Kal1mero Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Meni je cucanj opasnija vezba od mrtvog :) jer kod mrtvog ako nesto krene naopako ti samo ispustis teg dok kod cucnja ako podje naopako padas sa sipkom :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Sedi dole jedan :DAl stvarno mi nisu jasni ovi ljudi kad se ovako zajebavaju bez squat rack-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 ma idi bre, ubi me neizvesnost. Pomislio sam da ce da se slomi na pola :) Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 a je l nije troo kad se ovo radi na smitu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 (edited) ne da nije tru, nego moze biti veliki fejl! da ne drvim ja zasto, procitaj ovo: http://stronglifts.com/smith-machine-squats-power-rack-free-weights/ stavku dva bih ja licno najdeblje podvukao zato sam ja izbacio smita i kod militari presa i sad radim onaj pravi, jes teze, al mnogo bolje! Edited January 25, 2012 by alpha Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 najbolja vezba ikad http://www.eblogx.com/Videos/20993/Bankdruecken-mal-anders/ Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Rejz ili neko drugi, ae ostavite neki dobar video tutorial link za cucanj :) nesto kao ovo sto ste ostavili za mrtvo dizanje, ako nije problem. Krenuo sam u teretanu evo 2 meseca i failujem taj cucanj .. napredak nula..numem :( ima samo ona masina sto moze na njoj da se rade i ramena, benc i ostale zaebancije (fiksirana sipka). Hvala! Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) u kom smislu fejlujes ? treba da pazis da ti kolena ne prelaze prste kad se spustas ,treba da ides dupetom dokle mozes nazad, da drzis ledja prava sve vreme , i da stavis nesto pod pete ako imas problem sa ravnotezom (dasku neku , ili tanke ploce od tegova , par cm samo, na sta ces zgaziti petama) . pete u sirini kukova i to je to jel ? Cucanj je jedna od vezbi sa kojima se najbrze napreduje , tipa 5 kilograma nedeljno bez problema Edited January 27, 2012 by Ћела Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 to kad krenes sa 20 kila :D pa brzo napredujes :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Rippetoe objasnio: http://startingstrength.wikia.com/wiki/Squat_Videos Stronglifts: http://stronglifts.com/how-to-squat-with-proper-technique-fix-common-problems/ http://stronglifts.com/7-ways-to-keep-your-heels-on-the-floor-on-squats/ Ja ti savetujem da ne stavljas nista pod pete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 i da stavis nesto pod pete ako imas problem sa ravnotezom (dasku neku , ili tanke ploce od tegova , par cm samo, na sta ces zgaziti petama) http://nooooooooooooooo.com/ ne navikavaj se nikako na ovo, bolje radi sa manjim kilazama nego da postavljas nesto ispod peta... mnogi ljudi ne mogu da urade cucanj bez tegova sa oba stopala ma zemlji celom povrsinom, tako da vezbaj neko vreme bez tegova ako ne mozes, brzo ces se navici Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Rippetoe apsolutni car za squats,deadlifts and oats. Ja ne kontam zasto je ljudima problem ravnoteza kod cucnja,ja sam posle 2-3 serije naucio da drzim ravnotezu.Ja sam za 3 nedelje od 60kg napredovao do 90kg 10-12 ponavljanja,3 serije,minut i po pauza izmedju serija. E i da,NIKAKO nemojte na smitu raditi nista.Smit je tesko smece,ja sam radio cucanj na smitu zato sto teretana nije imala stalak za slobodan tek i kada sam presao na slobodan teg,nisam mogao da verujem koliko je to bolje.Nece mi vise u zivotu pasti na pamet da radim neku vezbu na spravi,osim kanapa za triceps npr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Smit je odlican, radim neke vrste cucnja na njemu, a nekada radim i na obicnom stalku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Zar nije taj smith neprirodan skroz? Nisam ni probao da radim cucanj na njemu, ali mi deluje tako. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Smith masine su ok za bodybuilder-e koji hoce iskljucivo da izoluju odredjeni misic da im radi, a za nas rekreativce i sl. je jako bitno da radimo sa slobodnim tezinama bas zbog balansiranja tezine kroz stabilizatore. Takodje, sta vam znaci samo aestetika i izgled ako je to u potpunosti ne funkcionalno? Mozes uraditi npr. 200kg squat na smith-u ili militiary press sa svojom tezinom, itd, a onda u RL-u se sagnes nesto da podignes ili treba nesto tesko da preneses malo dalje i sta se onda desi? povreda, nedostatak snaga da se balansira cela tezina jer misici stabilizatori uopste nisu radili, itd... ovo su samo neki banalni primeri.E da, i jos ovaj deo, raditi vecinu vezbi na smith-u jeste neprirodno jer telo nije u pravilnom polozaju dok se izvode te vezbe, pogotovo sto svako ima razlicitu fleksibilnost i ne drze svi tegove u 100% istom polozaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 hahahah koja glupost :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 al poglej nozice :D Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 boli me dok ga gledam lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 (edited) Idemo malo motivacije: Edited January 31, 2012 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivlaks Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 smith uopste nije los. to sto ne rade stabilizatori ne znaci da je slrava losa, lol. ni na benchu ne rade stabilizatori koliko rade kad radis sa bucicama pa svi rade sa sipkom i zivi su xD sent from android Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Kao sto rekoh smith masine imaju svoju svrhu, ali je to jako zanemarljivo i ako postoji mogucnost rada sa slobodnim tegovima onda treba zajebati smith. Na primer cucnjeve nikako ne treba raditi na smith-u jer je ROM na smith-u ocajan i covek moze da se sjebe samo tako. Sve u svemu, ti radi kako ti odgovara, kao i svako drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 jel ima mozda neko linkove za download tih motivation klipova (bilo bi pozeljno i da ima nekih zenskih) ili sve moram da skidam sa youtube-a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 čekaj, neko se stvarno naloži da trenira kad vidi ovakav klip? da sam juče umro... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts