Dule_smor Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Uff, pitacu drugara koji radi u bgu koji je najbolji od tih privatnika za magnetnu rezonancu pa javljam...mislim da je mozda bas euromedik, al nisam siguran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) e Dule ne moraš da se cimaš, bio sam u Euromediku danas i odradio to. I pride smo uradili i RTG ramena za svaki slučaj kad odemo kod doktora zvanično. Izgleda da je kevi spalo rame (još pre par godina je pala s bajsa) i tu traumu nije potpuno izlečila nego je sve bilo 'ma obloge, mast, mirovanje i proći će'. VIdećemo šta će biti na kraju, idemo u ponedeljak opet kod doktora. Hvala u svakom slučaju :) Edited January 4, 2014 by lawl_ Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 e pa super, inace jeste euromedic, potvrdio mi je drugar sa neurohirurgije 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Poe. Igra mi levo oko tj kapak na levom oku treci dan. Dajte neki tip (bez da budem iznabadan u levo oko) da to prestane? Pocinje me nervirati =/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted January 19, 2014 Popular Post Report Share Posted January 19, 2014 Uzmi Bedoxin tj b vitamin...iliti pij vise piva:D 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted January 19, 2014 Popular Post Report Share Posted January 19, 2014 Nije te pitao "kako da se userem večeras", prestani da se projektuješ! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Premor ili prosto je druga Astoru uhvatila promaja. Vitamin b je dobar za ishranu nerva. Dule je upravu. 1 Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Nije te pitao "kako da se userem večeras", prestani da se projektuješ! [roflmao] ... Sjajno :D :D Hvala Dule, hvala Maro na pomoci <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) Imao sam prelom vilice i ugradjena mi je titanijumska ploca. Sad je to sve proslo manje vise, ali me zanima da li se ta ploca vadi posle nekog vremena ili ne? Zubar mi kaze da se vadi, na maksilofacijalnoj mi maltene nista nisu rekli ni tokom boravka u bolnici (mada nekako kapiram da bi naglasili da treba da se vratim za pola godine da se vadi), a na netu ono sto sam nasao pise da se ne vadi, tako da ne znam. Ne ide mi se bas na jos jednu operaciju pod totalnom anestezijom. Idem na kontrolu za mesec dana, pa cu pitati i tamo da bih znao definitivan odgovor, ali cisto da ne lupam vise glavu oko toga do tad... Edited January 22, 2014 by Sinistral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) mislim da se ne vadi, ja imam nesto slicno u stomaku i bleji tako vec 10 godina :) sad malo citao na netu, generalno se ne vadi, osim ako ima neki problem, posto kost, kako se oporavlja raste oko i pored metala, i zbog toga se proces vadjenja ne preporucuje. a sto se tice samog titanijuma, on se stavlja zato sto je biokompatibilan sa ljudskim telom, pa ne izaziva toliku reakciju organizma, kao neki drugi metali. e sad to je ono sto sam procitao na netu, pretpostavljam da ce se vec javiti neko ko se stvarno razume. Edited January 22, 2014 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Kolko se raspadam .... ufff.... - Od juce u podne do sada, znaci za jedan i po dan.... sam morao u wc da kenjam 9 puta... devet. Pri tom danas je preko dana krenuo nekad da me boli malo stomak, onako ko da se naduva sa jako blagim grcenjem. I s leve strane me boli na pritisak malo jaci. Wat gives? Cime da se zalecim ako ne mogu da odem kod doktora? Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Verovatno stomačni grip, nema posebnog leka osim da odmaraš kad možeš, jedeš lakšu hranu i piješ probiotike da nadoknadiš crevnu floru koju si razjebao tolikim sranjem. Proći će za nedelju dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Meni zaista nije jasno kako neko ima strpljenja da nedelju dana po ceo dan trči do wc/a i po 10puta? Kakve su stolice? Savet (tako mi u bolničkim uslovima reagujemo): Loperamid. Popiju se dve odjednom, i posle svake prolivaste stolice uzme se još jedna. Trebalo bi posle sveukupno 3-4 tbl da prestane. Obavezno neki probiotik, izbegavaj mleko i mlečne proizvode, rehidratacija (što više tečnosti, bistre supe). Bolovi su verovatno od učestale peristaltike (rada creva). Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Stolice su normalne, nije proliv, malo je posle 4,5 razredjeno, ali nema proliva, nema krvi.. to sam gledao. Hvala, sutra cu da se pozabavim probioticima Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ne loperamid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) Ne treba ga često koristiti, ali zar treba nedelju dana izgubiti na stomačni virus i trčkararanje do toaleta svako malo? I običan aspirin može da izazove (bude okidač za) pemphigus, pa se svakodnevno koristi u nenormalnim količinama. Nisam htela da okačim sliku, nije baš za jutarnje raspoloženje. U kratkim crtama, pemphigus je autoimuno oboljenje koje se manifestuje pojavom bula, erozija i ulceracija na koži. Edited January 23, 2014 by rbds Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Pa nije problem da li je cesto ili ne, na dijareju infektivne prirode nikad ne ide loperamid jer se samo produzava zadrzavanje mikroorganizama u crevima kad mu prekines stolice, tako da ako se potrefi da je neka nezgodnija bakterija u pitanju a ne virus (on nije opisao kako mu izgleda stolica ako se ne varam pa da mozes da pretpostavis) mozes prilicno sranje da napravis tako da je mozda bolje ne propisivati 'preko foruma' loperamid. : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Dule se prevrće ispod stola! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 tako mi u bolničkim uslovima reagujemo (ovog puta sam se ogradila) ;) znam da jedan dr rešio problem učestalih stolica na odeljenju upotrebom orvažila (antibiotik). Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 E jbg sad kakve veze ima pseudomembranozni kolitis na odeljenju sa random dijarejom rur drugara? : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 maro, ne kaci se sa njim, njegova riba je najbolji lion support na izi lajnu! Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Lolbre, uglavnom mejdenku igra sad, nisi igrao davno sa nama. : P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 zaboravio sam da je dzoni ubo premiju :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 dada, premiju Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 sve ima svoje mesto i probiotik i loperamid i orvagil i gentamicin, ali mi ovde ne mozemo da znamo koji je uzrok pesminim ucestalim stolicama tako da je probiotik najsigurnije resenje:) Ne treba ga često koristiti, ali zar treba nedelju dana izgubiti na stomačni virus i trčkararanje do toaleta svako malo? I običan aspirin može da izazove (bude okidač za) pemphigus, pa se svakodnevno koristi u nenormalnim količinama. Nisam htela da okačim sliku, nije baš za jutarnje raspoloženje. U kratkim crtama, pemphigus je autoimuno oboljenje koje se manifestuje pojavom bula, erozija i ulceracija na koži. jel si to napisala samo da bi pokazala da znas sta je pemphigus:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts