Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

lol.

Takodje gledaj da ti barem taj obrok posle teretane bude piletina i pirinac, jedno 150-200gr piletine (belog mesa) i 130-160gr pirinca.

I javi se za jedno mesec dana da vidimo ima li promena.

I da, puna supena kasika (onako da ima brdo) maltodekstrina ti je oko 25 grama.

edit: Jos jedna preporuka, da malo izmenis dosadasnji trening, vidim da grudi radis jednom nedeljno, kao i sve ostale misicne partije. Po mom misljenju, to je uobicajena greska, posto vecina ljudi cita treninge profi BB koji tako treniraju, razlog sto oni tako treniraju je sto on ima sisu precnika pola metra i da je natera na rast mora mnogo vise da je muci i odmara, sto je nepotrebno naturalcima, tj. nama.

Probaj ovako nesto:

Ponedeljak: Grudi, triceps, prednje rame.

Utorak: pauza

Sreda: Ledja, biceps, srednje rame

Cetvrtak: Noge

Petak: Pauza

Subota: Grud, triceps, prednje rame.

Nedelja: pauza

Ponedeljak: Ledja, biceps, srednje rame

Utorak: Noge

Sreda: pauza

Cetvrtak: Grudi, triceps, predje rame.

Imas 3 dana odmora nedeljno, kao u proslom programu, a partije radis jednom u 5 dana umesto jednom u 7 dana.

......

repeat infinite.

Edited by Longleyy

Imas zamene za obrok koje mozes koristiti kao dodatni obrok, udjes u bilo koju prodavnicu suplemenata i kazes DAJTE ZAMENU ZA OBROK, bilo koji ce odraditi posao.

Kao zamenu za obrok nemoj uzimati Whey protein. Jel pijes whey posle teretane? Ako ne pijes whey posle teretane, kupi ga i pij ga.

Ne pijem nista, pa zato i ocu da probam nesto, osusih se ko lesh :D Znaci da kupim ovaj sto pominjes u proslom postu, Dymatize elite whey. Da li mi treba jos nesto uz to?

Hvala puno!

T_T

Ajd i ja da pitam za savet, iako vezbam vec 6-7 godina, uvek sam bio rekreativac, ne u smislu kolicine vezbanja, umeo sam da treniram i 5-6 puta nedeljno, nego u smislu da nisam nikad previse paznje posvecivao tome van treninga, jeo sam normalno, ali sam umeo i da popijem dok treniram i da ne spavam nekoliko noci itd itd. Imao sam uvek dobru definiciju, masu nikad nisam ni jurio.

E sad , zbog posla poslednjih 6 meseci, ne stizem da idem u teretanu, pokusavao sam i uplacivao svaki mesec ali to se na kraju zavrsi u najboljem slucaju odlaskom jednom nedeljno ili tako nesto.

U proseku imam oko 85 kila, i 187-8 sam visok , moguce da sam sad za ovih 6 meseci izgubio nekoliko kila, jer slabije i jedem a i osecam se kilavije, jebiga istrosila se baterija u vagi pa me mrzi da je trazim :)

Plan je sledeci , prebacujem se na kucno vezbanje, bucice-sklekovi- i kod drugara na gladijatoru propadanja i siroki zgibovi. Planiram i da trcim oko 25og sad kad je lepo vreme.

Sta bih mogao da uzmem da ispratim takvu vrstu treninga , s obzirom da zbog posla umem nekad i po 10 sati nista da ne jedem, jednostavno ne stignem. Mislio sam pre svega na neki gainer, koji bi mi eto sluzio samo da kompenzujem nekad malo slabiju ishranu, jer ne volim da gubim kg dok treniram, mada ne zudim ni da nabacujem masu.

To me pre svega zanima najvise zbog trcanja, znam da sam ranije kad sam trenirao aktivno dosta kg kubio zbog trcanja ali sam jeo kao blesav.

Fala unapred :)

Edited by Beli Eurokrem

aj dajte neku zamenu za chickenero i don gedzu!Realno,kad mogu 300 kinti svaki dan da dam na komplet obrok i kijevski kotlet,mogu i na nesto sto je mnogo zdravije!Znaci bilo sta sto podrazumeva moje spremanje,iskljucite iz predloga!

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

pa ima onih par "zdravih" fast fudova al porcije su im lol i skupi su. probaj da naručiš pileći file ili vešalicu iz standardnih haseva, i preskoči pomfrit i masne priloge (tartar, majonez i sl.). to i neka salata i iscarevao si.

pa to i radim!

stavim sto hiljada salata,ljuto,i eventualno URNEBES!

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Sta bih mogao da uzmem da ispratim takvu vrstu treninga , s obzirom da zbog posla umem nekad i po 10 sati nista da ne jedem, jednostavno ne stignem. Mislio sam pre svega na neki gainer, koji bi mi eto sluzio samo da kompenzujem nekad malo slabiju ishranu, jer ne volim da gubim kg dok treniram, mada ne zudim ni da nabacujem masu.

To me pre svega zanima najvise zbog trcanja, znam da sam ranije kad sam trenirao aktivno dosta kg kubio zbog trcanja ali sam jeo kao blesav.

Fala unapred :)

Mleko+Banane+Ovsene+Mlevena plazma, smutis u blenderu i pobedis.

Zakljucio sam da ne moze bez proteina, mislim kao suplementa. ja jednostavno nemam vremena da toliko vodim racuna o hrani, tako da mogu da biram, da izgledam ok ali sa vishkom masti(ako jedem vishe), ili da budem (za moj ukus) premrshav( ako jedem manje)

Kvalitet hrane je takav kakav je(nema se vremena), samo mogu da menjam kvantitet :)

Tako da malo manje klope iz protein =jedina opcija

Btw i ja sam se prebacio na vezbanje kod kuce, posle 4-5 god teretane. Cak i izbacujem vezbe sa "utezima" i fokusiram se na neki p90x u mnogo laganijoj varijanti + trcanje

nego pitanje je, dal da uzmem josh neshto uz whey? Imam pare, nego nisam vishe u fazonu da se neshto "pumpam"

davno sam nameravao da pazarim taj foam loller, al nekako stalno zaboravljam. pošto je to uopšte, gde ima, koji valja?

btw prebacio sam p90x2 postove u odgovarajući forum, da se ne pitate gde su nestali.

Koliko sam video preporucuje se PB Elite Foam Roller (beli su najmeksi, pa onda idu plavi i crni), a posle kao advanced varijanta Rumble Roller.

Cena im ide oko 30ak$+-, ja cu verovatno uzeti ovog meseca, sa ebay-a, ako hoces mogu i tebi da porucim (mozemo da se dogovorimo preko pm-a).

Aaaaaaaaaa sta sve ovde ljudi pisu za ishranu to je strasno. Ovaj savet plazma melko banane etc moze ali ako zelis da budes vepar. Ajde da skratim pricu. Ovo je za ljude koji ne mogu sebi da priuste obroke kakvi treba da budu. PRAVILO BROJ 1 ZA MRSAVLJENJE NIKAKO MALO OBROKA DNEVNO NEGO VISE PO MALO.

Ovo je Harris-Benedict-ova jednacina

Za muskarce

BMR = 66 + (13.7 x tezina u kg) + (5 x visina u cm) - (6.8 x godine)

Za zene

BMR = 655 + (9.6 x tezina u kg) + (1.7 x visina u cm) - (4.7 x godine)

Kolicina kalorija koriscenjem ove formule dobija se rezultat koliko tvoje telo trosi kalorija svakog dana, cak i ako nista ne radis. Ocigledno, sto ste vise aktivniji vise cete trositi kalorija kao gorivo.

Da bi imali tacan proracun treba da pomnozite vaš BMR sa kolicinom aktivnosti

Vas BMR je broj kalorija koje vase telo spali da bi uradilo sve stvari potrebne da bi vas zadrzao zivim i da biste funkcionisali normalno. Vas nivo aktivnosti se koristi da bi se odredilo koliko se ostalih kalorija spali dnevno vise od BMR.

BMR zavisi od velicine, pola i godina.

Zakljucio sam da ne moze bez proteina, mislim kao suplementa. ja jednostavno nemam vremena da toliko vodim racuna o hrani, tako da mogu da biram, da izgledam ok ali sa vishkom masti(ako jedem vishe), ili da budem (za moj ukus) premrshav( ako jedem manje)

Kvalitet hrane je takav kakav je(nema se vremena), samo mogu da menjam kvantitet :)

Tako da malo manje klope iz protein =jedina opcija

Btw i ja sam se prebacio na vezbanje kod kuce, posle 4-5 god teretane. Cak i izbacujem vezbe sa "utezima" i fokusiram se na neki p90x u mnogo laganijoj varijanti + trcanje

nego pitanje je, dal da uzmem josh neshto uz whey? Imam pare, nego nisam vishe u fazonu da se neshto "pumpam"

Jedino sto ti treba Vitamini i L-glutamin po izboru i cepaj

Ok za banane plazmu mleko , to i volim da zderem, i mogu cesto da smuljam :)

Ali kao "dodatni" dodatak u vidu suplementacije - whey ili gainer i koji ako moze neki korektan savet? nisam uopste u tome..

Reci konktretno sta kako, sta zelis koliko imas vremena etc pa cu ti pomoci

Poz

Edited by Belgarath

Aaaaaaaaaa sta sve ovde ljudi pisu za ishranu to je strasno. Ovaj savet plazma melko banane etc moze ali ako zelis da budes vepar....

Sad si se i ti izlupetao totalno. Sam si lepo posle napisao jednu od formula za racunanje BMR-a (uzgred jednu od najlosijih...) i kako ti na kraju ne padne na pamet da ces se na kraju dana ugojiti i ako ceo dan jedes samo meso npr. ili samo ugljene hidrate, ili koja god kombinacija dokle god si u suficitu u odnosu na ono sto tvoje telo potrosi.

Takodje, covek je trazio savet sta da uzima kako bi nadomestio slabiju ishranu, tj. hteo je gainer pa je dobio savet da umesto da baca pare na tako nesto onda da sam napravi kalorijski sejk koji ce biti i zdraviji i ukusniji.

Da sve ono sto si napisao ne bi bilo totalni fail evo linka, koji sam vec ranije postavljao, sa svim lepim objasnjenjima oko racunanja BMR-a, smernica koliko proteina, ug. hidrata i masti uzimati (u zavisnosti da li je neko na masi/definiciji...), dakle a must read...

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=121703981&p=436716771&viewfull=1#post436716771

Edited by Rejz

Sta ste se bre uhvatili vitamina, pa koji to vitamin ucestvuje u izgradnji misicne mase, il ih pijete cisto ono za "opste zdravlje organizma"? : ) Cak i vitamin C u koji su se bilderi kleli, cuva misice posle treninga od oksidativnog stresa bla bla truc, nova istrazivanja govore da radi upravo suprotno, ko ce ga znati... In the meanwhile, meni je "osnovna suplementacija" samo whey, a i korisnost toga je diskutabilna uzimajuci u obzir cene doticnog u Srbiji.

@ljudi koji ne znaju sta da jedu: ukoliko niste jedan od onih drugara koje svi imamo a koji mogu da jedu sta hoce ili pak da ne jedu vise od dva puta na dan, odnosno genetski nadareni, batalite te akcije sa bananama mlekom i plazmom gde ima 4g proteina i 300g ugljenih hidrata, moz samo losije da bude.

Mozete u startu da batalite treninge ako vam je cilj izgled a nemate vremena/volje za spremanje hrane i redovan trening, sto je mozda i najbolja opcija da se ne mucite bezveze. Mozete da trenirate ali da ne ocekujete neke rezultate, sto na kraju obicno dovede do prestanka treninga. Moze da se trenira cisto zdravlja radi, fizicka aktivnost sama za sebe kao neka vrsta ventila je kul. A moze i da se zapne pa da se gomila vremena i novca spuca u ovo sto je isto valjda ok ako vas to zanima kao neki hobi. Ja redovno menjam ovih par faza u svojim treninzima. : D Sve u svemu precica nema sa malo ulozenog da se postigne mnogo, sem ako niste jelte genetski frik, mada verovatno niste jer njih uglavnom ne zanimaju nacini ishrane i treninga. : )