f4ts0 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 ja ti mogu reci da nikad nisam cuo da glivice dovode do bola nokta na pritisak, vec gnoj od uraslog nokta, ili je mehanicka povreda. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Sasvim je moguce da je mehanicka povreda, a to zadebljanje bi trebalo da je novi nokat. Gljivice se cesce razvijaju izmedju prstiju (pogodni uslovi, toplo, vlazno..). Canesten, cesta higijena stopala i strogo pamucne carape. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Nosim pamučne al sam obuven previše sati dnevno, videću da ponesem papuče na posao lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 A i od gljivica ne mogu odjednom biti crni nokti. Prvo belicasti, pa zuti..i vremenom potamne. Vise mi lici na povredu, tipa neudobne patike&random sport, ili te je neko zgazio. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 štiklom 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 ako boli onda je verovatnije bakterijska infekcija, tipa stafilokokus aureus...jos ako urasta nokat i gnoji to je to, ne gine ti operacija:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 to to, ajmo jos malo o vuduovim noktima Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 ako boli onda je verovatnije bakterijska infekcija, tipa stafilokokus aureus...jos ako urasta nokat i gnoji to je to, ne gine ti operacija:) Vudi, bar te neke koke 'oce! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Nešto ne znam za taj bol, koliko znam, gljive ne bole... Više se javljam da kažem da sam protiv pedikira u svakoj mogućoj varijanti. lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Najgore zablude i dolaze od strane samih lekara, koji su ili studirali pre 30 godina pa nisu apdejtovali svoje znanje zadnjih 20 sigurno (cast izuzecima koje jos zanima medicina) ili su preskocili odredjena predavanja (jer do skora predavanja nisu ni bila obavezna na medicinskom fakultetu, a jos si vise kul ako falsifikujes potpise profesora sa vezbi i dodjes na ispit sa kojim ti je jedini dodir nas udzbenik koji je pisan pre tipa 10 godina...) Dve stvari o kojima sam cuo najvise gluposti su mozda oralne kontraceptivne pilule i opioidni analgetici. U velikom broju slucajeva kada devojke odluce da se raspitaju kod lekara opste prakse ili svog ginekologa specijaliste (manje kod ovih drugih jer oni ipak znaju svoj posao, bar ovi u Bg-u) dobijaju odgovor da ce ili da ostanu sterilne od pilula, ili da dobiju rak ili da im se desi embolija pluca, neizbezna smrt u svakom slucaju, a pilula za dan posle je hormonska bomba od koje nema oporavka (sto se ne razlikuje mnogo od informacija koje mogu da se nadju na netu). Al zato smo mi Srbi carevi abortusa, sto legalnih sto nelegalnih, gde zaista i postoje realne opasnosti po zdravlje. Tako i devojke koje imaju sindrom policisticnih jajnika, gde je lek izbora kontracepcija, se radije odlucuju da zive sa simptomima same bolesti kao sto su izostanak ciklusa (koji moze da dovede do trajnog steriliteta), povisen krvni pritisak, moguc nastanak dijabetesa, pojacana maljavost i gubitak kose, gojaznost, nego da uzmu jebenu kontracepciju jer je neko dezinformisao da ce i od toga da umre pa onda bira manje od dva zla verovatno. Istina je doduse potpuno drugacija al da ne pisem sad o kontracepciji ne verujem da ima mnogo devojaka na forumu koje bi zanimalo. : ) Najmanje 23 Kanađanke umrle zbog "Bajerovih" kontraceptivnih pilula http://www.blic.rs/Vesti/Svet/387505/Najmanje-23-Kanadjanke-umrle-zbog-Bajerovih-kontraceptivnih-pilula Ako laze koza ne laze rog! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 poslednjih dva-tri dana podocnjaci su mi bas stravicni, izgledam kaoneki pajdoman, a ne spavam ni vise ni manje nego proteklih nekoliko meseci, ishrana mi je isto ok, nemam trenutno hit meseca pa nije ni to. sta bi moglo da bude-sta da radim? Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Могу од бубрега да буду подочњаци. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 manje vina heee btw, izgleda da sam sjebao temporomandibularni zglob, boli me i kad otvaram i kad zatvaram usta, a pocelo je i uvo da me ziga, fml...videcemo dal ce amoksicilin/bedoxin/dexa-neo kapi pomoci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted June 12, 2013 Popular Post Report Share Posted June 12, 2013 temporomandibularni 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 ajde vudu, znas o cemu pricam sigurno:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Dule daj neki ozbiljan odgovor, nisam uopšte ni cirkala puno u posl. vreme mislim da su mi bubrezi ok Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 ne znam dz stvarno od cega bi jos mogli da budu podocnjaci, vidis da ni sebe ne mogu da izlecim:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Ne može sve rakijom da se izleči Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 poslednjih dva-tri dana podocnjaci su mi bas stravicni, izgledam kaoneki pajdoman, a ne spavam ni vise ni manje nego proteklih nekoliko meseci, ishrana mi je isto ok, nemam trenutno hit meseca pa nije ni to. sta bi moglo da bude-sta da radim? godine :( ali ipak proveri krvnu sliku. Ono realno, nije skupo, a svakih 6-12 meseci je po meni skroz kul pratiti parametre Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Vadila sam skoro, sve je ok, a imam podočnjake ceo život, ali nisu godine nego iznenada se baš pogoršalo, kažem pre 3 dana od tada izgledam užasno... dobro valjda će da prođe Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Mozda si samo dehidrirala ovih dana. Proveri kreatinin i ureu (biohemizam ili kako na vma kazu astra8), mozda i celokupni pregled urina. Dule, i ja to imam jos pre dve i po godine. Meni maksilarci rekose da se to ne leci, samo od sebe ce kao proci. Treba manje da pricam, jedem kasastu hranu i utopljavam te delove. Naravno da se niceg od toga nisam pridrzavala. Na kontrolu nisam isla, mozda kad se vratim sa godisnjeg odmora. Procice. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistress Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Dule je u pravu, podocnjaci se u medicinskim udzbenicima ( xD ) pominju najvise vezani za bubrezne edeme (al to bas kad ti bubrezi odu u k****, nece od nekih sitnica tipa kamencici u bubregu i to)... E sad, jos jedino gde sam cula za sjebavanje podocnjaka je u plasticnoj, tipa kod ljudi koji inace imaju kesaste podocnjake (koji su jelte sastavljeni od cuvenog masnog tkiva xD) , moz da se desi da dodje do "hernijacije" tog masnog jastuceta, u smislu da prodje delic jastuceta ispod nekog drugog malog misica koji je tu u blizini pa onda izgledas jezivo sa duplim podocnjacima i taj neki rad, al to je uglavnom kod matorih (tipa posle 50).. pa valjda nije to :D A mozda je samo u pitanju abusive husband :D Al ono, mozes bar da nam kazes kakvi su podocnjaci, tipa jel su kesasti, mlitavi, ili elasticni, popunjeni? I da li su samo ispijeni, udubljeni? I da li su promenili boju u odnosu na ranije, i u odnosu na okolnu kozu i kakve su boje? Quote Gde god krocim tu topik ne raste (ubivam s komentari topike) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Sve znate, a ne znate običan kašalj da izlečite! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Zavisi kakav je kasalj, produktivni ili suvi. Kod produktivnog se daje sirup za iskasljavanje, a kod suvog da se spreci taj nagon za kasalj. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Najmanje 23 Kanađanke umrle zbog "Bajerovih" kontraceptivnih pilulahttp://www.blic.rs/Vesti/Svet/387505/Najmanje-23-Kanadjanke-umrle-zbog-Bajerovih-kontraceptivnih-pilula Ako laze koza ne laze rog! Moram da priznam da ne razumem sta si hteo da kazes, jer ovo sto si postovao govori da ja lazem zato sto si ti procitao clanak u novinama koji potvrdjuje tvoje dosadasnje sumnje da tu nisu cista posla i da je oralna kontracepcija zlo? :-D I u Francuskoj su skoro zabranjene pilule Diane jer su zabelezena 4 smrtna slucaja za 25 godina, true story... Ja sam mislio da sam u svom postu bio jasan sto se tice benefit/risk odnosa svih lekova, a ne samo kontracepcije koja se nista posebno ne izdvaja od drugih, ali je stigmatizovana iz nekog razloga (lol sto ga tvoj decko ne vadi na vreme ko sav normalan svet nego pijes hemiju, cheat!), tako da ili nisi pazljivo citao ili me trolujes. :-) Jos su valjda mislili kako ce zajebanije da zvuce ako u tekst ubace genericko ime komponente leka, Drospirenon omg!, sto je u stvari progesteronska komponenta leka koja veze sa trombozom nema, vec je kolicina estrogenske komponente bitna... Koliko cesto mozes da cujes u drustvu da pusenje izaziva duboku vensku trombozu (i to je visestruko veci rizik)? A ako spomenes pilule uvek ce se naci neko pametan da te pokopa jer je video clanak u novinama il mu je reko ortak ciji je cale lekar. Pa ne trazim ja da kad napisem nesto ovde da se tome slepo veruje, nego uzmi istrazi sam, ali pazljivo biraj izvore informacija. Dosta pomaze jelte ako pises samo ono u sta se razumes (a druge stvari pitas lepo), tako da teme u koje se ne razumem zaobilazim i pokusam da naucim nesto a sigurno ne baziram znanje na clancima iz novina... Sama trudnoca (takodje vise nego pilule) je rizicno stanje za duboku vensku trombozu (a ja nesto nisam video da trudnice padaju okolo od embolije), pa sta sad zene ne trebaju da ostaju trudne? Pa u uputstvu stoji da je povecan rizik od tromboze, ali ono sto je bitno je koliki je taj rizik zapravo? Zene koje zaista umru od kontracepcije obicno imaju neki urodjeni, pre toga nedetektovani poremecaj u koagulaciji krvi (sto se cesto desi da u trudnoci prvi put skontaju nakon pobacaja recimo). Jedina realna opasnost postoji od kombinacije faktora rizika sto se da eliminisati prostom anamnezom pre prepisivanja oralne kontracepcije pitanjima da li je zena u porodici imala slucajeve embolije, da li je pusac, koliko godina ima (rizik je posle 35e) itd. (a ne nekim super ultra analizama krvi i hormona kako ljudi obicno misle). Nije lose ni pomenuti povezanosti oralnih kontraceptiva i karcinoma, pa nek svako proceni da li mu odgovaraju moguci rizici u odnosu na korist. Studije kazu da postoji povecan rizik za razvoj benignih tumora jetre (1-2 na 100.000), a da smanjuju rizik od karcinoma endometrijuma (za oko 50%), smanjuju rizik od karcinoma jajnika (za 40%), a da nema povezanosti sa karcinomima grlica materice i dojke. Jos jedan stav se cesto vidja a to je "aj ako vec pijes nemoj dugo, nego prekini malo da odmoris" sto je lol jer je najveci rizik za trombozu zapravo pri promeni hormonalnog balansa a sa njim i koagulacionog statusa, sto ce reci pri uvodjenju u terapiju i pri prekidu... Ima zena koje iz nebrojeno razloga uzimaju pilule, a da nije cilj kontracepcija, vec su prepisane od strane endokrinologa, po 7+ godina bez prestanka pa nemaju nista od nezeljenih efekata vec vide samo korisne efekte terapije... Znam ja da je lakse citati novine al ako hoces da pricamo ozbiljno sledeci put sibni neku studiju pa da diskutujemo ko je radio, na kolikom uzorku, misljenja drugih o toj studiji a ne ovako... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts