Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

ne znam stvarno, obracas se meni kao lekaru u mnozini, znaci mislis na lekare...ili je sala na mene?

Pa govorim kako jeste. Trenutno je odnos prema svima kao da su došli jer im je dosadno, a po meni bi trebalo odnos da bude takav prema babama koje su tu svaki dan, a kad dođe Nemanja koji kod lekara ide samo kad je stvarno bolestan, da mu se odrade sve analize i posveti dovoljna pažnja. Ili nemate kartone iz kojih se vidi ko koliko često dolazi?

dobro, mogao si to malo lepse da kazes...ja uvek maksimalno ozbiljno pregledam nekoga ko dodje tako jednom u nikad jer pretpostavljam da je dosao zato sto mu stvarno nesto fali...ali resursi kojima raspolazemo u DZ su smesni kao sto sam vec pominjao...sto ne znaci da treba da se omalovazava nas rad, jer sa tim smesnim ljudskim i tehnickim resursima jos i dobro radimo

srpskivojnik-3.jpg

Ne znam ljudi...taj stav tesko je mi nije jasan...ako nisi zadovoljan gde radis, lepo das otkaz...Jbg, ja sam dva-tri puta to radio...

Ako ti ne lezi 100 pacijenata dnevno, odes negde gde nema toliko...ili krenes da radis nesto drugo...

Sistem ne valja, premalo je lekara...previse je pacijenata...

Druga tura antibiotika mi je pomogla, tako da sam sad mnogo bolje...

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Ne znam ljudi...taj stav tesko je mi nije jasan...ako nisi zadovoljan gde radis, lepo das otkaz...Jbg, ja sam dva-tri puta to radio...

Ako ti ne lezi 100 pacijenata dnevno, odes negde gde nema toliko...ili krenes da radis nesto drugo...

Sistem ne valja, premalo je lekara...previse je pacijenata...

Druga tura antibiotika mi je pomogla, tako da sam sad mnogo bolje...

Hm...mislim da nije tako lako. Posao lekara je ipak specifican, ljudi zavise od njih. Zato cu opet pomenuti da ja ne hejtujem lekare i ne pizdim NA njih, ja pizdim  na raspalu drzavu koja sikanira i pacijente i lekare, a i dozvoljava da govna od lekara rade (sudeci po novinama, ja imam ceo zivot dobra iskustva sa lekarima, za dete je bila jedna ofrlje analiza i dijagnoza, ali nakon toga sam prezadovoljan)

Postoji nekoliko profesija (lekari pre svega) koji bi morali imati povlascen status u drustvu. My 5 cents

Ukratko, mislim da lekarima nije lako da menjaju posao. Uvek ce biti lekari u raspalom sistemu

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ahaha, da, to je bas realan scenario kod nas...ako dam otkaz jedino mogu da fizikalisem dok ne naucim nemacki

srpskivojnik-3.jpg

I sta onda, cekas da ti sistem namesti idealnu situaciju dok ne crknes, a znas da toga nece biti nikad ovde...

Uclanis se u sindikat...

Ljudi, nije vise 83...

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

То је само једна од опција. Шта има лоше у  борби  против лошег система ? Како је тај систем од 83 настао ? Сам од себе ? 

Кад су се други борили  тад причамо да је тада могло и имало смисла борити се а сада кад је дошао ред на нас онда је прича немогуће је ! :)

Edited by Kal1mero

Нема  будућности без истине.

Pa vidi...ja ne pricam ovde ko koliko radi ili ne radi...

ja ti pricam o tome da kad nisi zadovoljan radis nesto da to promenis...Ako mozes da menjas sistem (LOOOOOOOOOOL), kreni u borbu pa ga menjaj...

Svakako je glupo kukati i ne ciniti nista...

83 je bilo da zavrsis faks, zaposlis se i cekas penziju...jbg, mislim da je to vreme proslo....ili nije, ako hoces da "trpis" uslove u kojima radis, a neces da menjas, ali odakle onda toliko kukanja?

Kali

A ko se to borio, sa kime i koje su zrtve te borbe? Cisto da vidimo koliko su ozbiljni bili borci u svojoj borbi.

Capture-1.png

Edited by absolute

Capture-1.png

Vazno je da su novine pune ovakvih naslova, koji su naravno za svaku osudu i sankciju ako su zaista tacni. Zato kad neko prebije medicinskog radnika nikom nista.

ОПЕТ НАПАД НА ЛЕКАРА

У томе већ има и неке правилности. Не прође много времена а неки лекар у земљи Србији бива физички нападнут, претучен или чак и убијен. Промене се имена, места, датуми, захтеви за истрагом и онда се све опет заборав! У четвртак, 12.02.2015.г. на свом радном месту у ДЗ Нови Београд грубо је претучен наш колега др. Миодраг Шуловић, од стране пацијента. Пацијента који је заштићен Зконом о правима пацијената, који има Заштитнике својих права у свакој установи и у свакој јединици локалне самоуоправе, коме се сугерише да има право на све и то све треба да захтева и оствари управо код свог лекара. Па ако сматра да треба да треба да бије, онда он и бије! Јер то једноставно скоро ништа и не кошта а судећи по коментарима у медијима наилази на великуи подршку многих!!

Да има права на све сугеришу му исти они који праве здравствени систем онаквим какав јесте. А видимо сви какав је. Они који ограничавају потрошњу лекова и кажњавају лекаре ако препишу лек мимо правилника за које они сматарју да лече све. Они који нам, омугућавају да се лечимо у (не)условима у којима се лечимо. Који лекарима смањују плате и погоршавају услове рада, који су одговорни шта лекари одоше из ове земље. Који спремају даље погоршање услова лечења, даље смањивање плата и броја запослених у здравству. Они који годинама не случајно, срозавају углед лекара и потпирују медијску хајку на лекаре. И сада управо гледамо резултате.

Не знам шта још треба да се деси да би се лекари освестили? Колико треба још да нас ниподаштавају, газе, погоршавају услове рада, смањују плате, повлаче по блату, туку и убијају? Који је то праг надражаја који треба достићи да би се пробудило наше елементарно достојанство, понос, солидарност и осећај припадности професији? Докле ћемо чекати да неко други решава наше проблеме? Постоји ли тачка у којој можемо рећи, ДОСТА!! Постоји ли начин да урадимо оно што човек који држи до себе у одређеним ситуацијама мора да уради? Да уради због свог достојанства и достојанства посла којим се бави. Да уради да би сутра могао да се погледа у огледалу а да га није срамота. Шта треба да на се деси ДА БИ СМО ЈЕДНОСТАВНО СТАЛИ? Не збо стајања, већ да би смо могли да кренемо испочетка. Да би смо ствари поставили на право место. Хоће ли нас ишта освестити или ћемо попут ноја и даље држати главу у песку?

Нека и овај случај поред општих осуда и захтева, буде разлог за размишљање. Јер борећи се за своју професију, лекари штите и своје пацијенте. Ми нисмо две супростављене стране! А то морају и медији схватити. У супротном сечемо грану на којој сви седимо. А када се грана осече ...

Београду, 14.02.2015.г.

Председник 

Синдиката лекара и фармацеута Србије

Др. Драган Цветић

спец. анестезије и реаниматологије

• Upvote (+1) 1

srpskivojnik-3.jpg

pa verovatno dobiju, verovatno su razvili šesto čulo ko je hipohodar a ko nije

Pa iskustva ljudi ovde govore da mahom ne dobiju.

Konkretno meni su jednom u životu radili bris iz grla pa prepisali odgovarajući antibiotik, a ostalih ~10 je bilo brufen i čajevi ili antibiotik napamet.

inb4 hipohondar si