga, to sam zapravo "dobio" davnih dana kad sam hteo da odem sa mts pa sam kao ispregovarao da mi uključe roming gigabajte a onda su posle toga to ubacili i u standardni paket. a MTS sigurno ima i kraće pakete, zavisi koliko ti dana treba, MTS ima mislim tipa 5GB za 14 dana za neke manje pare. edit: da, ima 4GB za 2000din za 15 dana. iz mog iskustva ako ne rokaš po youtubeu 4GB je ok. Da, pa na kraju zavisi kako si "ispregovarao" sa provajderom prilikom obnove ugovora, ja sam na kraju sa Yettelom dogovorio sličnu tarifu koja je 100GB lokalno + pozivi i sms, ali samo 1GB u roamingu, ali mi u proseku izađe 1500 dinara mesečno. A koliko vidim Soko Lite bi mi u proseku izlazila oko 2400 dinara mesečno, samo što ima roaming više uključeno, ipak mi se više isplati da uzimam eSIM kad idem na neko duže putovanje jednom ili dva puta godišnje. Mislim da mi je onda ona za 11 evra i 11GB ipak najbolja opcija, nego rekoh možda neko zna nešto još. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts