Jump to content

Teretana topik!


nikita_

Recommended Posts

matori, ako ja kao inzenjer od 39 godina sa faksom, tonom sertifikata i prilicno jakim cv, mora da razmisljam o tome kako je doslo do toga da detetu dam ribu umesto pipi i gudi, onda nam ostaje da se ubijemo.

a inace u biberima zabarima i ostalo apsolutno ne znaju da spreme lososa

Лепо речено.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

preporucujem soja snicle, 44 grama proteina na 100 grama, a i ukus je carski

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ali je jako delotvoran protein

 

Soja je moćna bilja koja sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine, minerale i vlakna. Sadrži fitinsku kiselinu koja ima antioksidativna svojstva i može pomoći u sprečavanju nekih vrsta karcinoma i sniziti nivo loših masti u krvi.

Izolat proteina soje je visoke koncentracije, visokog kvaliteta, lako i brzo apsobujući, ne-životinjski izvor proteina sa velikom količinom važnih aminokiselina, među kojima su i Bcaa i glutamin. Odlična alternativa za osobe koje tragaju za biljnim izvorom proteina i za one koji žele da povećaju svoj ukupan proteinski unos u toku dana!

Sojin protein ima dobar efekat na ljudsko zdravlje. Kompletan je protein, što znači da sadrži sve važne aminokiseline zbog čega ga koriste i sportisti i rekreativci. Sadržaj holesterola i masti je na minimumu stoga se uklapa u Vašu dijetu.

Sojini izoflavoni su ključni za fitestrogensku aktivnost. Zajedno sa fitosterolima smanjuju loš holesterol i trigliceride stoga su važni za zdravo srce. Smatra se da izoflavoni pokazuju i pozitivne efekte na kognitivne funkcije, tj. poboljšanje moždanih funkcija.

Edited by Astora
  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Ali je jako delotvoran protein

Jes delotvoran, a i leci rak! :-D Salim se, hteo sam da kazem da je bioloska vrednost i ako je kompletan protein opet daleko od onoga recimo u jajetu i da se ne treba iskljucivo oslanjati na nju pri sabiranju dnevnog unosa proteina... Ima i ona kombinacija ako nije kompletan protein da se kombinuje komplementarno povrce pa valjda dobijes meso za male pare. :-D

Link to comment
Share on other sites

Ma ne fali joj nista od amino kiselina cini mi se, blizu je granice kompletnog proteina od 100 dok recimo jaje ima taj neki skor od 140 cini mi se...

A i dosta se pricalo o tim izoflavonima. Oni u stvari mimikuju funkciju estrogena, tj slabije se vezu za estrogenske receptore od samog estrogena. E sad, neki kazu da postoje slucajevi gde su muskarci dobili ginekomastiju od soje dok dugi govore da ona interfiruje sa vezivanjem prirodnog estrogena te smanjuje njegov prirodan nivo, ko ce ga znati... Ja bih soju zaobilazio, jedino ako neko bas voli.

Link to comment
Share on other sites

sad sam gledao jutarnji program gde je gostovala zena nutricionista i iznela neke cinjenice koje su mi skroz cudne a ne znam da li lupa samo zato sto je zena ili pak ima nesto iza toga... LM 

 

1. lose je konzumirati voce ujutru za dorucak (razlog naglo podizanje nivoa insulina zbog fruktoze i onda nagli pad istog koji dovodi do osecaja gladi nedugo posle obroka)

2. isto tako voce ne treba jesti posle 18h zbog sporog apsorbovanja (idealno vreme za konzumiranje voca 10-12h par sati posle prvog obroka,)

3. ne treba mesati meso/proteine sa mlecnim proizvodima, zasicene masti sa UH, niti spanac/namirnice bogate gvozdjem sa mlekom (razlog toga je razgradivost od strane kaezina u mlecnim proizvodima *ne znam da li je to samo pomenula za mleko ili mlecne proizvode* gde hranljivost pomenutih namirnica pada za 50%)

4. uz proteine/gvozdje treba jesti namirnice bogate vitaminom C *konkretno je mislila na salate* gde je savetovala da se limun koristi neposredno pred konzumaciju posto ranijom pripremom ili predpripremom vitamin C moze da ispari

 

koliko je ovo tacno/ima smisla?

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

drugim rečima, imao si krajnje nesređenu i nekvalitetnu ishranu, pa onda prešao na neki iole uređeni režim, i imao rezultate. to bi se desilo i da si prešao na paleo, IF, kivi dijetu... ne kažem da taj hrono ne šljaka, već samo da tvoj slučaj nije dovoljan dokaz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...