Jump to content

Teretana topik!


nikita_

Recommended Posts

neko opste prihvaceno pravilo je da je zdravo gubljenje kilaze od 0.5-1kg nedeljno odnosno 2-4kg mesecno, ti imas viska nekih 20-25kg sto znaci da ce ti trebati od 6-12meseci a sve u zavisnosti od tvog cilja i toga koliko si istrajan/uporan. 

Mislim da ovo ne vazi za pocetak, posto sam ja izgubio 12-13 kila za malo vise od 3 nedelje kad sam sredio ishranu posle 3 godine tovljenja :)

Link to comment
Share on other sites

dve stvari i pitanja 

 

prvo, nadam se da reki nisi debil pa da przis na maslinovom ulju. Ako przis na hladno cedjenom maslinovom ulju, odma zkazi jedan pregled na onkologiji.

 

drugo, jel vi bacate zumanca od tih silnih belanaca sto pojedete? jer nemate neku grizu savest sto bacate hranu?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

pa, posto imam onaj delmano komplet(poz za nikolu), kad przim meso stavim samo tolko da se ne zalepi, da maslinovog, iako znam da je maslinovo isti djavo kao obicno kad se zagreje. ili je to maslinovo jos gore od suncokretovog kad se przi? :o

 

ja zumanca necu bacati nego ih dam keru, voli ih a i dobro mu je za dlaku!1

Link to comment
Share on other sites

@rejvenko:Sto ne bi napravio da ti svaki dan bude isti?

 

@f4ts0:Koliko ja znam,u Svislajon slatkim kucama ima da se kupi belance u prahu,zumance u prahu i cela jaja u prahu pa ako neko ne voli da baca zumanca,eto resenja.Mene licno ne grize savest kad bacam zumanca.Ako mi ne trebaju,gledam na njih kao na ambalazu od proizvoda :)

Link to comment
Share on other sites

niste skapirali, ne proigovaram ako bacate zumanca, nego ja imam blok, znaci ne bi mogao da bacim zumance pa ne znam sta.

 

Reki, ajde ovako.

Na hladno cedjenom malsinovom ulju ne przi. Ako bas hoces, uzmi onda transformatorsko ulje i przi na njemu :)

 

Imas maslinovo ulje za przenje, ulje od komine maslina. Molim te ne przi na hlano cedjenom maslinovom ulju.

 

Nema ni jednog razloga da ne przis na malo suncokretovog ulja. 

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

http://www.doktor.rs/forum/nutricionizam/ulje-przenje-kuvanje-t34839.html

 

 

^ne znam sto, tako bi mi bilo lakse ali bi onda bila veca sansa da ne unesem sve sto mi je potrebno a i postalo bi monotono?

 

ma da li si ti bre debil jebem mu kurac?

malinovo ulje je vrhunska hrana, kupi hladno cedjeno i jedi ga kasikom, slamkom, prelij preko jela, kako bre mislis da ce ti pomoci ako przis na KAPI ulja koje ne trpi temperaturu i oksidise jebemmu misa

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

http://www.doktor.rs/forum/nutricionizam/ulje-przenje-kuvanje-t34839.html

 

 

 

ma da li si ti bre debil jebem mu kurac?

malinovo ulje je vrhunska hrana, kupi hladno cedjeno i jedi ga kasikom, slamkom, prelij preko jela, kako bre mislis da ce ti pomoci ako przis na KAPI ulja koje ne trpi temperaturu i oksidise jebemmu misa

odgovarao sam dendeu, sta ti je :c

Link to comment
Share on other sites

^ne znam sto, tako bi mi bilo lakse ali bi onda bila veca sansa da ne unesem sve sto mi je potrebno a i postalo bi monotono?

Meni bi bilo opterecenje da svaki dan gledam sta jedem,mozda tebi ne bi,pitam samo.Recimo ja diversifikaciju ostvarujem menjajuci povrce.Recimo 200g graska = 250g boranije = 100g graska/150g boranije,za PWM.Za 200g salate na kojih "imam pravo" nekad ode 200g sampinjona,nekad 100g krastavaca,50g sampinjona i 50g cvekle,itd.

 

Mada,ruku na srce,imas ti tu dosta nepotrebnih stvari - npr plazmu,umesto muslija ovsene,sir bi trebao da bude samo ela/meggle mladi sir/imlek mladi sir,makaroni nisu bas najsrecniji izvor hidrata,itd.

 

My 2 cents vezano za przenje:Ja pravim meso u mikrotalasnoj posto imam gril opciju (pece sa grejacem kao u rerni,po 15 minuta sa obe strane) bez ulja,ali kada nekad pravim junece pljeskavice ili junece kotlete,stavim u delimano tiganj par kapi palminog ulja (zato sto palmino ulje oslobadja slobodne radikale na najvisoj temperaturi od svih ulja kod nas i time je manje kancerogeno),ali bukvalno par kapi i time premazem tiganj.Junece meso posolim sa solju za omeksavanje mesa (Kotanyi je dobar izbor) i bude mekano,ne mora da se dinsta sat vremena.

 

My 2 cents vezano za maslinovo ulje:Uzeti sto kvalitetnije (znam da je skupo) i koristiti 10-15g ISKLJUCIVO u salatama jer njega ne ne treba zagrevati.Dobar fazon je staviti 10-15g u ela sir,ako ste u ratu sa istim.Ako bas imate neku ludu zelju da przite na maslinovom ulju (sto ne preporucujem),uzmite od komine,manje je kancerogeno,a i jeftinije je.Mada,ponavljam,ja to ne bih radio.

Edited by Dende
Link to comment
Share on other sites

1. Kakvo je belance u prahu u poređenju sa whey-om, što se tiče varenja (vidim da je procenat proteina ohoho)?

2. Gde je najjeftinije a da nije đubre?

ako ti je soba u kojoj spavas mala i jos ako drzis nocu zatvorena vrata, postoji mogucnost da se vise ni ne ustanes iz kreveta

cuo sam da se prdi od toga izuzetno mnogo

Link to comment
Share on other sites

vidi igora sto terorise po forumu :)

brate, nije teror, nego ono jebem mu.

 

Podsetio me je na ljubicu padavicarku sa akademije sa kojom sam se nesto jurcao (tj moj brat) neke 1996, i ona se raqzboli i napravi sebi tretman od sinacilina, penicilaina i jos par lekova i to podeli na svaka 4 sata. jebote

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Meni bi bilo opterecenje da svaki dan gledam sta jedem,mozda tebi ne bi,pitam samo.Recimo ja diversifikaciju ostvarujem menjajuci povrce.Recimo 200g graska = 250g boranije = 100g graska/150g boranije,za PWM.Za 200g salate na kojih "imam pravo" nekad ode 200g sampinjona,nekad 100g krastavaca,50g sampinjona i 50g cvekle,itd.

 

Mada,ruku na srce,imas ti tu dosta nepotrebnih stvari - npr plazmu,umesto muslija ovsene,sir bi trebao da bude samo ela/meggle mladi sir/imlek mladi sir,makaroni nisu bas najsrecniji izvor hidrata,itd.

 

My 2 cents vezano za przenje:Ja pravim meso u mikrotalasnoj posto imam gril opciju (pece sa grejacem kao u rerni,po 15 minuta sa obe strane) bez ulja,ali kada nekad pravim junece pljeskavice ili junece kotlete,stavim u delimano tiganj par kapi palminog ulja (zato sto palmino ulje oslobadja slobodne radikale na najvisoj temperaturi od svih ulja kod nas i time je manje kancerogeno),ali bukvalno par kapi i time premazem tiganj.Junece meso posolim sa solju za omeksavanje mesa (Kotanyi je dobar izbor) i bude mekano,ne mora da se dinsta sat vremena.

 

My 2 cents vezano za maslinovo ulje:Uzeti sto kvalitetnije (znam da je skupo) i koristiti 10-15g ISKLJUCIVO u salatama jer njega ne ne treba zagrevati.Dobar fazon je staviti 10-15g u ela sir,ako ste u ratu sa istim.Ako bas imate neku ludu zelju da przite na maslinovom ulju (sto ne preporucujem),uzmite od komine,manje je kancerogeno,a i jeftinije je.Mada,ponavljam,ja to ne bih radio.

u pravu si, probacu da pojednostavim ovo, da menjam salate, 2 dana belo meso jedan junetina :D, bez muslija, plazme,makarona (to sam ubacio cisto da bude razlicito kontam da nije najbolji izbor :c) ... ella jedem uz velike muke, probacu da ga isprzim na malo hladno cedjenog maslinovog ulja :tf:

Link to comment
Share on other sites

NEMOJ!

 

meni je ljudi ela sir super ukusan, ne znam kako ono ne mozete jesti



e jso nesto, jel ima taj ela sir hemikalije neke gadne? Meni je on do jaja ukusan al tripujem da ima neki kurac

anyone?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...