Dule_smor Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 ne moras, al ponesi cisto reda radi...idi samo u tvoj DZ po mestu prebivalista da te ne odjebu ako si na drugoj opstini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Hvala, Dule! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 video pre par dana da je lasersko skidanje dioptrije postalo izuzetno pristupacno. 45k po oku, mislim da uz preglede i dodatne neke troskove ne izadje preko 110k, a nude i na 12 rata itd. imam stabilnih -1.25 na oba oka vec 4-5 godina, dioptrija nije strasna ali opet smeta. kakav je ceo proces itd? Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 laserski theee theeee Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 video pre par dana da je lasersko skidanje dioptrije postalo izuzetno pristupacno. 45k po oku, mislim da uz preglede i dodatne neke troskove ne izadje preko 110k, a nude i na 12 rata itd. imam stabilnih -1.25 na oba oka vec 4-5 godina, dioptrija nije strasna ali opet smeta. kakav je ceo proces itd?burazer od drugara je radio prosle godine, mislim da ga je izaslo oko 1000 evra za oba oka...moras da vodis racuna posle intervencije i da stavljas kapi u odredjeno vreme par nedelja do kontrole...rizik iako minimalan ipak postoji da ti se povrati dioptrija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Jebeš rizik da li će da se vrati dioptrija, bitno je da ne oslepiš :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 video pre par dana da je lasersko skidanje dioptrije postalo izuzetno pristupacno. 45k po oku, mislim da uz preglede i dodatne neke troskove ne izadje preko 110k, a nude i na 12 rata itd. imam stabilnih -1.25 na oba oka vec 4-5 godina, dioptrija nije strasna ali opet smeta. kakav je ceo proces itd?Ja imam slicnu dioptriju i koliko sam cuo ne valja raditi to za tako male diptrije jer mozes ogranicen broj puta da radis tu operaciju (laserom ti rezbare socivo na oku i ne posle par operacija valjda nema vise "mesa") i mozda ti zapravo stvarno zatreba kasnije. Plus sam cuo da ne ubodu uvek iz prve nego mozes da imas korekcije posle itd itd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 (edited) Zna li neko neki dobar preparat za uklanjanje bubuljica na ledjima ? Bio sam pre par meseci kod dermatologa kod kojeg ide i sestra samo ona za lice, i rekla mi da koristim Klindamicin losion 1/% i ono posle 2 meseca koriscenja to je se povuklo nekih 90%, pa mi je rekla da suncam ledja, medjutim posto je bilo pred kraj leta nisam nesto ni stigao mnogo da uradim to, i evo opet kao da se to vratilo/vraca, bubuljice nisu neke ogromne bolne i tako to, ali zna neka da se zadesi neugodna, pritom kada sam otisao prvi put kod te zena ona mi je rekla da je to najverovatnije neka bakterija koju sam dobio na bazenu, fazon nasloznio sam se ledjima na ivicu bazena ili mi je neko ocesao ko je imao to vec, pa ono zanima me sta vi kazete o svemu ovome :DEdit: Da napomenem samo da nemam bubuljice u predelu lica znaci samo ledja, ne jedem mnogo masnu i zacinjenu hranu. Edited October 11, 2015 by SHMEKER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Spermodem :[] Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Радила корекцију моја сестра зимус. Морала је ја мислим 2 недеље да носи наочаре на јаком светлу, не смеш фазон пола године да се купаш на мору, језеру, базену итд. И мораш те капи стално да стављаш и наравно контроле. Тако да је најбоље радити на јесен, зиму како би ти се опоравиле очи до лета. А што Мохи рече мислим да само 2 пута сме да се ради корекција вида (можда чак и само једном, нисам сигуран), тако да они сами не препоручују да се ради корекција ако ти барем годину дана није стабилна диоптрија. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 dioptrija mi je kao sto rekoh -1.25 vec 4 pune godine, od prvog merenja. verovatno cu otici na neki razgovor pa cu videti. Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 iskreno mislim da je rizik prevelik za tako malu dioptriju u tim mladalackim godinama. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 pa to i jeste moje pitanje u sustini, koliki je rizik zapravo. dioptrija jeste mala, ali i dalje zavisim od naocara u x situacija, napolju ih ne nosim jer mi vid nije dovoljno los da bih podnosio zrtvu nosenja naocara na glavi non stop, ali sam razmisljao o socivima. Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Samo da ti skrenem pažnju da su naočare u tvojoj profesiji samo plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 opusti se, nosi cvidze kad treba i ne brigaj. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Samo da ti skrenem pažnju da su naočare u tvojoj profesiji samo plusnisam siguran da znam na sta mislis :D Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Znam sedam ljudi koji su radili korekciju (tačno 7 :), čak su uzeli "popust na količinu" i to pre oko godinu i po - dve. Niko se dan danas ne žali na bilo šta. Nije savet u onom ili ovom smeru, samo komentar iz prakse. Zna li neko neki dobar preparat za uklanjanje bubuljica na ledjima ? Bio sam pre par meseci kod dermatologa kod kojeg ide i sestra samo ona za lice, i rekla mi da koristim Klindamicin losion 1/% i ono posle 2 meseca koriscenja to je se povuklo nekih 90%, pa mi je rekla da suncam ledja, medjutim posto je bilo pred kraj leta nisam nesto ni stigao mnogo da uradim to, i evo opet kao da se to vratilo/vraca, bubuljice nisu neke ogromne bolne i tako to, ali zna neka da se zadesi neugodna, pritom kada sam otisao prvi put kod te zena ona mi je rekla da je to najverovatnije neka bakterija koju sam dobio na bazenu, fazon nasloznio sam se ledjima na ivicu bazena ili mi je neko ocesao ko je imao to vec, pa ono zanima me sta vi kazete o svemu ovome :DEdit: Da napomenem samo da nemam bubuljice u predelu lica znaci samo ledja, ne jedem mnogo masnu i zacinjenu hranu.Ne znam šta je sa onim Dr. Šerom, možda dule zna, al' on je bio za ove stvari tata mata! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Kad vec pricate o dioptriji, danas mi je doktorka(privatno) preporucila naocare za 0.25 dioptriju radi preventive i manjeg umaranja prilikom rada sa racunarom?Koliko je ovo money bait a koliko ima smisla da nosim, sobzirom da stvarno provodim vise vremena za racunarom? Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 bolje kreni na stoni tenis Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 pa stvarno ćeš bolje videti i manje se zamarati, 0,25 nije baš toliko malo.vlado, ja sam jako dugo bio na -1,50 (pre dva meseca su mi povećali na -1,75) i imam da ti kažem par stvari:- nema šanse da ti ne treba korekcija dok ideš ulicom, prošetaj jednom sa naočarima ili sočivima i biće kao da ti je neko uključio HD na tjubu a ti do tad gledao 240p- nemoj razmišljati o operaciji dok ne vidiš koliko je cimanje nositi sočiva. ima nas raznih, nekima smeta i smara ih i stalno nešto moraju da čačkaju, a nekima ne smeta uopšte i realno je jako malo cimanje ujutru staviti a uveče skinuti. prosto nije vredno cimanja sa operacijom, doktorima i oporavkom. plus bi to radio u srbiji pa rizikuješ da ti greškom odseku jednu nogu i da dobiješ sepsu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 ne znam koje je godiste vlada ali valjda ima i neka starosna granica do kad moze da se uradi ta operacija,drugar je prosle god operisao i stvarno je rigorozno pratio upustva oko stavljanja kapi u oci i sta je vec trebalo ali sada vidi savrseno a celog zivota je nosio naocare odnosno jos u osnovnoj skoli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 @dermatolog - dr Šer prelazi privatno da radi.@naočare - meni su za vozački rekli da ne mora da nosim naočare. Imam malu dioptriju, kombinaciju plusa i minusa sa cilindrindrima. Dešavalo se da imam lošu procenu prostora i par puta godišnje da npr udarim ramenom o ivicu zida.. :( i evo godinu dana nosim naočare i ok mi je. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 @dermatolog - dr Šer prelazi privatno da radi.@naočare - meni su za vozački rekli da ne mora da nosim naočare. Imam malu dioptriju, kombinaciju plusa i minusa sa cilindrindrima. Dešavalo se da imam lošu procenu prostora i par puta godišnje da npr udarim ramenom o ivicu zida.. :( i evo godinu dana nosim naočare i ok mi je.kapiram da se ovo duletu desava svakodnevno :D:D:D: hehehehehhe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 pa stvarno ćeš bolje videti i manje se zamarati, 0,25 nije baš toliko malo. a koja je dioptrija mala, ako nije ova? za manju od ove nisam cuo ja od seste godine nosim cvaje sa +2.50 dioptrijom, ali nikad nisam razmisljao za sada da radim tu operaciju... nosim cvaje samo kada sam za racunarom/tv-om ili kad nesto citam i super mi je za sada, iako nije mala dioptrija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 cvaje Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts