Jump to content

Need medical attention


Recommended Posts

Nešto ne znam za taj bol, koliko znam, gljive ne bole... Više se javljam da kažem da sam protiv pedikira u svakoj mogućoj varijanti.

 

Ako su gljive onda moraš da budeš strašno uporan jer da bi ih uništio može da traje mesecima. Samo disciplina. Neki antimikotik imaš u apoteci baš za gljive za pod nokat, idi, pitaj, pa odluči na licu mesta!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

ja ti mogu reci da nikad nisam cuo da glivice dovode do bola nokta na pritisak, vec gnoj od uraslog nokta, ili je mehanicka povreda.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Sasvim je moguce da je mehanicka povreda, a to zadebljanje bi trebalo da je novi nokat.

Gljivice se cesce razvijaju izmedju prstiju (pogodni uslovi, toplo, vlazno..). Canesten, cesta higijena stopala i strogo pamucne carape.

i'm not fat, i'm just easy to see..

Link to comment
Share on other sites

Najgore zablude i dolaze od strane samih lekara, koji su ili studirali pre 30 godina pa nisu apdejtovali svoje znanje zadnjih 20 sigurno (cast izuzecima koje jos zanima medicina) ili su preskocili odredjena predavanja (jer do skora predavanja nisu ni bila obavezna na medicinskom fakultetu, a jos si vise kul ako falsifikujes potpise profesora sa vezbi i dodjes na ispit sa kojim ti je jedini dodir nas udzbenik koji je pisan pre tipa 10 godina...)

Dve stvari o kojima sam cuo najvise gluposti su mozda oralne kontraceptivne pilule i opioidni analgetici. U velikom broju slucajeva kada devojke odluce da se raspitaju kod lekara opste prakse ili svog ginekologa specijaliste (manje kod ovih drugih jer oni ipak znaju svoj posao, bar ovi u Bg-u) dobijaju odgovor da ce ili da ostanu sterilne od pilula, ili da dobiju rak ili da im se desi embolija pluca, neizbezna smrt u svakom slucaju, a pilula za dan posle je hormonska bomba od koje nema oporavka (sto se ne razlikuje mnogo od informacija koje mogu da se nadju na netu). Al zato smo mi Srbi carevi abortusa, sto legalnih sto nelegalnih, gde zaista i postoje realne opasnosti po zdravlje. Tako i devojke koje imaju sindrom policisticnih jajnika, gde je lek izbora kontracepcija, se radije odlucuju da zive sa simptomima same bolesti kao sto su izostanak ciklusa (koji moze da dovede do trajnog steriliteta), povisen krvni pritisak, moguc nastanak dijabetesa, pojacana maljavost i gubitak kose, gojaznost, nego da uzmu jebenu kontracepciju jer je neko dezinformisao da ce i od toga da umre pa onda bira manje od dva zla verovatno. Istina je doduse potpuno drugacija al da ne pisem sad o kontracepciji ne verujem da ima mnogo devojaka na forumu koje bi zanimalo. : )

 

Najmanje 23 Kanađanke umrle zbog "Bajerovih" kontraceptivnih pilula

 

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/387505/Najmanje-23-Kanadjanke-umrle-zbog-Bajerovih-kontraceptivnih-pilula

 

Ako laze koza ne laze rog!

Link to comment
Share on other sites

poslednjih dva-tri dana podocnjaci su mi bas stravicni, izgledam kaoneki pajdoman, a ne spavam ni vise ni manje nego proteklih nekoliko meseci, ishrana mi je isto ok, nemam trenutno hit meseca pa nije ni to.

sta bi moglo da bude-sta da radim?

oO

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...