Jump to content

PROPISANE KAZNE ZA SAOBRACAJNE PREKRSAJE


Recommended Posts

"Pešaci su dosadni, pešaci su spori, zato ih obori".

Ja kao preiskusni pešak i pri tome vrlo odgovorni pešak koji pratim saobraćaj i uvek ću pustiti kola ako je gužva na raskrsnici uzrokovana mojim potencijalnim prelaskom mogu odgovorno da kažem da je bezobrazluk vozača neuporedivo veća nego pešaka. To mogu i da dokažem na primeru biciklista i motociklista koji takođe gore prolaze u saobraćaju od automobila. Najgori u saobraćaju su kamioni i autobusi po bahatosti. Dakle, jasan je koncept, što si veći i jači manje obraćaš pažnje slabije učesnike saobraćaja. Kada bi svaki vozač bilo čega to sebi priznao kvalitet saobraćaja bi se popravio višestruko.

Meni kao pešaku je veoma riskantno da prelazim ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, jer tobože usporavam život vozača. Osim toga postoje određeni prelazi koje iz nekog razloga vozači više poštuju dok neke druge potpuno ignorišu. Takođe potpuno je besmisleno da pešak ne može da pređe gde god hoće (pričam o jednosmernim ulicama ili dvosmernim sa po jednom trakom u oba smera) jer pešak nikada dok prelazi ulicu nema nijednu drugu želju osim da pređe ulicu. Pešak mora biti zakon saobraćaja jer je to normalno jer je najslabiji učesnik i nikada ne remeti normalan protok saobraćaja. Nije normalno da se u naseljenom mestu vozi brzinom koja je veća od brzine kojom može gotovo u mestu da se zakoči (ne računam autoput ili puteve sa više od dve trake ukupno).

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Preiskusan, as in: nije me ništa još zgazilo? :))))

Slažem se sa svime, ja pešake ne propuštam samo ako prelaze van pešačkog prelaza, a kad sam u ulozi pešaka pustim svaku budalu da se izjuri ako mu je baš stalo da ne staje, neću ništa da dobijem ako pređem ulicu 3 sekunde pre nego da sačekam (mada ima puno njih koji su zaista korektni, i stanu još i kad vide da krećem ka prelazu). Kako sam uglavnom na biciklu, ni tu nemam puno problema, jedino što imam jedno duže parče puta svaki dan koje je izbombardirano kraterima i rupama pa vozim po sredini ili u drugoj traci, i onda mi po pravilu sviraju i drndaju se u fazonu "šta ovaj izvodi, jer vidi da derem svojim uber turbo kosmo autom"...

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Glavni problem u Srbiji je nepoštovanje drugih učesnika u saobraćaju, bez obzira da li su pešaci, motociklisti ili Kjoot. Kamere su dobre što makar malo uvode reda u saobraćaju, a da zarada ne ide direktno pandurima u džep.

U svakom slučaju neće biti bolje stanje dok se ne digne svest naroda.

Link to comment
Share on other sites

bio sam kod sudije pre mozda 2 meseca za voznju od 85km/h u jurija gagarina gde obicno vozim 100 + a ogranicenje je 50 po novom zakonu

zena je izrekla 10 kazni,novcane + poeni + oduzimanja dozvole dok sam cekao moj red....ja dosao rekao jeste tako,vozio sam koliko pise,mozda i brze,tim delom puta prolazim svaki dan i totalno je retardirano da ogranicenje bude 50(60) zato sto niko ne vozi manje od 80...nekako sam bio brutalno iskren rekao sam sudiji izmedju ostalog da iako mi uzmu dozvolu ja cu biti prinudjen da vozim ta kola svaki dan zbog posla...pustila me je bez ikakve kazne,mada opet realno sam neodoljivo sexy pa je razumem.

Cisto da znas - jos od starog zakona J. Gagarina od OS Mladost do nekadasnje pumpe Sunce ima ogranicenje 40. Uzivaj :)

Link to comment
Share on other sites

Dozvoljeno je do 0.3, od 0.3 do 0.5 je 5k bez poena, sve preko poeni i ko zna koliko novaca.

jebo me konj

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja se lično radujem uvođenju kamera, i neka bude jasno obeleženo "ova raskrsnica je pokrivena kamerama" ogromnim natpisima, čak i ako kamera nema :tf: Moja ulica je milina božija i pešački raj kad panduri bleje na kružnom toku na kraju vojvođanske, al oni nisu tamo 24/7 i onda je carmageddon kad se ide/vraća sa posla ili je ne daj bože neka utakmica na koju "mora da se stigne"... pešački prelazi nemaju semafore i mislim da je bio bar jedan fatality ove godine, pri tome ulica ima tri trake, ograničenje je 40, vidljivost maksimalna, znači da ubiješ nekoga moraš da podsvesno hoćeš da ga ubiješ. I nek snime mentola koji vozi neki džip veći od minibusa kome na pamet ne pada da kruži oko bloka i da ne daj bože ide ulicom kad ima off-road vozilo i napravio je jebeni ROV preko zelene površine, ostali "užurbani" samo pregaze malo trotoar pa onda jedna guma na pešakoj stazi druga na travnjaku pa uštede sebi 2 minuta. Prezir i hejt volovima za volanom.

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

znas kako, to je kletva 'istog zakona za sve'. da je neka platonova drzava, ti carevi ne bi imali dozvolu, one nindze sto u dva ujutru pretrcavaju preko brankovog obuceni u crno ne bi imali pesacku dozvolu, saobracaj bi bio humaniji i brzi. tri trake i ogranicenje 40 je monstruozno, ali jebiga kad je tu persa wanna be multitasking koja je prosla vozacki zato sto ima sise, zajedno sa mirkom bahatim baticom koji gazi po banderama i ljudima.

danas sam vozio dvadesetak i prepesacio desetak kilometara i svasta sam video (kao i svaki dan). taksista koji ne moze da se uparkira u mesto za uss enterprise iz sedam puta wtf, riba koja ne moze da se isparkira iz 2 (dva) mesta, deda koji stoji na sred ulice (izmedju traka, daleko od pesackog) i propusta automobile, lik koji staje u mestu na brankovom sa sva cetiri (al u mestu bas), riba koja je stala na pesacki, dakle sisla sa trotoara na pola trake, a NECE da predje nego stoji i ceka nekog, lik koji, kad ima dve trake za desno, se translira u procesu skretanja iz krajnje desne u srednju u kojoj je moja malenkost i ja moram nindza manevrima da ga izbegavam jer kulira sirenu posto zna da cu da se sklonim jer nisam lud jelte, lik koji ne konta cemu sluzi uslovno, riba koja staje izmedju dve raskrsnice u srednjoj traci jer valjda ne zna koja joj traka treba, mali batica koji CEKA da ja pridjem autom blizu da bi onda pokazao zainteresovanost za prelazak ulice i uz borbene poklice i preskakanje mog auta presao na drugu stranu (van pesackog jelte), taksista koji me cese po pantalonama branikom jer je nestrpljiv da krene posto mora da ceka nas pesake jer skrece u levo (znaci da mi imamo zeleno) - a stao je, pa krece, nije da smo iskocili, pa je kocio, pa nije stigao, famozni ciga sa opremom za 'pranje' prozora i poznatim reket pristupom 'daj pare ili cu da ti isprljam soferku blatom iz kofe', pandur koji napravi sranje na raskrsnici a onda vice 'jao ljudi, pa samo se gomilate' (lol), zena sa mobilnim i detetom koja prelazi ulicu van pesackog totalno nezainteresovana za saobracaj...

upiranje prstom u vozace samo zato sto si iskljucivo pesak, pa nemas drugu tacku gledista je isto kao i upiranje u pesake zato sto si taksista ili se vozis ceo dan.

Glavni problem u Srbiji je nepoštovanje drugih učesnika u saobraćaju, bez obzira da li su pešaci, motociklisti ili Kjoot. Kamere su dobre što makar malo uvode reda u saobraćaju, a da zarada ne ide direktno pandurima u džep.

U svakom slučaju neće biti bolje stanje dok se ne digne svest naroda.

upravo. ali to se, naravno, nece desiti poostravanjem kazni jer se to tako ne radi. ko sto se time nece resiti ni problem baticaste omladine, bacanja djubreta, kucnog reda itd.

svest se dize civilizacijskim napretkom drustva, a to nece skoro kod nas:) inb4 'oce ako se bude stopostotno primenjivao zakon' - nece, to je uobicajena zabluda, citajte sociologiju i primenu prava. i za vreme dusana se i te kako kralo (i to ne samo oni kojima zivot od toga zavisi) iako ti leti ruka ako te uhvate. svest je ta koja diktira.

tako da, kad si pesak, otvori cetvore oci, a kad si vozac otvori osmoro ociju i pizdi povremeno i to je to:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Cisto da znas - jos od starog zakona J. Gagarina od OS Mladost do nekadasnje pumpe Sunce ima ogranicenje 40. Uzivaj :)

kako može toliko da traje ograničenje kad ima dve raskrsnice između? ima dodatnu tablu na kojoj piše "2km" između strelica nagore?

ili samo ne znaš propise? :tf:

Link to comment
Share on other sites

kako može toliko da traje ograničenje kad ima dve raskrsnice između? ima dodatnu tablu na kojoj piše "2km" između strelica nagore?

ili samo ne znaš propise? :tf:

Da li su menjali table - iskreno ne vozim aktivno vec neko vreme pa nisam obracao paznju ali na svakoj raskrsnici je stajao znak 40 i panduri su prosle godine bili vrlo agilni da stoje na svakoj raskrsnici Mladost/Uzicka/Milan.

Ne znam da vaznost znaka prestaje posle raskrsnice :tf:

Link to comment
Share on other sites

e, kad smo vec tu, imam situaciju sa majkom milicijom.Pre neki dan mi je stigao zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka, kao i poziv na sud i to zbog sledeceg:- pise da sam 8.12. prosle godine u 16:15 zaustavljen u mike alasa 1 i da mi je redovnom kontrolom utvrdjeno da vozim sa zabranom u vozackoj dozvoli koja traje od 08.09. do 08.12. Sto mu dodje, taj dan istice, za nekoliko sati. I sad oni mene traze da mi se najebu keve, sve po pe esu, ali ima jedna kvaka. To se NIJE dogodilo. Ja NISAM bio tamo toga dana u 16:15, a jos manje me je bilo ko zaustavio i utvrdio da imam zabranu, i to poslednjeg dana trajanja, sa 8 sati do isteka. Sta ja sada tu da radim sa majkom milicijom? Kao dokaz pise da ima zapisnik i neki pandur potpisan stagod.Gledajuci ove cene i cenovnike, najebao sam samo tako, ako me potkaci nov zakon i ako mi doakaju.

kada dodjes na sud kod sudije trazi suceljavanje sa pandurom, imas puno pravo, samo navedi razlog. sudija ce ti odobriti i zakazace novo rociste. na sledecem rocistu treba da se pojavi i on. ukoliko se ne pojavi trebalo bi da sud donese presudu u tvoju korist.

btw, ovo mi je interesantno:

prevoz lica u zatvorenom prostoru koji se ne može otvoriti iznutra 2 6.000-20.000 din. - 3 10.000-40.000 din. ili zatvor do 45 dana

to znaci da ako me uhapse i spakuju u maricu onda ce vozac marice da bude kaznjen? lol

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

ako se to primenjuje bukvalno, to znači da su ilegalne one varijante da blokiraš zadnja vrata da ih dete ne otvori.

@barcas: živeo sam 20 godina u blokovima i nikad nisam izvalio te table lol

Link to comment
Share on other sites

ako se to primenjuje bukvalno, to znači da su ilegalne one varijante da blokiraš zadnja vrata da ih dete ne otvori.

@barcas: živeo sam 20 godina u blokovima i nikad nisam izvalio te table lol

Ni ja do pre godinu/godinu i po. Tek sam onda ukapirao da je ogranicenje 40 a ne 60 :D (navodno zbog 2 skole i vrtica) - jebo im ja mater bas :)

Link to comment
Share on other sites

kada dodjes na sud kod sudije trazi suceljavanje sa pandurom, imas puno pravo, samo navedi razlog. sudija ce ti odobriti i zakazace novo rociste. na sledecem rocistu treba da se pojavi i on. ukoliko se ne pojavi trebalo bi da sud donese presudu u tvoju korist.

a sta ako se pojavi? kakav onda clash predstoji? moja rec protiv njegove ili sta?

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

mene zanima šta se dalje dešava s tim pandurom ako on tvrdi da si ti prošao na crveno a ti dovedeš pola firme da posvedoči da si tad bio na poslu. ispada da je on lagao sud; je l plaća neku kaznu, penale, odbija mu se od plate, ide u zatvor?

[roflmao]

Link to comment
Share on other sites

[:D][:D]

Juče me je taksista vozio preko gazele do gajbe, kontam da je napravio 130 prekršaja, nasilnička vožnja celim putem, 80 na jurija gagarina, prestrojavanje na svakih 20 metara veleslalom, sa sve zagledanjem u svaki auto koje pretekne, svi mu se sklanjaju ko najveći carevi, nindžu bi zgazio koliko je lud, imao sam momente kada mi se okretao stomak :)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

ajd moze i ovde jedno pitanje...uvek me je zanimalo ko bi bio kriv u sledeceoj situaciji...vozilo pretice drugo vozilo na pravcu gde je dozvoljeno preticanje, suprotan smer je prazan...ali odjednom iz neke bocne ulice neko skrece prema ovom sto pretice...kapiram da je kriv ovaj sto skrece, jer nije pogledao i desno, al opet je zajebana situacija, imam fobiju od toga pri preticanju

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da je to regulisano onom klauzulom da ne smes preticati na raskrsnicama kada gledam po pravilima, mada je meni logicnije da ako imas prednost i pretices on treba da saceka pogotovo kod malih ulicica.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

ako je sporedni put (sto je definisano) onda je kriv ovaj sa sporednog puta, mislim, glavni put je jaci sta god da se na njemu desava.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...